Uitvaart Surhuizum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Surhuizum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Surhuizum verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Surhuizum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Surhuizum gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Surhuizum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Surhuizum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Surhuizum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Stroobos, Gerkesklooster en Surhuisterveen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Surhuizum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Surhuizum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Surhuizum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Surhuizum

Een uitvaart organiseert zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Aangezien je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten doen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal helpen bij het regelen van de verschillende zaken. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? Alles begint bij het melden van heengaan bij de gemeente. Als je een begrafenis in Surhuizum wilt regelen, dien je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Dit kan veilig binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Dan is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de uitvaart. Daarmee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd verstandig om in het testament te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in vastgelegd over de laatste voorkeuren. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de praktische afronding. Over het algemeen is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden betaald. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Surhuizum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Surhuizum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Surhuizum contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Surhuizum Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Surhuizum. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Surhuizum. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Surhuizum bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Surhuizum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Surhuizum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Surhuizum

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer persoonlijke keuze van mensen. Hier wil je jouw nabestaanden liever niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Surhuizum een graf gehuurd moet worden. De tariefstelling daarvoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de tarieven voor de rustplaats zelf zal je daarnaast prijzen kwijt zijn aan de steen en een kist. Ook hier kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Surhuizum zijn beduidend minder duur. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans denkbaar tegen een compensatie. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Surhuizum wilt is het van waarde om de prijzen altijd goed te vergelijken. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Surhuizum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Surhuizum

De prijzen voor een uitvaart in Surhuizum kunnen mogelijk behoorlijk stijgen als je meerdere voorkeuren hebt. Het is ingewikkeld om een indicatie te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt afsluiten. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dat normaal €1.500,-. Dit wordt (in de meeste situaties) volledig gedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer in te huren hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort zaken niet zelf te moeten organiseren. De tariefstelling voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. De kosten voor het transport variëren per uitvaartcentrum. Dikwijls kun je op voorhand de gemiddelde prijzen van de verschillende uitvaartcentra zien op de webpagina van het vervoerbedrijf.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Surhuizum. Denk aan bijvoorbeeld bloemen of rouwkaarten. Daarnaast zal je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Wanneer je het liefste een begrafenis wilt organiseren dan zal er zeker een bedrag moeten worden besteed aan de rustplaats, aan een (graf)kist en aan een (graf)steen. Voor een crematie kun je te maken krijgen met lagere uitgaven, echter zal je ook een asurn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee zaken en kosten bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Surhuizum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Surhuizum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Surhuizum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Surhuizum

Wij raden iedereen in Surhuizum aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de zekerheid dat zij niet voor enorme prijzen komen te staan. Grofweg kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waardoor je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een bedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets meer vrijheid, omdat je meer keuzes hebt. Dit is een uiterst praktische uitvaartverzekering als je persoonlijke voorkeuren hebt.

Als laatste is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Surhuizum aanzienlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Surhuizum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Surhuizum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Surhuizum

Het is slim om een uitvaartverzorger in Surhuizum in te zetten voor een afscheidsceremonie in Surhuizum. Even beknopt opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de dag zelf. Als je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Surhuizum is het iedere keer verstandig om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een goed beeld door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw dierbare laat verzorgen. Tevens is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om additionele diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Surhuizum ook in staat om mogelijk live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft verlangd? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. In deze tijd van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige intense zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Surhuizum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Surhuizum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Surhuizum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Surhuizumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Surhuizum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Surhuizum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Surhuizum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Surhuizum

Een waardig vertrek

25 februari 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer hulpverlenend is dan die van ons. We hebben alleen achteraf niks meer mogen horen, jammer.

- Dirk van Beek

Oprechte interesse

20 februari 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg verdrietig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Eigenlijk heel lief.

- Claudia Kuiper

Erg content door attente hulp

13 februari 2024

Ik heb zeer attente hulp gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest regelen. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. De volgende dag was dit geregeld.

- Nicole van Dam

Een bijzonder afscheid

7 februari 2024

Omdat we na de aanvraag direct contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle zelfbedachte ideeën. Er waren veel voorkeuren en daarom werd afscheid exact zoals vader dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blij met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Danny van der Horst

Persoonlijke begeleiding afscheid

24 januari 2024

Attente mensen die alles razendsnel en degelijk organiseren ontdekt.

- Ruud de Ruiter

Geweldig afscheid

20 januari 2024

De uitvaart was erg indrukwekkend. Ondanks het verdriet na het overlijden van grootmoeder hadden we geen waardiger afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Zeer fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Koen Bosman

Boven verwachting soepel

8 januari 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was gauw georganiseerd.

- Melanie Schouten

Welgemeende interesse

5 januari 2024

Het doodgaan van mijn mama had een flinke impact op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaakjes te regelen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in aanraking komen met de geschikte mensen. Ze was zo behulpzaam en begripvol.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Eigenlijk heel sympathiek.

- Marieke Jansen

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

25 december 2023

Na de schrik van het opeens overlijden van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verbaasd met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Petje af.

- Dennis Driessen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Surhuizum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/