Uitvaart Harkema

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Zoek jij ontzorging voor de uitvaart in Harkema?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Harkema verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Harkema – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Harkema gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Harkema
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 47 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Harkema aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Harkema, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Rottevalle, Houtigehage en Surhuisterveen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Harkema

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Harkema kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Harkema. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Harkema

Er komt veel werk kijken bij het organiseren van een uitvaart. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten organiseren. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee helpen, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het afstemmen van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu echt de stappen die gezet moeten worden? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Harkema is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het regelen. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak normaal om slechts de directe kring te informeren.

Daarna is het tijd voor de concrete invulling van de begrafenis. Hiermee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Wanneer er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële dingen. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Harkema

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Harkema te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Harkema contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Harkema. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Harkema. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Harkema. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het afscheid. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Harkema bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Harkema. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Harkema

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Harkema

Bij een overlijden is een cruciale keus waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast opgevold. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Harkema gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een begraafplaats gebracht worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is overigens niet gedwongen. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Harkema in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een (graf)steen of monument op de rustplaats. logischerwijs is de wil van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Harkema

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Harkema

De prijzen voor een uitvaart in Harkema kunnen zeker fiks uitlopen als je veel wensen hebt. Het is ingewikkeld om een inschatting te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt afsluiten. Wanneer je een uitvaartverzorger inhuurt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dit is over het algemeen afgedekt door een verzekering. Dit is absoluut raadzaam, gedurende deze ondersteuning zul je immers niet langer alles zelf te hoeven doen. Dit maakt het denkbaar om op de dag van het laatste afscheid de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De wijze van afscheid nemen kun je zelf inrichten afhankelijk van je behoeften. Indien je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je denken aan minimaal 500,-. De tariefstelling voor het vervoeren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Regelmatig kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de tarieven zijn die samen gaan met het vervoer.

Logischerwijs kunnen er aanvullende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Harkema. Hierbij kan men denken aan mogelijke bloemen of aan kaarten. Eveneens zul je moeten denken aan de tarieven die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Indien je liever een begrafenis wilt regelen dan zal er in ieder geval geld moeten worden besteed aan de rustplaats, aan een grafkist en aan een grafsteen. Voor een crematie kun je te maken krijgen met gereduceerde kosten, alleen zal je ook een (as)urn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de doorsnee kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Harkema en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Harkema inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Harkema inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Harkema

Het is voor elk persoon in Harkema slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de garantie dat zij niet voor aanzienlijke prijzen komen te staan. Doorgaans zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een spaarpotje op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider onafhankelijkheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een zeer geschikte uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Daarnaast is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Harkema aanzienlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Harkema

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Harkema verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Harkema

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Harkema in te huren voor het regelen van een uitvaartdienst in Harkema. We hebben het al even vluchtig benoemd in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan tevens gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte manier zal worden georganiseerd.

De meeste formaliteiten en de smetteloze planning wordt geregeld door hen. Als je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Harkema is het altijd slim om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je meteen een impressie van degene die dit voor jou kunnen doen. Ook is het een goed plan om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze moeilijke tijd, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Harkema

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Harkema

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Harkema. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Harkemase uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Harkema. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Harkema bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Harkema die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Harkema

Dankbaar voor warme begeleiding

24 september 2021

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag geslaagd.

- Rob Wolters

Zeer meelevend

16 september 2021

We waren helemaal radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we enorm vlug in verbinding met iemand die ons verder kon helpen. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons enorm fijn geholpen met het organiseren.

- Tessa van Veen

Volkomen de zorg uit handen

9 september 2021

Via uitvaartplek zijn we helemaal ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was georganiseerd. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Zeer tevreden.

- Natasja van de Velden

Het afscheid was uitstekend georganiseerd

3 september 2021

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te omschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een geweldig afscheid voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Sandra de Bruijn

Liefdevolle mensen voor de begrafenis

28 augustus 2021

Lieve mensen die alles razendsnel en betrouwbaar organiseren gevonden.

- Marc van Leeuwen

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

20 augustus 2021

Na de schok van het opeens heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verrast met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Niks anders dan respect hiervoor.

- Dave van der Heijden

Heel erg betrokken

12 augustus 2021

Na het heengaan wisten we even niet wat we nou moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl snel in verbinding met een zeer attente begeleidster. Ze nam vlot contact met ons op en heeft ons heel aangenaam geholpen.

- Elizabeth van Veen

De ultieme groet was perfect

2 augustus 2021

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe smaakvol de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen houden aan onze lieve grootpapa.

- Simon Verbeek

Uitvaartverzorger enorm zorgzaam

27 juli 2021

Na de schok van het ineens overlijden van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Erg dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel bijzonder. Niks geen koel gedoe, oprecht heel eigen en niets was raar.Petje af.

- Guido Evers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Harkema

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/