Uitvaart Surhuisterveen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Surhuisterveen?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Surhuisterveen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Surhuisterveen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Surhuisterveen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Surhuisterveen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Surhuisterveen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Surhuisterveen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Stroobos, Houtigehage en Boelenslaan bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Surhuisterveen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Surhuisterveen kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Surhuisterveen. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Surhuisterveen

Een heengaan is immer een schokkende aangelegenheid. Er is vanzelfsprekend het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een onverwacht heengaan. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er moet veel georganiseerd worden bij een teraardebestelling. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Later moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Surhuisterveen. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Surhuisterveen persoonlijke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Geheid zul je in deze indrukwekkende periode meerdere dingen over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Surhuisterveen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Surhuisterveen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Surhuisterveen contacteren

Bij een uitvaart in Surhuisterveen kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een grote impact op alle zaken voor en na de begrafenis. In iedere uitvaartcentrum in Surhuisterveen zijn indrukwekkende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Ook is hier alles voorhanden om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Surhuisterveen zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor enkel intimi.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Surhuisterveen hebben een zaaltje waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het vertrek erg persoonlijk maken. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Surhuisterveen zijn er ook opties voor video- of foto presentaties tijdens de plechtigheid.

Zodra het afscheid is genomen kun je vervolgens regelmatig nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Surhuisterveen met mekaar en maak een afgewogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Surhuisterveen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Surhuisterveen

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer intieme keuze van personen. Hiermee wil je jouw nabestaanden bij voorkeur niet mee belasten. Een crematie is gemiddeld genomen goedkoper dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Surhuisterveen een grafkuil georganiseerd moet worden. De prijzen kunnen flink oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk na te gaan alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Ook hierbij kunnen de tarieven oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Surhuisterveen zijn beduidend minder duur. Bij een crematie gaan de meeste kosten in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal denkbaar tegen een compensatie. Het is eveneens mogelijk om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Surhuisterveen wilt is het van belang om de tarieven altijd goed te vergelijken. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te inspecteren zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Surhuisterveen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Surhuisterveen

Het lijkt mogelijk wat wrang om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Surhuisterveen. Het is toch echt noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan behoorlijk duur kan zijn. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hierbij aan een kist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen hier nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Hier zitten wel een aantal opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Surhuisterveen zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Surhuisterveen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Surhuisterveen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Surhuisterveen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Surhuisterveen

Een uitvaartverzekering in Surhuisterveen vergelijken is een van de voornaamste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Als je in Surhuisterveen een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk deel van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij deze versie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer raadzaam.

Hoeveel je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Surhuisterveen is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor verschilt de premie ook per verzekerd bedrag, per mens en per aanbieder. Een jonger mens betaalt grofweg lagere premie dan een individu op oudere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Verder is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke gezondheid. Een aanbieder is niet verplicht om je te accepteren voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Surhuisterveen je een te groot gevaar vindt, kunnen ze je afwijzen. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren als je een verzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg geld apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Bij een tekort zal de gemeente eventueel jouw familie benaderen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Surhuisterveen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Surhuisterveen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Surhuisterveen

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Surhuisterveen in te schakelen voor het organiseren van een uitvaart in Surhuisterveen. We hebben het al even beknopt benoemd in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de dag zelf. Indien je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Surhuisterveen is het iedere keer goed om even via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een goed beeld door wie jij graag de finale dag van jouw dierbare laat verzorgen. Ook is het een goed idee om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemstukken en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Surhuisterveen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Surhuisterveen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Surhuisterveen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Surhuisterveense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Surhuisterveen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Surhuisterveen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Surhuisterveen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Surhuisterveen

Bedankt!

23 juli 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks alleen hoeven doen.
Mega bedankt!

- Wilhelmina Brouwer

Tot in de puntjes verzorgd

13 juli 2024

Bijna onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie behoorlijk prettig geregeld. Direct contact ook.

- Joris van Beek

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

12 juli 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Dennis Blom

Speciale mensen

5 juli 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Annemieke de Boer

Een respectvol afscheid

28 juni 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan de onze. Alleen de nazorg kon misschien wat netter.

- Mirjam van Leeuwen

Uitermate geschikte hulp

16 juni 2024

Enkel heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Antonius Groen

Persoonlijke begeleiding afscheid

14 juni 2024

De uitvaart is vlot, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Robin de Leeuw

Persoonlijke steun en toeverlaat

2 juni 2024

Dit gaan we niet snel vergeten daar de man van het crematie centrum was fantastisch. Deze was geweldig nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Anita Kuijpers

Houvast in deze lastige tijd

28 mei 2024

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Buitengewoon prettig en een enorme pluim voor de vlotte reacties.

- Ronald Bos

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Surhuisterveen

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/