Uitvaart Sumar

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer uit Sumar die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Sumar verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Sumar – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Sumar gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Sumar vinden

Uitvaart Sumar
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 110 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Sumar aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Sumar, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nijega, De Tike en Burgum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Sumar

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Sumar is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Sumar vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Sumar

Er komt veel inspanning kijken bij het organiseren van een begrafenis. Aangezien elke stap van doorslaggevend belang is adviseren wij je aan om ondersteuning te vragen bij het regelen van de uitvaart. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te raadplegen. Dit is de partij die je zal helpen bij het organiseren van de verschillende aangelegenheden. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Sumar is dit altijd de belangrijkste actie die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om slechts de directe kring te verwittigen.

Hierna is het moment daar om de begrafenis zelf te gaan regelen. Hiermee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het van belang om de overige zaken te regelen. Normaal gesproken is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden voldaan. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (eventuele) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Sumar

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Sumar te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Sumar contacteren

Voor een begrafenis in Sumar heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bijzondere rol bij zowel alle activiteiten vooraf aan de teraardebestelling als de begrafenis zelf. In elk uitvaartcentrum in Sumar zijn prachtige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Tevens is daar alles in gereedheid om je dierbare proper te laten verzorgen.

De primaire functie van een uitvaartcentrum Sumar zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor louter intimi.

In haast alle uitvaartcentra in Sumar kun je gebruik maken van een aparte ruimte voor het afscheid. De plechtigheid is het meest intieme deel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Verscheidene uitvaartcentra in Sumar kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je vervolgens veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Sumar met mekaar en maak een afgewogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Sumar

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Sumar

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer persoonlijke keuze van mensen. Eigenlijk wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Sumar een rustplaats georganiseerd moet worden. De prijzen kunnen flink stijgen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de tarieven voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de kosten hierin uiteraard ook weer heel erg verschillen.

Crematies in Sumar zijn beduidend minder duur. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal een optie tegen een compensatie. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Sumar, is het altijd wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk forse afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt zo al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Sumar

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Sumar

Het voelt wellicht wat zuur om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Sumar. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een overlijden behoorlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen hier nog aanvullende kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het vervoer van de overledene
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor melding van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost hedendaags circa € 7.000,-. Hier zitten weliswaar flink wat mogelijkheden inbegrepen. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf bepalen. Een koffietafel onder andere, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Sumar en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Sumar inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Sumar inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Sumar

Wij advisreren iedereen in Sumar aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de zekerheid dat zij niet voor aanzienlijke prijzen komen te staan. Doorgaans zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hierbij ben je dan verzekerd van een degelijk geregelde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is perfect indien je bijzondere voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Sumar aanzienlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Sumar

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Sumar verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Sumar

Het is verstandig om ogenblikkelijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Sumar te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Indien dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Dan kunnen jullie samen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Sumar zorgen voor een gedenkwaardige laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Sumar

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Sumar

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Sumar. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Sumarse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Sumar. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Sumar bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Sumar die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Sumar

Bijzondere mensen

18 mei 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn uniek. Wat een lieve ervaring hebben we gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewenst in deze moeilijke tijd.

- Klaas Huisman

Bedankt!

12 mei 2024

Gauw waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Vandaar hoefde we zelf nauwelijks iets te regelen.
Enorm bedankt!

- Simone van der Horst

Op verzoek vrijwel onmiddellijk een geschikte begeleider

7 mei 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de zorgen al besproken worden. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel allerlei uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Suzanne Schipper

Snel in contact met de correcte persoon

1 mei 2024

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de opties en voorkeuren reeds door te nemen. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Kirsten van der Horst

Liefdevol bijgestaan

23 april 2024

Ons mamma stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was ontzettend welkom. Alles was mogelijk en in het bijzonder afgestemd op wat wij wilden.

- Annemieke Hoekstra

Liefdevol bijgestaan

16 april 2024

Ons mamma stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was ontzettend welkom. Niets was te raar en het was heel persoonlijk.

- Christiaan Timmermans

Dankbaar voor een persoonlijk afscheid

9 april 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was snel en erg lief. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was goed.

- Simone de Graaf

Welgemeende betrokkenheid

1 april 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg rouwig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in aanraking komen met de geschikte mensen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel sympathiek.

- Marcel Driessen

Lage tarieven en sereen

24 maart 2024

Lage tarieven en een vredig afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Jan de Wit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Sumar

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/