Uitvaart De Tike

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar ondersteuning voor de uitvaart in De Tike?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart De Tike verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit De Tike – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer De Tike gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart De Tike
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 127 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Tike aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Tike, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Burgum, Eastermar en Sumar bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Tike

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in De Tike kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in De Tike vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Tike

Er komt veel inspanning kijken bij het regelen van een begrafenis. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten organiseren. Vaak willen familieleden of bekenden je hierbij helpen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Zij helpen je met het organiseren van alles wat er relevant is op deze dag. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in De Tike is dit altijd de eerste stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het organiseren. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om louter de directe kring te informeren.

Dan is het tijd voor de praktische invulling van de uitvaart. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Het is altijd slim om in het testament te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in vastgelegd over de laatste wensen. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de uitvaart is het van belang om de andere zaken te regelen. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële zaken. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Tike

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Tike te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Tike contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in De Tike Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in De Tike. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in De Tike. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het vertrek. Tevens kunt je in uitvaartcentrum De Tike samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Ook kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in De Tike kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Tike

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie De Tike

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee belasten. Een crematie is gemiddeld genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in De Tike een grafkuil gehuurd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard stijgen. De tariefstellingen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even goed uit te vogelen alvorens je besluit om een keuze te maken. Naast de prijzen voor de rustplaats zelf zal je gelijktijdig tariefstelling kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Ook hier kunnen de tarieven stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in De Tike brengt minder tariefstelling met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal denkbaar tegen een vergoeding. Het is ook een optie om zelf de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in De Tike wilt is het van waarde om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt daarom al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & De Tike

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten De Tike

Het voelt misschien wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in De Tike. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan best in de papieren lopen. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk daarbij aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Mogelijk in te huren dragers van de kist
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Daarbij zitten weliswaar flink wat opties inbegrepen. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Tike en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Tike inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Tike inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Tike

Een uitvaartverzekering in De Tike is de belangrijkste selectie rondom je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in De Tike zul je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een afgesproken geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij deze versie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, aangezien het zaken zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut te adviseren.

De premie van de uitvaartverzekering in De Tike zal steevast afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daarom wisselt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een premie minder hoog uit wanneer je hem op een vroegere leeftijd afsluit. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders buitensporig risico. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te accepteren voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in De Tike je een te groot risico vindt, zullen ze je afwijzen. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook regelmatig samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg geld apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Tike

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Tike verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Tike

Het is slim om een uitvaartverzorger in De Tike in te zetten voor een afscheidsceremonie in De Tike. Even vluchtig opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan tevens direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden geregeld.

De meeste plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Indien je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in De Tike is het steevast handig om moeiteloos via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je gauw een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Eveneens is het een goed idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om additionele werkzaamheden te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in De Tike

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Tike

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Tike. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Tikese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Tike. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Tike bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Tike die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Tike

Houvast in deze lastige tijd

13 juni 2024

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fatsoenlijk kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Laura Koning

Betrouwbaar

7 juni 2024

We wilden het bij voorkeur klein en besloten houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we snel de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Kelly Molenaar

Prachtige uitvaart

25 mei 2024

Het was zo fijn! De troosteloosheid was groot na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet waardiger geregeld kunnen worden. Zeer fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Joost Dijkstra

Betrokken en hulpvaardig

21 mei 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de persoon van het crematie centrum was geweldig. Hij was erg behulpzaam en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Jolanda van de Ven

Verwachtingen zijn overtroffen

11 mei 2024

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste tijdstip zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die ontdekt hebben.

- Femke de Jong

Persoonlijke uitvaart

4 mei 2024

Aangezien we na de aanvraag vlot contact met een uitvaartbegeleider hadden was er gelegenheid voor alle zelfbedachte ideeën. Omdat dit er nogal wat waren was het een heel persoonlijke uitvaartdienst zoals onze vader dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg gelukkig met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Annemarie de Koning

Betrouwbaar

29 april 2024

We wilden het bij voorkeur klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Merci.

- Anouk van den Bosch

Uitmuntend geregeld

23 april 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie buitengewoon prettig geregeld. Razendsnel contact ook.

- Karin Smit

Blij met warme begeleiding

16 april 2024

Ik heb hele fijne hulp gehad toen ik het overlijden van mijn man moest regelen. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact vinden met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Patricia Schipper

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Tike

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/