Uitvaart Stitswerd

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer uit Stitswerd die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Stitswerd verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Stitswerd – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Stitswerd gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Stitswerd

Uitvaart Stitswerd
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Stitswerd aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Stitswerd, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Onderdendam, Usquert en Warffum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Stitswerd

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Stitswerd kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Stitswerd vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Stitswerd

Een heengaan is altijd een heftige aangelegenheid. Er is uiteraard het verdriet en wellicht de shock bij een onvoorzien heengaan. Maar een overlijden houdt ook een zware tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Stitswerd gebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De executie van het testament

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Stitswerd persoonlijke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische tijd veel dingen missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Stitswerd

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Stitswerd te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Stitswerd contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Stitswerd. Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Stitswerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Stitswerd er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Stitswerd met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het tijdstip hiervoor. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om tezamen een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Stitswerd kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Stitswerd

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Stitswerd

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer intieme keuze van personen. Het liefste wil je deze complexe keuze niet aan nabestaanden overlaten. Over het algemeen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Stitswerd een rustplaats gehuurd moet worden. De tariefstelling daarvoor kunnen hard oplopen. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even goed te onderzoeken voor je besluit om een keuze te maken. Naast de prijzen voor de rustplaats zelf zal je daarnaast tariefstelling kwijt zijn aan de (graf)steen en een (graf)kist. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de tariefstelling hierin logischerwijs ook weer enorm verschillen.

Een crematie in Stitswerd brengt lagere kosten met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans mogelijk tegen een kostenvergoeding. Het is tevens geoorloofd om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Stitswerd, is het altijd wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Stitswerd

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Stitswerd

Het lijkt misschien wat bitter om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Stitswerd. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat sowieso meerdere kosten maken, denk hier aan een kist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Stitswerd zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Stitswerd en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Stitswerd inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Stitswerd inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Stitswerd

Een uitvaartverzekering in Stitswerd is de voornaamste selectie van je uitvaart. Indien je in Stitswerd een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk deel van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Stitswerd zal voortdurend afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dat is dan ook de aanleiding dat de premie voor iedereen zal wisselen. Een jonger iemand betaalt grofweg minder verzekeringspremie dan een mens op latere leeftijd. Logisch, want een ouder mens overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger persoon. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Stitswerd niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig een bedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen straks een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw familie benaderen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Stitswerd

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Stitswerd verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Stitswerd

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Stitswerd in te schakelen voor het organiseren van een uitvaart in Stitswerd. Even beknopt weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaart waarin alles soepel verloopt.

Alle formaliteiten en de strakke planning wordt geregeld door hen. Indien je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Stitswerd is het iedere keer verstandig om even via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je gauw een indruk van degene die dit voor jou kunnen doen. Eveneens is het een goed plan om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Horen bloemen en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Stitswerd ook in de gelegenheid om mogelijk live muziek te regelen als de overledene dit heeft verlangd? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze moeilijke periode, en helpen jou liever met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Stitswerd

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Stitswerd

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Stitswerd. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Stitswerdse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Stitswerd. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Stitswerd bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Stitswerd die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Stitswerd

De uitvaart van opa was eerbiedig

29 februari 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Nu begrijpen we hoe beslissend de juiste persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Wilhelmus Meijer

Enorm betrokken

18 februari 2024

We waren helemaal wanhopig toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl snel in contact met een hele lieve begeleidster. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het regelen.

- Petra van der Heijden

Zeer betrokken

16 februari 2024

We waren even wanhopig toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl snel in verbinding met een zeer liefdevolle begeleidster. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het regelen.

- Ruud Groen

Oprechte interesse

4 februari 2024

Het doodgaan van mijn mama had een forse invloed op mij, diepe rouw en dus niet in staat dingen te organiseren. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Hanneke Hofman

Een integere uitvaartdienst

24 januari 2024

Intiem en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Dank jullie wel.

- Mariska Boer

Een warme uitvaartdienst

18 januari 2024

We hebben een zeer waardige ondersteuner kunnen vinden. Enkel de nazorg kon wellicht wat beter.

- Arjan Willemsen

Tot in de puntjes verzorgd

11 januari 2024

Haast onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie ontzettend prettig georganiseerd. Ook hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Nienke Hofman

Vlug geregelde huiselijke uitvaartdienst

31 december 2023

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Gerrit Blom

Heel erg betrokken

27 december 2023

We waren absoluut wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we heel vlot in verbinding met iemand die ons verder kon helpen. We hadden heel vlug contact en ze heeft ons geweldig goed geholpen met het regelen.

- Alexander Kuijpers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Stitswerd

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Sakura Uitvaartverzorging

Nieuwbrugsterweg 1021
9832 TH Den Horn
Nederland

06 46642828
http://www.sakura-uitvaart.nl/