Uitvaart Sintjohannesga

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer in Sintjohannesga die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Sintjohannesga verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Sintjohannesga – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Sintjohannesga gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Sintjohannesga
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Sintjohannesga aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Sintjohannesga, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Rotstergaast, Rotsterhaule en Oudehaske bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Sintjohannesga

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Sintjohannesga is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Sintjohannesga vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Sintjohannesga

Een heengaan is immer een ingrijpende situatie. Denk aan de schrik bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Sintjohannesga overgebracht worden. In de dagen meteen na het heengaan dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende verlangen

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Sintjohannesga.

Zeker zul je in deze drukke periode enkele zaken vergeten. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Sintjohannesga

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Sintjohannesga te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Sintjohannesga contacteren

Voor een begrafenis in Sintjohannesga heb je de keuze uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke impact op alle zaken voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentra in Sintjohannesga zijn er adequate faciliteiten om de overledene bekwaam en met eer te bewaren tot de datum van de uitvaart. Tevens is daar alles in gereedheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

De primaire functie van een uitvaartcentrum Sintjohannesga zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Uiteraard kun je de overledene ook in huis opbaren. Wanneer je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor enkel intimi.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Sintjohannesga kun je gebruik maken van een toegespitste aula voor het uitleiden. De plechtigheid is het meest persoonlijke onderdeel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de mogelijkheid voor persoonlijk gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende religies. Verschillende uitvaartcentra in Sintjohannesga kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Zodra het afscheid is geweest kun je aansluitend regelmatig nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Sintjohannesga en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Sintjohannesga

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Sintjohannesga

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel ook gevolgd. Bovendien kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Weet dat los van de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Sintjohannesga gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Sintjohannesga in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een (graf)steen of monument op de rustplaats. Overigens is de voorkeur van de gestorvene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Sintjohannesga

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Sintjohannesga

Het voelt mogelijk wat wrang om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Sintjohannesga. Het is wel noodzaak gezien het organiseren van een overlijden aanzienlijk duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het transport van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig rond de € 7.000,-. Hier zitten weliswaar veel opties inbegrepen. De tarieven voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf bepalen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Sintjohannesga en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Sintjohannesga inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Sintjohannesga inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Sintjohannesga

Wij raden iedereen in Sintjohannesga aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan geheid dat je familie niet voor onverwachte enorme kosten van de uitvaart komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn opgenomen. Hier ben je dan verzekerd van een verstandig georganiseerde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een bedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon geschikte uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Er zijn bovendien nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Sintjohannesga behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Sintjohannesga

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Sintjohannesga verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Sintjohannesga

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Sintjohannesga in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Sintjohannesga. Even kort wederom stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Alle formaliteiten en de smetteloze planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is goed aangezien het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze internetpagina makkelijk en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een goed beeld door wie jij het liefste de laatste dag van jouw geliefde laat regelen. Ook is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Behoren bloemen en rouwkaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze zware tijd, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Sintjohannesga

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Sintjohannesga

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Sintjohannesga. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Sintjohannesgase uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Sintjohannesga. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Sintjohannesga bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Sintjohannesga die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Sintjohannesga

Het vertrek van opa was enorm fijn!

26 februari 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we meelevende ondersteuning, wat zo beslissend is voor een goede en waardige uitvaart!

- Jan van den Heuvel

Algeheel ontzorgt

18 februari 2024

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was overeengekomen. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Geweldig geregeld.

- Hendrika Maas

Een persoonlijk afscheid

14 februari 2024

Omdat we na de aanvraag vlot contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle zelfbedachte ideeën. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een heel persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat bij voorkeur wilde. De prijs was eerlijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Roy Huisman

Bedankt!

3 februari 2024

Gauw waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we vrijwel niks autonoom hoeven doen.
Onwijs erkentelijk!

- Angela Koster

Persoonlijke uitvaartdienst

24 januari 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in de plechtigheid verwerken. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaartdienst zoals onze vader dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg gelukkig met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Jan Jonker

Enorm tevreden door attente hulp

14 januari 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. De opvolgende dag was dat geregeld.

- Sebastiaan Hermans

Persoonlijke begeleiding afscheid

9 januari 2024

De uitvaart is vlug, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Maaike Jansen

Erg meevoelend

2 januari 2024

We waren absoluut wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl vlug in aanraking met een hele fijne begeleidster. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons geweldig aangenaam geholpen.

- Arie Smeets

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

24 december 2023

Na de schrik van het ineens heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verrast met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Niets geen koel gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Niks anders dan respect hiervoor.

- Mirjam van den Heuvel

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Sintjohannesga

Crematorium HaskerPoort

Haskerpoarte 2
8465 HP Oudehaske
Nederland

0513 724 401
http://haskerpoort.nl/

crematorium in Heerenveen

Rotstergaastweg 45
8452 LA Nieuweschoot
Nederland

085 016 0614
https://crematoriuminheerenveen.nl/contact/

Haaksma & de Haan Uitvaart

Abe Lenstra Boulevard 50-6
8448 JB Heerenveen
Nederland

0513 792 007
http://www.haaksmadehaanuitvaart.nl/