Uitvaart Rotstergaast

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Rotstergaast?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Rotstergaast verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Rotstergaast – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Rotstergaast gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Rotstergaast
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 57 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Rotstergaast aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Rotstergaast, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Munnekeburen, Oldelamer en Nieuweschoot bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Rotstergaast

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Rotstergaast kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Rotstergaast vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Rotstergaast kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Rotstergaast

Bij het wegvallen van een medemens spelen er verscheidene emoties. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de schok bij een onvoorzien overlijden. Het is bovendien een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Als eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Daarna moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Rotstergaast. In de dagen meteen na het heengaan moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Rotstergaast persoonlijke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd meerdere zaken vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Rotstergaast

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Rotstergaast te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Rotstergaast contacteren

Als een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Rotstergaast. Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Rotstergaast. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Rotstergaast. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Rotstergaast met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gelijktijdig een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Rotstergaast kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Rotstergaast

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Rotstergaast

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Graag wil je deze vervelende keuze niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Rotstergaast een graf geregeld moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard stijgen. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan zeker om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin uiteraard ook weer zeer veel verschillen.

Crematies in Rotstergaast zijn beduidend beter geprijsd. Bij een crematie gaan de allermeeste kosten in de asurn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Het is eveneens mogelijk om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Rotstergaast, is het altijd verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Rotstergaast

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Rotstergaast

Nadenken over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de tariefstelling denkt. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Je gaat sowieso een aantal kosten maken, denk hier aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Rotstergaast en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Rotstergaast inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Rotstergaast inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Rotstergaast

Het is voor iedereen in Rotstergaast verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de zekerheid dat zij niet voor aanzienlijke kosten komen te staan. Kort genomen zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn opgenomen. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een goed geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een bedrag op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets meer onafhankelijkheid, omdat je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een uiterst handige uitvaartverzekering als je persoonlijke voorkeuren hebt.

Tenslotte is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Rotstergaast dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Rotstergaast

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Rotstergaast verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Rotstergaast

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Rotstergaast in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Rotstergaast. Even vluchtig andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Het organiseren van het afscheidsceremonie is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan tevens meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden georganiseerd.

Alle plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt georganiseerd door hen. Wanneer je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Rotstergaast is het altijd handig om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het finale afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je vlug een impressie van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Tevens is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Rotstergaast ook in de gelegenheid om mogelijk live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft verlangd? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze lastige tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Rotstergaast

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Rotstergaast

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Rotstergaast. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Rotstergaastse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Rotstergaast. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Rotstergaast bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Rotstergaast die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Rotstergaast

Goedkoop en eervol

5 november 2021

Lage prijzen en een vredig afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was van belang.

- Ronald van de Ven

Houvast in deze lastige tijd

27 oktober 2021

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Ilona Gerritsen

Heel erg betrokken

23 oktober 2021

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in contact met een zeer lieve begeleidster. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons enorm fijn geholpen met het organiseren.

- Adriaan de Leeuw

De ultieme groet was perfect

10 oktober 2021

Ik heb echt niet de juiste woorden om te beschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen houden aan onze liefste grootpapa.

- Johanna Vermeulen

Persoonlijke hulp was geweldig!

4 oktober 2021

Dag en nacht bereikbaar was heel erg aangenaam. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Oprecht formidabel georganiseerd.

- Chantal van der Meulen

Een waardige uitvaartdienst

22 september 2021

We hebben een uitermate passende ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen na de uitvaart niets meer mogen horen, helaas.

- Michel de Vos

Uitvaartdienst prachtig zoals verlangd

14 september 2021

Precies zoals mijn pappa het wilde! Onvoorstelbaar hoe persoonlijk en relatief betaalbaar deze uitvaart georganiseerd is. Het was ontzettend mooi met alle ‘gekke’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs later was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Petra Vos

Uitvaartverzorger zeer zorgzaam

11 september 2021

Na de schrik van het plotseling sterven van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Zeer dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel speciaal. Niks geen koel gedoe, gewoon heel eigen en niets was vreemd.Petje af.

- Cindy Jacobs

Uitvaartbegeleider was heel lief

2 september 2021

Allereerst komt het verdriet en de dreun en dan besef je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inschakelen daarvoor. Enorm dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg speciaal. Niets geen nuchter gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Petje af.

- Renate Kramer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Rotstergaast

Crematorium HaskerPoort

Haskerpoarte 2
8465 HP Oudehaske
Nederland

0513 724 401
http://haskerpoort.nl/

crematorium in Heerenveen

Rotstergaastweg 45
8452 LA Nieuweschoot
Nederland

085 016 0614
https://crematoriuminheerenveen.nl/contact/

Haaksma & de Haan Uitvaart

Abe Lenstra Boulevard 50-6
8448 JB Heerenveen
Nederland

0513 792 007
http://www.haaksmadehaanuitvaart.nl/