Uitvaart Rijs

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer in Rijs die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Rijs verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Rijs – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2020 en verder.

Uitvaartondernemer Rijs gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Rijs

Uitvaart Rijs
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 26 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Rijs aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Rijs, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Kolderwolde, Hemelum en Oudemirdum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Rijs

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Rijs kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Rijs vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Rijs

Een teraardebestelling organiseert zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten doen. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee helpen, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het organiseren van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu echt de stappen die genomen moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Rijs is dit altijd de belangrijkste stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het organiseren. De logische vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om alleen de directe kring op de hoogte te stellen.

Daarna is het tijd voor de praktische invulling van de teraardebestelling. Hiermee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de praktische afronding. Doorgaans is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste facturen worden voldaan. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (eventuele) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Rijs

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Rijs te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Rijs contacteren

Voor een teraardebestelling in Rijs heb je de keuze uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke invloed op alle aangelegenheden voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentra in Rijs zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene professioneel en met eerbaarheid te behouden tot de dag van de uitvaart. Ook is daar alles in paraatheid om je dierbare keurig te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Rijs zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de geliefde ook thuis opbaren. Als je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen intimi.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Rijs hebben een gehoorzaal waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. De dienst is het meest persoonlijke stukje van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Rijs zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties gedurende de plechtigheid.

Zodra het afscheid is geweest kun je vervolgens regelmatig nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Rijs en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Rijs

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Rijs

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze lastige keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Over het algemeen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Rijs een grafkuil gehuurd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard oplopen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de tarieven voor het graf zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de tarieven oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Rijs brengt lagere tariefstelling met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls een optie tegen een compensatie. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Rijs wilt is het van nut om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt dus al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Rijs

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Rijs

Bij individuele behoeften bij een uitvaart in Rijs kan dit stevig in de kosten lopen. Het is moeilijk om een inschatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dat normaal €1.500,-. Dit wordt (in de meeste gevallen) compleet gedekt door de verzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort zaken niet zelf te hoeven organiseren. De wijze van afscheid nemen kun je eigenhandig inrichten afhankelijk van je voorkeuren. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je in ieder geval €500 lichter. De tarieven voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Meestal kun je van tevoren de doorsnee bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de website van het vervoerbedrijf.

Vanzelfsprekend kunnen er bijkomende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Rijs. Denk aan bijvoorbeeld bloemstukken of rouwkaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Bij een begrafenis heb je bovendien te maken met extra uitgaven voor een (graf)kist, een bepaald graf en een (graf)steen. Bij een crematie zijn de tarieven gemiddeld lager maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de gemiddelde aangelegenheden en tariefstellingen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Rijs en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Rijs inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Rijs inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Rijs

Wij raden iedereen in Rijs aan om een uitvaartverzekering te regelen. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de garantie dat zij niet voor enorme kosten komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan verzekerd van een degelijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een spaarpotje op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon handige uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Er zijn ook nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Rijs dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking nodig. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Rijs

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Rijs verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Rijs

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Rijs De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Daarna kunnen jullie samen bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Rijs zorgen voor een fijne allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Rijs

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Rijs

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Rijs. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Rijsse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Rijs. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Rijs bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Rijs die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Rijs

Bijzondere mensen

4 september 2020

Enkel heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term fantastisch!

- Jeffrey Bakker

Warmhartig bijgestaan

28 augustus 2020

Ons moeder stond zelf heel mooi in het leven dus de liefdevolle opvang was ontzettend fijn. Alles was mogelijk en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Simon van den Bosch

Geweldig geholpen

15 augustus 2020

We konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken direct voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zus aan te geven.

- Marloes de Vos

De allerlaatste groet was perfect

14 augustus 2020

Ik heb eigenlijk niet de juiste woorden om te omschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van opa echt werden gehoord. Daarom hebben we een prachtig uitvaart voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Nicolaas de Boer

Het vertrek was mooi

1 augustus 2020

Vlot en perfect alles georganiseerd na de aanvraag. Bovendien nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Alexander Peeters

Perfect geregeld

30 juli 2020

Nagenoeg onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie erg soepel geregeld. Ook hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Lisette Vink

Dankbaar voor een eigen afscheid

2 maart 2020

Onze man van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was klasse.

- Caroline van Dijk

Afscheid prachtig zoals gehoopt

14 februari 2020

Precies zoals mijn pappa het wilde! Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk beperkte onkosten) hoe we dit afscheid hebben mogen vormgeven. Niks was vreemd of teveel voor de uitvaart, alle opties die we wilden konden ook. Daarna is er ook nog even gevraagd hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Nicolaas Sanders

Een waardige uitvaart

3 februari 2020

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer hulpverlenend is dan de onze. Alleen de nazorg kon mogelijk wat beter.

- Robin de Bruijn

Uitvaartverzorger enorm zorgzaam

1 januari 2020

Na de schrik van het abrupt heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Zeer erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg bijzonder. Niks geen koel gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was raar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Mariska Schipper

Boven verwachting flexibel

23 december 2019

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste tijdstip dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was pijlsnel besloten .

- Marinus van Dongen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Rijs

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/

Draagt Elkanders Lasten

De Noord 6
8321 BA Urk
Nederland

0527 683 435
https://www.del-urk.nl/