Uitvaart Ravenswaaij

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Ravenswaaij?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Ravenswaaij verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Ravenswaaij – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Ravenswaaij gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Ravenswaaij
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 96 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ravenswaaij aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ravenswaaij, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Kerk Avezaath, Maurik en Zennewijnen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ravenswaaij

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Ravenswaaij kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Ravenswaaij vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Ravenswaaij kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ravenswaaij

Bij het overlijden van een geliefde spelen er verschillende gevoelens. Er is vanzelfsprekend het leed en wellicht de schok bij een onvoorzien heengaan. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Als eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Ravenswaaij. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Ravenswaaij persoonlijke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke periode meerdere zaken missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ravenswaaij

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ravenswaaij te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ravenswaaij contacteren

Voor een teraardebestelling in Ravenswaaij heb je de keuze uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele stad zitten. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke rol bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de dag als de begrafenis zelf. In iedere uitvaartcentrum in Ravenswaaij zijn schitterende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Daarnaast is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Ravenswaaij zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de geliefde ook in huis opbaren. Als je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor uitsluitend familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Ravenswaaij hebben een gehoorzaal waar de uitvaart gehouden kan worden. De plechtigheid is het meest intieme onderdeel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten geloven. Verscheidene uitvaartcentra in Ravenswaaij kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de teraardebestelling zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Ravenswaaij met elkaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ravenswaaij

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Ravenswaaij

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Het liefste wil je deze complexe keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Ravenswaaij een rustplaats gehuurd moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard oplopen. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even goed te onderzoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tarieven hierin logischerwijs ook weer enorm afwijken.

Een crematie in Ravenswaaij brengt mindere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste prijzen in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig mogelijk tegen een vergoeding. Het is ook geoorloofd om eigenhandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Ravenswaaij wilt is het van betekenis om de tarieven altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk behoorlijke verschillen tussen de aanbieders. Je kunt vanzelfsprekend al snel fiks besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Ravenswaaij

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Ravenswaaij

Het voelt misschien wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Ravenswaaij. Het is echt noodzaak gezien het regelen van een heengaan best kostbaar kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost hedendaags rond de € 7.000,-. Hier zitten weliswaar flink wat mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Ravenswaaij zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ravenswaaij en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ravenswaaij inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ravenswaaij inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ravenswaaij

Een uitvaartverzekering in Ravenswaaij is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Als je in Ravenswaaij een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een groot deel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vaststaand bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het wenselijk, het maakt het je wel echt een stuk eenvoudiger ten tijde van de uitvaart.

Hoeveel je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Ravenswaaij is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan eveneens de reden dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal afwijken. Een jonger iemand betaalt grofweg lagere verzekeringspremie dan een persoon op oudere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger iemand. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Ravenswaaij je een te fors risico vindt, mogen ze je weigeren. Bijna altijd zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren indien je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw naasten benaderen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ravenswaaij

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ravenswaaij verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ravenswaaij

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Ravenswaaij in te huren voor het regelen van een uitvaart in Ravenswaaij. We hebben het al even kort aangestipt in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dat is dan doorgaans meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste wijze zal worden geregeld.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaartdienst op zichzelf. Wanneer je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Ravenswaaij is het iedere keer handig om moeiteloos via onze website een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een fatsoenlijk idee door wie jij graag de laatste dag van jouw geliefde laat regelen. Daarnaast is het een verstandig plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemstukken en rouwkaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze lastige tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Ravenswaaij

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ravenswaaij

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ravenswaaij. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ravenswaaijse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ravenswaaij. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ravenswaaij bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ravenswaaij die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ravenswaaij

Warme helpende hand

20 mei 2023

Het heengaan van mijn mama had een grote impact op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaakjes te organiseren. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in contact komen met de passende mensen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Echt heel vriendelijk.

- Daniëlle Maas

Erg meevoelend

11 mei 2023

We waren even radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlot in contact met iemand die ons verder kon helpen. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons enorm aangenaam geholpen.

- Evelien van der Horst

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

6 mei 2023

Soms in het leven kom je personen tegen die werkelijk met je betrokken zijn. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Maartje Koning

Volkomen de zorg uit handen

23 april 2023

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was geregeld. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Super geregeld.

- Sabrina Peters

De laatste groet was perfect

22 april 2023

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te omschrijven hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze personen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen houden aan onze liefste grootvader.

- Erik van de Brink

Tot in de puntjes verzorgd

11 april 2023

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie buitengewoon soepel georganiseerd. Verder hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Koen de Bruin

Enorme hulp gehad

4 april 2023

Vrijblijvend eerst kunnen bestuderen wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen snel voor ons regelde. Zelfs het melden bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was georganiseerd.

- Wilhelmina Bosch

Boven verwachting soepel

23 maart 2023

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste moment zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was vlot geregeld.

- Pascal Martens

Tot in de puntjes geregeld

15 maart 2023

Bijna onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie behoorlijk soepel georganiseerd. Snel contact ook.

- Joris Brouwer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ravenswaaij

Uitvaartverzorging Smorenburg

Groenewoudseweg 12
3945 BC Cothen
Nederland

0343 562 091
https://www.smorenburguitvaart.nl/contact/rouwcentrum-smorenburg

Marjan van Wiggen, Uitvaartzorg op maat…

Kromme Stelakker 32
3945 CX Cothen
Nederland

0343 563 781
http://uitvaartzorgopmaat.nl/

Uitvaartverzorging Donker

Belvedèrelaan 9-11
4112 NX Beusichem
Nederland

0345 501 236
http://www.uitvaartverzorgingdonker.nl/