Uitvaart Ouwerkerk

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer uit Ouwerkerk die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Ouwerkerk verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Ouwerkerk – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Ouwerkerk gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Ouwerkerk vinden

Uitvaart Ouwerkerk
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 123 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ouwerkerk aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ouwerkerk, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Zierikzee, Nieuwerkerk en Oosterland bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ouwerkerk

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Ouwerkerk is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Ouwerkerk vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Ouwerkerk kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ouwerkerk

Een heengaan is altijd een schokkende gebeurtenis. Denk aan de schok bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve melding bij de gemeente. Dan moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Ouwerkerk. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Ouwerkerk persoonlijke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische tijd een aantal zaken vergeten. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ouwerkerk

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ouwerkerk te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ouwerkerk contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Ouwerkerk. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Ouwerkerk. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Ouwerkerk er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Ouwerkerk met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gelijktijdig een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Ouwerkerk kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ouwerkerk

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Ouwerkerk

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van mensen. Eigenlijk wil je deze persoonlijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Ouwerkerk een grafkuil gehuurd moet worden. De prijzen kunnen behoorlijk oplopen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te vogelen voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de kosten voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de prijzen hierin overigens ook weer gigantisch afwijken.

Een crematie in Ouwerkerk brengt lagere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste kosten in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Ouwerkerk wilt is het van waarde om de kosten altijd goed te vergelijken. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt daarom al snel behoorlijk besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Ouwerkerk

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Ouwerkerk

Piekeren over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, met name als je aan de tarieven denkt. Het is ook noodzakelijk gezien het organiseren van een overlijden aanzienlijk kostbaar kan zijn. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk daarbij aan een kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost hedendaags circa € 7.000,-. Daar zitten weliswaar een aantal mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Ouwerkerk zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ouwerkerk en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ouwerkerk inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ouwerkerk inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ouwerkerk

Een uitvaartverzekering in Ouwerkerk uitzoeken is een van de beste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Door een uitvaartverzekering in Ouwerkerk zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het wenselijk, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

Hoeveel je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Ouwerkerk is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan zeker de aanleiding dat de premie voor iedereen zal variëren. Een jonger individu betaalt gemiddeld minder verzekeringspremie dan iemand op latere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger persoon. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Ouwerkerk niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Bijna iedere keer zul je dan wel jouw medische verslag moeten overleggen voordat je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden later een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw familie benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ouwerkerk

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ouwerkerk verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ouwerkerk

Vlak na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Ouwerkerk Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al zaken te regelen. Wanneer dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt alsmede het vervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Ouwerkerk zorgen voor een prachtige allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Ouwerkerk

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ouwerkerk

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ouwerkerk. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ouwerkerkse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ouwerkerk. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ouwerkerk bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ouwerkerk die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ouwerkerk

Een steun in deze moeilijke tijd

18 april 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Martinus Willemsen

Betaalbaar en eervol

10 april 2024

Lage kosten en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Christian van Dongen

Bijzondere mensen

31 maart 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een gepaste belevenis hebben we gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze moeilijke tijd.

- Annemarie Blom

Waardige uitvaart geregeld

29 maart 2024

Vlug en respectvol geregeld. Heel blij.

- Elizabeth van der Laan

Enorm content door lieve hulp

16 maart 2024

Ik heb zeer attente ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest organiseren. Ik stond er niet alleen meer voor. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. De eerstvolgende dag was het geregeld.

- Ruud Post

Enorm geholpen

11 maart 2024

Vrijblijvend eerst kunnen bestuderen wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken vlug voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was geregeld.

- Hendrik van Doorn

Een uitkomst bij rouw

4 maart 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Marco de Bruijn

Enorm geholpen

26 februari 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. Al razendsnel waren we met iemand in contact die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zus aan te geven.

- Nicolaas Kramer

Lage tarieven en vredig

21 februari 2024

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Martine Prins

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ouwerkerk

Afscheidshuis de Omarming

Emil Sandströmweg 2a
4301 NW Zierikzee
Nederland

0111 745 111
http://www.uitvaartsd.nl/

Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland

Emil Sandströmweg 2a
4301 NW Zierikzee
Nederland

0111 450 717
https://www.uitvaartschouwenduiveland.nl/

Uitvaartzorg Steijn – De Vlieger

Wilgenstraat 12
4307 DA Oosterland
Nederland

0111 402 000
https://uitvaartdevlieger.nl/