Uitvaart Oosterland

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Oosterland?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Oosterland verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Oosterland – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oosterland gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Oosterland
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 122 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oosterland aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oosterland, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bruinisse, Dreischor en Zonnemaire bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oosterland

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Oosterland is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Oosterland vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oosterland

Een overlijden is iedere keer een ingrijpende gebeurtenis. Denk aan de schrik bij een onverwachts heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is bovendien een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet van alles besloten worden bij een begrafenis. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Oosterland. Daarna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Oosterland unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische periode een aantal zaken vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oosterland

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oosterland te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oosterland contacteren

Bij een uitvaart in Oosterland kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een significante rol bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de teraardebestelling als de dag zelf. In ieder uitvaartcentra in Oosterland zijn er goede faciliteiten om de overledene vakkundig en met eerbaarheid te bewaren tot de dag van de begrafenis. Ook is daar alles in paraatheid om je dierbare keurig te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Oosterland zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor uitsluitend intimi.

De meeste uitvaartcentra in Oosterland hebben een zaaltje waar de uitvaart gehouden kan worden. De gedienstigheid is het meest persoonlijke stuk van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle soorten religies. Diverse uitvaartcentra in Oosterland kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de teraardebestelling zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Oosterland en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oosterland

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Oosterland

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel bovendien opgevold. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Oosterland zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Oosterland gehouden kan worden.

Wanneer men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden getransporteerd. Enige uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij eveneens gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet verplicht. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Oosterland in het oog te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra prijzen voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. simpelweg is de wens van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Oosterland

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Oosterland

Piekeren over een uitvaart kan een naar gevoel geven, voornamelijk als je aan de tarieven denkt. Jammer genoeg is dit wel noodzakelijk, want een uitvaart kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen er nog diverse kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier standaard bij in. De tariefstelling voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oosterland en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oosterland inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oosterland inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oosterland

Wij advisreren iedereen in Oosterland aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan immers dat je nabestaanden niet voor onverwachte flinke tarieven van de uitvaart komen te staan. Grofweg zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarmee je verzekerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een kapitaal op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, omdat je meer keuzes hebt. Dit is een hele verstandige uitvaartverzekering als je aanvullende voorkeuren hebt.

Daarnaast is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Oosterland best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oosterland

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oosterland verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oosterland

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Oosterland in te zetten voor een afscheid in Oosterland. We hebben het al even beknopt vermeld in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan daarnaast meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende wijze zal worden geregeld.

Alle formaliteiten en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim omdat het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze pagina eenvoudig en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is erg belangrijk en op deze wijze heb je gauw een indruk van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Verder is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om bijkomende werkzaamheden te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze heftige periode, en helpen jou graag met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Oosterland

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oosterland

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oosterland. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oosterlandse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oosterland. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oosterland bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oosterland die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oosterland

Uitmuntend geregeld

12 juni 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Met regelmaat werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail georganiseerd werd. Tevens hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Yvonne Dijkstra

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

7 juni 2024

Mensen die echt meedenken zijn zeldzaam. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo fijn georganiseerd konden krijgen.

- Lisette van Loon

Enorm betrokken

25 mei 2024

We waren helemaal radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we heel vlot in contact met iemand die ons verder kon helpen. We hadden zeer gauw contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het regelen.

- Hanneke Molenaar

Flinke hulp gehad

20 mei 2024

Wij konden eerst goed voelen wie wij aangenaam vonden. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen wilde nemen. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Irene Smits

Een bijzonder afscheid

15 mei 2024

Aangezien we na de aanvraag gauw contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle eigen ideeën. Er waren allerlei voorkeuren en daarom werd afscheid inderdaad zoals pap dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blij met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Inge van der Laan

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

6 mei 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was absoluut betrokken. Het afscheid (en de locatie) voelde heel relaxed ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Danny Schipper

Welgemeende betrokkenheid

3 mei 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg verdrietig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in contact komen met de juiste mensen. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Jolanda de Jong

Bijzondere mensen

26 april 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Vanessa Martens

Dank jullie wel!

13 april 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks alleen hoeven doen.
Super erkentelijk!

- Diana van de Veen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oosterland

Amissio Begrafenisonderneming

Prins Bernhardstraat 2
4691 GC Tholen
Nederland

06 41826826
http://www.amissio.nl/

Abeo Uitvaartzorg

4691 KV Tholen
Nederland

06 39839896
http://www.abeo-uitvaartzorg.nl/

Afscheidshuis de Omarming

Emil Sandströmweg 2a
4301 NW Zierikzee
Nederland

0111 745 111
http://www.uitvaartsd.nl/