Uitvaart Oude Bildtzijl

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Oude Bildtzijl?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Oude Bildtzijl verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Oude Bildtzijl – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oude Bildtzijl gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Oude Bildtzijl vinden

Uitvaart Oude Bildtzijl
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oude Bildtzijl aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oude Bildtzijl, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Stiens, Finkum en Hijum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oude Bildtzijl

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Oude Bildtzijl is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Oude Bildtzijl vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Oude Bildtzijl kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oude Bildtzijl

Er komt veel werk kijken bij het organiseren van een begrafenis. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten regelen. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee assisteren, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Zij helpen je met het organiseren van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? Alles begint bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Oude Bildtzijl is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Vervolgens is het ogenblik aangebroken om de uitvaart zelfstandig te gaan regelen. Hiermee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de praktische afronding. Doorgaans is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste facturen worden betaald. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oude Bildtzijl

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oude Bildtzijl te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oude Bildtzijl contacteren

Bij een uitvaart in Oude Bildtzijl kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende rol bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de begrafenis als de begrafenis zelf. In iedere uitvaartcentrum in Oude Bildtzijl zijn indrukwekkende mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Daarnaast is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste verzorging te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Oude Bildtzijl zijn de ruimtes waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Zonder twijfel mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances organiseren voor alle personen die de dierbare kenden. Daarnaast kun je het exclusief houden voor uitsluitend genodigden of familie.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Oude Bildtzijl hebben een gehoorzaal waar de dienst georganiseerd kan worden. De plechtigheid is het meest persoonlijke stuk van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de ruimte voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende geloofsovertuigingen. Verscheidene uitvaartcentra in Oude Bildtzijl kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is geweest kun je vervolgens dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt gewoonlijk kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide opties. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Oude Bildtzijl met mekaar en maak een weloverwogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oude Bildtzijl

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Oude Bildtzijl

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal bovendien opgevold. De keuzemogelijkheid kan bovendien overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Weet dat ongeacht de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de plechtigheid daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Oude Bildtzijl gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de ceremonie naar een begraafplaats getransporteerd worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin ook gecremeerd kan worden. Dat is simpelweg niet verplicht. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de prijzen van een begrafenis en crematie Oude Bildtzijl in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tariefstelling voor een steen of gedenkteken op het graf. Natuurlijk is de voorkeur van de gestorvene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Oude Bildtzijl

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Oude Bildtzijl

Bij individuele behoeften bij een uitvaart in Oude Bildtzijl kan dit hevig in de kosten lopen. We kunnen amper een tarief vermelden omdat een uitvaart zeer persoonlijk is. Als je een uitvaartverzorger inschakelt kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dat wordt over het algemeen afgedekt door een uitvaartverzekering. Dit is zeker weten wenselijk, dankzij deze ondersteuning zul je immers niet meer alles zelfstandig te hoeven doen. Dat maakt het denkbaar om op de dag van het allerlaatste afscheid de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De wijze van afscheid nemen kun je zelfstandig regelen afhankelijk van je wensen. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je in ieder geval €500 lichter. De prijzen voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Vaak kun je op de internetpagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tariefstellingen zijn die samen gaan met het vervoer.

Onverwachte extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Oude Bildtzijl. Hier kan iemand denken aan mogelijke bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Indien je liever een begrafenis wilt organiseren dan zal er zeker geld moeten worden uitgegeven aan de rustplaats, aan een kist en aan een (graf)steen. In het geval van een crematie kun je te maken krijgen met lagere uitgaven, alleen zal je ook een asurn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oude Bildtzijl en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oude Bildtzijl inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oude Bildtzijl inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oude Bildtzijl

Het is voor iedereen in Oude Bildtzijl slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan geheid dat je nabestaanden niet voor onverwachte enorme tarieven van de uitvaart komen te staan. Kort door de bocht kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een bedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, aangezien je meer keuzes hebt. Dit is een zeer geschikte uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Als laatste is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Oude Bildtzijl dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk nodig. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oude Bildtzijl

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oude Bildtzijl verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oude Bildtzijl

Vlak na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Oude Bildtzijl Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om onmiddellijk al dingen te regelen. Indien dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Vervolgens zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk dus een aantal uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Oude Bildtzijl zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Oude Bildtzijl

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oude Bildtzijl

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oude Bildtzijl. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oude Bildtzijlse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oude Bildtzijl. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oude Bildtzijl bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oude Bildtzijl die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oude Bildtzijl

Heel fijn opgevangen

24 februari 2024

Het mooie leven van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Niets was te eigenaardig en het was heel persoonlijk.

- Marleen Wolters

Verwachtingen zijn overtroffen

22 februari 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was vlot geregeld.

- Christian Smeets

Lieve mensen voor de uitvaart

16 februari 2024

De uitvaart is vlug, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Richard de Vries

Bijzonder geschikte begeleiding

3 februari 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Jacoba Meijer

Warmhartig bijgestaan

26 januari 2024

Ons moeder stond zelf enorm mooi in het leven dus de liefdevolle opvang was enorm welkom. Niets was te eigenaardig en het was geweldig persoonlijk.

- Marc Hermans

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

14 januari 2024

Na de schrik van het ineens heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Zeer erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer speciaal. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Vanessa van Dongen

Op maat hulp was super!

10 januari 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was heel erg prettig. De favoriete lekkernij van oma stond gedurende de uitvaart (tijdens de koffie) centraal. Echt geweldig geregeld.

- Peter de Boer

Hele mooie dienst gehad!

3 januari 2024

Precies zoals mijn papa het wilde! Onvoorstelbaar hoe persoonlijk en relatief goedkoop deze begrafenis geregeld is. Niets was vreemd of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Daarna is er ook nog even gevraagd hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Wilhelmus Wolters

Uitvaart prachtig zoals gewild

28 december 2023

Exact zoals mijn papa het wilde! Onvoorstelbaar hoe persoonlijk en relatief goedkoop deze uitvaartdienst georganiseerd is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘vreemde’ behoeften die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Ook na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Ilse van den Broek

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oude Bildtzijl

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/

Afscheidshuis Leeuwarden

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

058 202 3080
https://afscheidshuisleeuwarden.nl/