Uitvaart Ooij

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een fijne uitvaartondernemer in Ooij die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Ooij verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Ooij – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Ooij gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Ooij
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 112 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ooij aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ooij, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Ubbergen, Persingen en Erlecom bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ooij

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Ooij is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Ooij vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Ooij kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ooij

Bij het heengaan van een geliefde spelen er diverse emoties. Er is natuurlijk het leed en wellicht de schrik bij een onverwacht heengaan. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet van alles georganiseerd worden bij een begrafenis. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Ooij gebracht worden. In de dagen direct na het overlijden dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Rouwboeket
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Wel of niet opbaren
  • De koffietafel
  • De uitvoering van het testament

Indien er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Ooij unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode meerdere zaken missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ooij

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ooij te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ooij contacteren

Bij een uitvaart in Ooij kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bijzondere rol bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de teraardebestelling als de teraardebestelling zelf. In ieder uitvaartcentra in Ooij zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene professioneel en met eerbaarheid te bewaren tot de dag van de begrafenis. Daarnaast is hier alles voorhanden om de overledene de laatste behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Ooij zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances organiseren voor alle mensen die de overledene kenden. Verder kun je het exclusief houden voor enkel genodigden of naverwanten.

In bijna alle uitvaartcentra in Ooij kun je gebruik maken van een ingerichte ruimte voor het afscheid. De dienst is het meest intieme deel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Verschillende uitvaartcentra in Ooij kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je daarna dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt vaak kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Ooij en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ooij

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Ooij

Bij een heengaan is een belangrijke optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel alsmede gevolgd. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Ooij zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de plechtigheid daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Ooij gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Zorg er eveneens voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Ooij in het oog hebt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. overigens is de wens van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Ooij

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Ooij

Bij persoonlijke voorkeuren bij een uitvaart in Ooij kan dit stevig in de kosten lopen. Het is ingewikkeld om een schatting te geven nu lang niet elk persoon hetzelfde wilt afsluiten. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dit normaal €1.500,-. Dat wordt (in de meest voorkomende situaties) compleet gedekt door de verzekering. Dit is zeker weten wenselijk, gedurende deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles zelfstandig te hoeven doen. Dit maakt het mogelijk om op de dag van het laatste afscheid de werkzaamheden uit handen te geven. De manier van afscheid nemen kun je zelf regelen afhankelijk van je behoeften. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekenen op in ieder geval 500,-. De prijzen voor het transport variëren per uitvaartcentrum. Gewoonlijk kun je op voorhand de doorsnee prijzen van de verschillende uitvaartcentra zien op de site van het vervoerbedrijf.

Logischerwijs kunnen er onverwachte kosten ontstaan bij een uitvaart in Ooij. Denk aan bijvoorbeeld bloemen of rouwkaarten. Tevens zul je moeten denken aan de tarieven die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Indien je het liefste een teraardebestelling wilt regelen dan zal er zeker geld moeten worden besteed aan de rustplaats, aan een kist en aan een steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling grofweg minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de gemiddelde uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ooij en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ooij inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ooij inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ooij

Een uitvaartverzekering in Ooij is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Wanneer je in Ooij een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk onderdeel van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

Hoeveel je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Ooij is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor verschilt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt gemiddeld genomen minder verzekeringspremie dan een individu op oudere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders buitensporig risico. Daarnaast zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Ooij geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal samen met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er overigens daarnaast voor kiezen om zelf geld apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ooij

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ooij verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ooij

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Ooij De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken rondom een uitvaart. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het rouwtransport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens kunnen jullie tezamen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Ooij zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Ooij

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ooij

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ooij. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ooijse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ooij. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ooij bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ooij die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ooij

Waardige uitvaart geregeld

19 juni 2024

Vlug en eervol gedaan. Heel blij.

- Jeroen Meijer

Lage tarieven en vreedzaam

8 juni 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Adriaan de Bruijn

Een intieme uitvaart

5 juni 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was vlot en erg lief. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Mark van de Ven

Een respectvol vertrek

31 mei 2024

Er is geen enkele uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan die van ons. We hebben alleen na de uitvaart niets meer vernomen, helaas.

- Vincent Dijkstra

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

19 mei 2024

Na de schok van het plotseling heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verrast met hoe lief en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen koel gedoe, gewoon heel eigen en niets was raar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Jacobus de Haan

Erkentelijk voor een eigen afscheid

12 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was vlot en erg meegaand. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet te veel en de handreiking was zeer gewaardeerd.

- Inge van Doorn

Een uitkomst bij verdriet

4 mei 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Enorm goed en een enorme pluim voor de rappe reacties.

- Susanne Jansen

Het afscheid was geweldig geregeld

2 mei 2024

Ik heb echt niet de juiste woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Daarom hebben we een schitterend uitvaart voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Jacobus van Dam

Enorme hulp gehad

24 april 2024

Vrijblijvend eerst kunnen zien wie er bij ons paste. We vonden een persoon die ons erg steunde en die dingen vlug voor ons regelde. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was georganiseerd.

- Joost de Jong

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ooij

Mireille Mom Uitvaartverzorging

Galgendaal 3A
6691 MD Gendt
Nederland

0481 420 002
http://mmuitvaart.nl/

Constantijn Koen Uitvaartverzorging Afscheidshuys Lingewaard Afscheidshuys Sint Annamolen Nijmegen

Dr. Poellstraat 2
6681 BV Bemmel
Nederland

06 42116093
http://www.uitvaartverzorging-lingewaard.nl/

Karin van der Molen Uitvaartverzorging

Oude Kleefsebaan 63
6571 BD Berg en Dal
Nederland

06 43721323
https://www.karinvdmolen.nl/