Uitvaart Obbicht

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Obbicht?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Obbicht verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Obbicht – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Obbicht gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Obbicht

Uitvaart Obbicht
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 121 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Obbicht aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Obbicht, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Papenhoven, Grevenbicht en Urmond bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Obbicht

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Obbicht kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Obbicht. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Obbicht

Er komt veel werk kijken bij het organiseren van een uitvaart. Omdat elke fase van fundamenteel belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het afstemmen van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of bekenden je hierbij ondersteunen, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Zij helpen je met het regelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Wat zijn nu feitelijk de stappen die gezet moeten worden? De belangrijkste actie is om melding te doen bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Obbicht is dit altijd de leidende stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om slechts de directe kring te informeren.

Vervolgens is het moment daar om de teraardebestelling zelf te gaan regelen. Daarmee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd wijs om in het testament te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in vastgelegd over de laatste wensen. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke aangelegenheden. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Obbicht

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Obbicht te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Obbicht contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Obbicht Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Obbicht. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Obbicht er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Obbicht met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Obbicht kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Obbicht

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Obbicht

Bij een heengaan is een significante keuzemogelijkheid waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal alsmede opgevold. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Obbicht zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Obbicht gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin tevens gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Obbicht in het oog te houden. Meestal is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een grafsteen of monument op de gedenkplaats. Vanzelfsprekend is de wil van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Obbicht

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Obbicht

Bij individuele voorkeuren bij een uitvaart in Obbicht kan dit hevig in de kosten lopen. We kunnen moeilijk een bedrag noemen aangezien een uitvaart zeer persoonlijk is. Indien je een uitvaartverzorger inhuurt kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dat is grofweg gedekt door een verzekering. Dit is zeker aan te raden, dankzij deze ondersteuning zul je namelijk niet meer alles zelfstandig te hoeven doen. Dit maakt het mogelijk om op de dag van het finale vertrek de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De manier van afscheid nemen kun je zelf inrichten afhankelijk van je voorkeuren. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. De prijs voor het vervoeren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Gewoonlijk kun je op voorhand de doorsnee prijzen van de verschillende uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Onverwachte extra uitgaven zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Obbicht. Denk aan onder andere bloemen of kaarten. Ook zul je moeten denken aan de kosten die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Als je bij voorkeur een begrafenis wilt organiseren dan zal er ook geld moeten worden besteed aan het graf, aan een (graf)kist en aan een steen. Bij een crematie kun je te maken krijgen met mindere uitgaven, alleen zul je ook een (as)urn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee aangelegenheden en kosten bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Obbicht en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Obbicht inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Obbicht inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Obbicht

Een uitvaartverzekering in Obbicht afsluiten is een van de slimste beslissingen die je zelf kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Obbicht zul je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij deze optie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Maar, aangezien het zaken zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

Wat je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Obbicht is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom verschilt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per aanbieder. Een jonger individu betaalt over het algemeen minder verzekeringspremie dan een mens op oudere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger iemand. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Obbicht geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Bijna iedere keer zul je dan wel jouw medische dossier moeten overleggen alvorens je een verzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf willen doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg een bedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Wanneer dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Obbicht

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Obbicht verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Obbicht

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Obbicht in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Obbicht. Even vluchtig weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd verloopt.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de dag zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig daar het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze pagina simpel en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je direct een impressie van de personen die dit voor jou kunnen doen. Eveneens is het een slim plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemstukken en kaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze moeilijke tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Obbicht

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Obbicht

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Obbicht. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Obbichtse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Obbicht. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Obbicht bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Obbicht die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Obbicht

Vlug geregelde huiselijke uitvaartdienst

24 mei 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Björn van Wijk

Betrouwbaar

11 mei 2024

Huiselijk en alleen met genodigden was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlot de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Martijn Vink

Het afscheid was mooi

5 mei 2024

Gauw en voortreffelijk alles in orde gemaakt na de offerteaanvraag. Daarnaast nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Raymond van der Laan

Geheel de zorg uit handen

27 april 2024

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het werkelijke afscheid, alles was georganiseerd. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Enorm tevreden.

- Lisette Huisman

Speciale mensen

23 april 2024

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn speciaal. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- René Driessen

Buitengewoon tevreden door attente hulp

18 april 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De eerstvolgende dag was dit geregeld.

- Ivo de Bruin

Het afscheid was geweldig geregeld

12 april 2024

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe smaakvol de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet mogen geven aan onze beste grootvader.

- Tom Boer

Een intieme begrafenis

1 april 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was vlot en erg attent. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was goed.

- Dave de Graaf

Uitermate geschikte begeleiding

24 maart 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een gepaste ervaring hebben we gehad, zo eigen dat was echt heel gewenst in deze lastige tijd.

- Erwin van Beek

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Obbicht

Papillon Uitvaartzorg

Rijksweg 558a/bus 3
3630 Maasmechelen
België

+32 89 25 82 88
http://www.papillonuitvaartzorg.com/

Pegasus Uitvaartzorg

Smeetsstraat 46
6171 VD Stein
Nederland

046 435 0688
http://www.pegasusuitvaart.nl/

Uitvaartcentrum Vancleef

Monseigneur Koningsstraat 4
3680 Maaseik
België

+32 89 56 43 59
http://uitvaartvancleef.be/