Uitvaart Nijland

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een professionele uitvaartondernemer uit Nijland die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Nijland verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Nijland – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Nijland gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Nijland
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 123 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Nijland aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Nijland, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit IJlst, Easterein en Hidaard bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Nijland

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Nijland is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Nijland. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Nijland kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Nijland

Een overlijden is immer een ingrijpende situatie. Er is natuurlijk het leed en mogelijkerwijs de shock bij een onverwachts heengaan. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Nijland. In de dagen direct na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Indien er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Nijland unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende periode een aantal dingen missen. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Nijland

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Nijland te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Nijland contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Nijland Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Nijland. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Indien je behandeling wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Nijland. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Nijland met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gelijktijdig een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Nijland. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Nijland

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Nijland

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van mensen. Hier wil je jouw nabestaanden liever niet mee opzadelen. Doorgaans is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Nijland een grafkuil georganiseerd moet worden. De tariefstellingen kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. De kosten voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te vogelen voor je besluit om een keuze te maken. Behalve de kosten voor het graf zelf zal je ook prijzen kwijt zijn aan de steen en een kist. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tariefstelling hierin overigens ook weer enorm verschillen.

Een crematie in Nijland brengt minder kosten met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste tariefstelling in de urn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs tevens voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Nijland, is het immer verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk omvangrijke afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Nijland

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Nijland

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, voornamelijk als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen hier nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags rond de € 7.000,-. Een veelheid aangelegenheden zitten hier standaard bij in. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf vaststellen. Een koffietafel als voorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Nijland en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Nijland inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Nijland inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Nijland

Een uitvaartverzekering in Nijland is de voornaamste selectie van je uitvaart. Als je in Nijland een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een fors gedeelte van de uitgaven zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij deze optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Maar, aangezien het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer aan te raden.

De premie van de uitvaartverzekering in Nijland zal altijd afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daarom verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Een jonger mens betaalt gemiddeld genomen minder verzekeringspremie dan iemand op oudere leeftijd. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar neemt anders buitensporig risico. Verder is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Nijland afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Bijna iedere keer zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren voordat je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Nijland

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Nijland verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Nijland

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Nijland in te huren voor het organiseren van een uitvaartdienst in Nijland. Even vluchtig wederom stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan tevens gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte manier zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaartdienst zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig aangezien het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze website makkelijk en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een goed idee door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw dierbare laat regelen. Ook is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Horen bloemen en rouwkaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. In deze periode van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Nijland

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Nijland

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Nijland. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Nijlandse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Nijland. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Nijland bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Nijland die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Nijland

Snel in contact met de correcte personen

10 juni 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met diverse uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact stonden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Johanna Sanders

Passende uitvaart geregeld

5 juni 2024

Vlot en respectvol geregeld. Heel tevreden.

- Jacobus de Ruiter

Verwachtingen zijn overtroffen

30 mei 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was pijlsnel geregeld.

- Roel de Bruijn

Uitvaartbegeleider was erg lief

21 mei 2024

Vooraf komt het verdriet en de klap en dan besef je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inzetten ervoor. Erg dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer speciaal. Niks geen koel gedoe, oprecht heel eigen en niets was vreemd.Petje af.

- Wilhelmus de Lange

Afscheid schitterend zoals gewild

11 mei 2024

Het is precies gegaan zoals pappa het graag had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaart geregeld is. Niets was apart of te veel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Naderhand is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Jelle Jansen

Bijzonder handige hulp

5 mei 2024

Enkel heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term fantastisch!

- Stefan Jacobs

Respectvol en eenvoudig afscheid

29 april 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed geregeld.

- Roy Jansen

Eervol afscheid begeleid

25 april 2024

Snel en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit verlopen is.

- Nicolaas de Groot

De laatste groet was perfect

14 april 2024

Ik heb eigenlijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe gepast het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet kunnen houden aan onze lieve grootpapa.

- Annemieke Smeets

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Nijland

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/