Uitvaart IJlst

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer in IJlst die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart IJlst verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit IJlst – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer IJlst gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart IJlst
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 77 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart IJlst aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in IJlst, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Heeg, Hommerts en Jutrijp bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart IJlst

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in IJlst is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit IJlst. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen IJlst

Een uitvaart organiseert zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat iedere stap van cruciaal belang is adviseren wij je aan om ondersteuning te vragen bij het regelen van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of kennissen je hiermee ondersteunen, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal helpen bij het inregelen van de verschillende dingen. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in IJlst is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het organiseren. De normale vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Hierna is het moment aangebroken om de teraardebestelling eigenhandig te gaan regelen. Daarmee bedoelen we dus het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de praktische afronding. Over het algemeen is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste rekeningen worden voldaan. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in IJlst

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit IJlst te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in IJlst contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in IJlst Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan regelmatig worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in IJlst. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je verzorging wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in IJlst. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Tevens kunt je in uitvaartcentrum IJlst samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in IJlst. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit IJlst

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie IJlst

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Hier wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee opzadelen. Een crematie is over het algemeen genomen minder prijzig dan een begrafenis. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in IJlst een graf georganiseerd moet worden. De prijzen kunnen aardig oplopen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan wel om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de kosten voor het graf zelf zal je gelijktijdig tariefstelling kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Ook hier kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in IJlst brengt mindere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste prijzen in de asurn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in IJlst wilt is het van belang om de tarieven altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk stevige afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt vanzelfsprekend al snel fiks besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie IJlst

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in IJlst

Het lijkt misschien wat bitter om na een overlijden na te denken over de kosten van een uitvaart in IJlst. Het is tevens noodzaak gezien het organiseren van een overlijden best duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid zaken zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in IJlst zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De kosten zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio IJlst en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart IJlst inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart IJlst inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering IJlst

Wij raden iedereen in IJlst aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan immers dat je familie niet voor onverwachte forse tarieven van de uitvaart komen te staan. Grofweg zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarmee je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets meer vrijheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een buitengewoon verstandige uitvaartverzekering als je specifieke voorkeuren hebt.

Er zijn eveneens nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering IJlst best omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken IJlst

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in IJlst verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer IJlst

Het is goed om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in IJlst te bellen. Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te regelen. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum regelen. Dan kunnen jullie tezamen bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in IJlst zorgen voor een prachtige laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in IJlst

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

IJlst

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio IJlst. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De IJlstse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in IJlst. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in IJlst bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit IJlst die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in IJlst

Uitvaart ondersteuning was top

17 juli 2022

Elk tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer prettig. De lievelings lekkernij van oma stond gedurende de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Oprecht geweldig geregeld.

- Jessica van de Wal

Snel in contact met de correcte persoon

11 juli 2022

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel een aantal uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Hendrik de Jong

Bijzondere mensen

4 juli 2022

Alleen heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Ramona Janssen

Speciale mensen

29 juni 2022

Enkel heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een lieve ervaring hebben we gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze lastige tijd.

- Björn van den Bosch

Lage tarieven en sereen

23 juni 2022

Lage kosten en een vredig afscheid was wat we wensten. Omdat onze inkomsten beperkt is was dit uitstekend.

- Elizabeth de Leeuw

Geheel de zorg uit handen

18 juni 2022

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van het eenvoudig aan mogen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan naderhand) tot de echte uitvaart. Vlug en simpel kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Angelique van der Meer

Hele fijne dienst gehad!

7 juni 2022

Exact zoals mijn vader het wilde! Ongelofelijk hoe op maat en relatief voordelig deze begrafenis geregeld is. Niets was apart of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Daarna is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Anouk van der Linden

Lage tarieven en vreedzaam

3 juni 2022

Een zowel goedkope als eervolle uitvaart was uitgebreider dan we verwacht hadden. Omdat onze inkomsten laag is was dit volmaakt.

- Ilona Vermeulen

Dank jullie wel!

25 mei 2022

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes in huis. Zelf hebben we praktisch niks zelfstandig hoeven doen.
Enorm bedankt!

- Bas Kuipers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit IJlst

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/