Uitvaart Nieuwaal

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Nieuwaal?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Nieuwaal verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Nieuwaal – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Nieuwaal gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Nieuwaal
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 136 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Nieuwaal aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Nieuwaal, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Nieuwaal

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Nieuwaal kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Nieuwaal vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Nieuwaal kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Nieuwaal

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat iedere fase van essentieel belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het regelen van de teraardebestelling. Je kunt dit niet alleen vragen aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal assisteren bij het organiseren van de verschillende dingen. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die gezet moeten worden? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Nieuwaal is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Dit kan discreet binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Vervolgens is het moment daar om de begrafenis zelfstandig te gaan regelen. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of askruik. Het is altijd slim om in het testament te kijken van de overledene, hier is doorgaans wat in gedocumenteerd rondom de laatste voorkeuren. Als er geen testament aanwezig is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het cruciaal om de andere zaken te organiseren. Normaal gesproken is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden voldaan. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Nieuwaal

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Nieuwaal te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Nieuwaal contacteren

Als een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Nieuwaal. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Nieuwaal. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Nieuwaal er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Ook kunt je in uitvaartcentrum Nieuwaal bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het moment ervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Nieuwaal kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Nieuwaal

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Nieuwaal

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Bovendien kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Nieuwaal zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Nieuwaal gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de ceremonie naar een begraafplaats getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is uiteraard niet verplicht. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Nieuwaal in het oog hebt. In de regel is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een grafsteen of gedenkteken op de gedenkplaats. logischerwijs is de wens van de gestorvene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Nieuwaal

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Nieuwaal

Het lijkt mogelijkerwijs wat bitter om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Nieuwaal. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan best in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen er nog extra kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel bij benadering € 7.000,-. Daarbij zitten wel veel opties inbegrepen. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven hoger dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Nieuwaal en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Nieuwaal inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Nieuwaal inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Nieuwaal

Wij raden iedereen in Nieuwaal aan om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je familie hebben dan de geruststelling dat zij niet voor enorme tarieven komen te staan. Kort door de bocht kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze versie is perfect indien je aparte wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Als laatste is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Nieuwaal behoorlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Nieuwaal

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Nieuwaal verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Nieuwaal

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Nieuwaal Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Daarna kunnen jullie samen bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Nieuwaal zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Nieuwaal

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Nieuwaal

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Nieuwaal. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Nieuwaalse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Nieuwaal. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Nieuwaal bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Nieuwaal die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Nieuwaal

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

23 mei 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een koude omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Gerrit de Leeuw

Zeer meelevend

15 mei 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we precies moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we heel vlug in contact met een persoon die ons verder kon helpen. Ze nam vlot contact met ons op en heeft ons heel aangenaam geholpen.

- Yvonne Verbeek

Flinke hulp gehad

10 mei 2024

Wij konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. Al snel waren we met iemand in contact die ons zelf benaderde en dingen uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zus aan te geven.

- Hendrik Koning

Grote hulp gehad

1 mei 2024

We konden eerst goed kijken wie wij fijn vonden. We vonden een persoon die ons erg steunde en die zaken snel voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was geregeld.

- Paul de Groot

Fijne mensen voor de uitvaartdienst

23 april 2024

De uitvaart is snel, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Marjolein Kok

Eervol afscheid begeleid

18 april 2024

Razendsnel en waardig geregeld. Erg content met hoe dit verlopen is.

- Petra de Groot

Een intieme uitvaart

10 april 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was klasse.

- Albert van der Horst

Erkentelijk voor een persoonlijk afscheid

5 april 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was handig en erg meegaand. Zelfs het helpen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de hulp was enorm gewaardeerd.

- Hanneke Smit

Uitvaartdienst ondersteuning was top

28 maart 2024

Ongeacht het tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg fijn. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van oma. Oprecht fantastisch georganiseerd.

- Nicolaas van der Meer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Nieuwaal

Klijmij Uitvaartverzorging

Boschstraat 73-77
5301 AC Zaltbommel
Nederland

0418 513 047
http://klijmijuitvaart.nl/

Consolare Uitvaartbegeleiding Heusden

Meester Prinsenstraat 15
5254 JB Haarsteeg
Nederland

06 25390416
https://www.consolare.nl/

Uitvaartverzorging Stork Maasdriel

Drielseweg 36b
5321 NC Hedel
Nederland

073 599 2411
http://www.storkmaasdriel.nl/