Uitvaart Nederland

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Nederland?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Nederland verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Nederland – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Nederland gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Nederland
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 76 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Nederland aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Nederland, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Blokzijl, Wetering en Scheerwolde bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Nederland

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Nederland kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Nederland. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Nederland kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Nederland

Er komt veel inspanning kijken bij het regelen van een uitvaart. Omdat iedere stap van elementair belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het regelen van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of bekenden je hierbij assisteren, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Zij ondersteunen je met het inregelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die gezet moeten worden? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Nederland is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om louter de directe kring op de hoogte te stellen.

Vervolgens is het tijd voor de daadwerkelijke invulling van de teraardebestelling. Hiermee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de dag is het van belang om de overgebleven zaken te organiseren. Normaal gesproken is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden voldaan. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Nederland

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Nederland te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Nederland contacteren

Bij een teraardebestelling in Nederland kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een flinke invloed op alle aangelegenheden voor en na de uitvaart. In alle uitvaartcentra in Nederland zijn er goede faciliteiten om de overledene professioneel en met aanzien te behouden tot de dag van de teraardebestelling. Tevens is daar alles in gereedheid om je geliefde zorgvuldig te laten verzorgen.

De primaire activiteit van een uitvaartcentrum Nederland zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend kun je de geliefde ook in huis opbaren. Als je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt vooraf een ogenblik voor condoleances houden voor alle personen die de geliefde kenden. Verder kun je het privé houden voor alleen genodigden of familie.

In zowat alle uitvaartcentra in Nederland kun je gebruik maken van een aparte zaal voor het uitleiden. De dienst is het meest intieme onderdeel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Verscheidene uitvaartcentra in Nederland kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de uitvaart zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Nederland met elkaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Nederland

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Nederland

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan daarnaast overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Nederland zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Nederland gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is uiteraard niet verplicht. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Nederland in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra kosten voor een grafsteen of gedenkteken op het graf. logischerwijs is de wens van de gestorvene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Nederland

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Nederland

De prijzen voor een uitvaart in Nederland kunnen mogelijk aanzienlijk stijgen als je meerdere behoeften hebt. Het is ingewikkeld om een inschatting te geven nu lang niet elk persoon hetzelfde wilt afnemen. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dit over het algemeen €1.500,-. Dat wordt (in de meeste gevallen) totaal gedekt door de uitvaartverzekering. Dit is absoluut raadzaam, gedurende deze ondersteuning zul je namelijk niet meer alles zelfstandig te hoeven doen. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort dingen niet zelf te hoeven regelen. De wijze van afscheid nemen kun je zelfstandig regelen afhankelijk van je voorkeuren. Wanneer je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je denken aan minimaal 500,-. De prijzen voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Vaak kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de kosten zijn die gepaard gaan met het transport.

Aanvullende extra uitgaven zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Nederland. Denk aan onder andere bloemen of kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Bij een teraardebestelling heb je zeker te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zijn de prijzen standaard lager maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de gemiddelde zaken en tarieven bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Nederland en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Nederland inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Nederland inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Nederland

Een uitvaartverzekering in Nederland is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Nederland zal je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde variant spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het wenselijk, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Nederland zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per aanbieder. Zo valt een premie lager uit indien je deze op een jongere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders buitensporig risico. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een verzekering in Nederland geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het regelen van een verzekering gaat dan ook veelal samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Nederland

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Nederland verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Nederland

Vlak na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Nederland De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken rondom een uitvaart. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk daarom allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Nederland zal er een mooie uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Nederland

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Nederland

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Nederland. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Nederlandse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Nederland. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Nederland bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Nederland die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Nederland

Persoonlijke begeleiding afscheid

24 juli 2022

Lieve mensen die alles razendsnel en degelijk regelen ontdekt.

- Marianne de Boer

Waardige uitvaart geregeld

18 juli 2022

Vlug en eervol geregeld. Heel blij.

- Dennis Kuijpers

Dankbaar voor een persoonlijk afscheid

10 juli 2022

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was handig en erg behulpzaam. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was goed.

- Monique van de Berg

Uitermate handige begeleiding

5 juli 2022

Enkel heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Hendrik de Leeuw

De uitvaartdienst van grootvader was ontzagwekkend

29 juni 2022

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het best spannend. Gelukkig hadden we fijne hulp, wat zo doorslaggevend is voor een goede en passende uitvaart!

- Adrianus Hermans

Dankbaar voor warme ondersteuning

20 juni 2022

Ik heb zeer attente ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest organiseren. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Ruben Verbeek

Lage kosten en vreedzaam

18 juni 2022

Een zowel goedkope als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was belangrijk.

- Anouk Koster

Het afscheid was mooi

9 juni 2022

Gauw en keurig geregeld. Achteraf nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Nienke Evers

Heel fijn opgevangen

29 mei 2022

Ons moeder stond zelf enorm mooi in het leven dus de attente opvang was erg fijn. Alles was bespreekbaar en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Caroline de Groot

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Nederland

uitvaartverzorging MadelieF

Burgemeester Boldinghlaan 9
8334 ST Tuk
Nederland

06 33995950
http://www.uitvaartverzorging-madelief.nl/

Tri Limes Uitvaartzorg

Bergweg 66
8334 MC Tuk
Nederland

0521 519 016
http://trilimes.nl/

Uitvaartverzorging Van Dijk.

Gaffel 88
8061 LC Hasselt
Nederland

06 51882700
http://www.uitvaartvandijk.nl/