Uitvaart Melick

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer in Melick die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Melick verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Melick – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Melick gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Melick
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 82 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Melick aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Melick, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Roermond, Posterholt en Vlodrop bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Melick

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Melick is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Melick. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Melick

Het regelen van een overlijden is immer heftig. Er is natuurlijk het leed en misschien de schok bij een onvoorzien heengaan. Het is tevens een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel geregeld worden bij een begrafenis. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Melick vervoerd worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende voorkeuren

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Melick.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd meerdere zaken over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Melick

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Melick te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Melick contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Melick Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Melick. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Melick. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Melick met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Melick kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Zo nu en dan kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Melick

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Melick

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Melick gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een begraafplaats gebracht worden. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dit hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er ook voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Melick in het oog hebt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tarieven voor een steen of monument op het graf. Uiteraard is de wil van de overledene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Melick

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Melick

Nadenken over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, zeker als je aan de kosten denkt. Het is echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden behoorlijk kostbaar kan zijn. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk hier aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Hierin zitten weliswaar veel opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Melick zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Melick en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Melick inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Melick inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Melick

Wij advisreren iedereen in Melick aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de garantie dat zij niet voor forse kosten komen te staan. Bij benadering zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn geïntegreerd. Hier ben je dan gegarandeerd van een degelijk georganiseerde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een kapitaal op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een hele handige uitvaartverzekering als je specifieke voorkeuren hebt.

Er zijn eveneens nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Melick dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk nodig. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Melick

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Melick verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Melick

Het is goed om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Melick te bellen. Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om meteen al zaken te organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie samen bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Melick zal er een fijne dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Melick

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Melick

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Melick. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Melickse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Melick. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Melick bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Melick die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Melick

Afscheid schitterend zoals verlangd

19 februari 2023

Het is precies gegaan zoals pappa het bij voorkeur had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst georganiseerd is. Niets was vreemd of te veel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Zelfs na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Eric van de Brink

Warme helpende hand

15 februari 2023

Toen mijn moeder overleed was ik erg rouwig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo meegaand en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel lief.

- Adrianus Boer

De allerlaatste groet was perfect

7 februari 2023

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie laatste groet kunnen geven aan onze lieve opa.

- Daniël Bosman

Verwachtingen zijn overtroffen

4 februari 2023

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste moment dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was gauw besloten .

- Leonie Vos

Een vertrouwd afscheid

25 januari 2023

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid opnemen. Er waren veel voorkeuren en daarom werd afscheid net zoals pap dat wilde. De prijs was aantrekkelijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- René Dijkstra

Dankbaar voor warme hulp

15 januari 2023

Ik heb hele lieve ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn levenspartner moest regelen. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Ik hoefde alleen de eerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De volgende dag was het geregeld.

- Dave Sanders

Perfect geregeld

8 januari 2023

Haast onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Zo nu en dan werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes geregeld werd. Vlot contact ook.

- Tessa Verbeek

Respectvol en sober afscheid

5 januari 2023

We hebben onze broer een eerbiedige en indrukwekkende uitvaartdienst kunnen geven. De koffie was wat minder smakelijk maar verder alles goed geregeld.

- Joost Bosch

Uitvaartdienst begeleiding was top

26 december 2022

Dag en nacht bereikbaarheid was enorm prettig. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Prachtig.

- Jelle Schipper

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Melick

Uitvaartzorg Maas en Roer

Duiperweg 40
6042 LM Roermond
Nederland

0475 202 240
https://www.uitvaartzorgmaasenroer.nl/

Natuurbegraafplaats Bergerbos

Roskam 7
6077 NK Sint Odiliënberg
Nederland

0475 202 232
http://www.natuurbegraafplaats.nl/

SHCN dierenuitvaart

Olympialaan 10
6042 JZ Roermond
Nederland

0475 343 134
http://www.shcn.nl/