Uitvaart Lichtaard

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer uit Lichtaard die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Lichtaard verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Lichtaard – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Lichtaard gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Lichtaard

Uitvaart Lichtaard
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 96 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Lichtaard aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Lichtaard, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Waaxens, Brantgum en Foudgum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Lichtaard

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Lichtaard kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Lichtaard vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Lichtaard

Een uitvaart regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien iedere stap van cruciaal belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het organiseren van de begrafenis. Je kunt dit bijvoorbeeld vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Zij helpen je met het organiseren van alles wat er cruciaal is op deze dag. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? De eerste actie is om melding te doen bij de gemeente. Bij een begrafenis organiseren in Lichtaard is dit altijd de belangrijkste stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het regelen. De gebruikelijke vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak normaal om alleen de directe kring te verwittigen.

Vervolgens is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de teraardebestelling. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een graf of askruik. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het verstandig om de overgebleven zaken te regelen. Normaal is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden voldaan. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Lichtaard

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Lichtaard te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Lichtaard contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Lichtaard Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Lichtaard. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Lichtaard er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Lichtaard met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Lichtaard kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Lichtaard

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Lichtaard

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Het liefste wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Lichtaard een graf gehuurd moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan wel aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de prijzen voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin overigens ook weer gigantisch afwijken.

Een crematie in Lichtaard brengt mindere tariefstelling met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig mogelijk tegen een vergoeding. Je kunt er logischerwijs tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Lichtaard wilt is het van nut om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Lichtaard

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Lichtaard

Bij persoonlijke wensen bij een uitvaart in Lichtaard kan dit hevig in de kosten lopen. Het is moeilijk om een indicatie te geven nu lang niet elk persoon hetzelfde wilt afsluiten. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dat over het algemeen €1.500,-. Dat wordt (in de allermeeste gevallen) totaal afgedekt door de verzekering. Dit is zeker aan te raden, door deze ondersteuning zul je namelijk niet meer alles eigenhandig te hoeven doen. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort dingen niet zelf te moeten regelen. De methode van afscheid nemen kun je zelfstandig inrichten afhankelijk van je wensen. Indien je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je denken aan tenminste 500,-. De kosten voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Gewoonlijk kun je van tevoren de doorsnee prijzen van de verschillende uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Aanvullende extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Lichtaard. Hier kan iemand denken aan potentiële bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een begrafenis of een crematie lopen de uitgaven op. Als je liever een teraardebestelling wilt regelen dan zal er tevens een geldbedrag moeten worden uitgegeven aan het graf, aan een (graf)kist en aan een steen. In het geval van een crematie zal je te maken krijgen met mindere uitgaven, echter zul je ook een asurn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de gemiddelde aangelegenheden en kosten bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Lichtaard en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Lichtaard inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Lichtaard inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Lichtaard

Een uitvaartverzekering in Lichtaard is de belangrijkste selectie rondom je uitvaart. Als je in Lichtaard een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink deel van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een afgesproken bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij deze variant spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, aangezien het dingen zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut raadzaam.

Hoeveel je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Lichtaard is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan zeker de oorzaak dat de premie voor iedereen zal afwijken. Een jonger mens betaalt meestal minder verzekeringspremie dan een individu op oudere leeftijd. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Daarnaast zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Lichtaard geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook vaak gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg geld apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een tekort zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Lichtaard

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Lichtaard verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Lichtaard

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Lichtaard in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Lichtaard. Even beknopt nogmaals stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Het organiseren van het afscheidsceremonie is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

De meeste formaliteiten en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Alvorens je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Lichtaard is het iedere keer handig om even via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een fatsoenlijk idee door wie jij bij voorkeur de allerlaatste dag van jouw dierbare laat verzorgen. Verder is het een goed idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Horen bloemen en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Lichtaard ook in staat om eventueel live muziek te organiseren als de overledene dit heeft gewild? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze lastige tijd, en helpen jou liever met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Lichtaard

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Lichtaard

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Lichtaard. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Lichtaardse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Lichtaard. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Lichtaard bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Lichtaard die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Lichtaard

De ultieme groet was perfect

9 september 2023

De woorden ontbreken om te vertellen hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan uitmuntend. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen houden aan onze beste opa.

- Karin Bakker

Goedkoop en eervol

1 september 2023

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Omdat ons inkomen beperkt is was dit perfect.

- Joyce Bakker

Bedankt!

25 augustus 2023

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks zelfstandig hoeven doen.
Super dankbaar!

- Nathalie van de Berg

Prachtig afscheid begeleid

14 augustus 2023

Vlug en loffelijk gedaan. Erg content met hoe dit gegaan is.

- Iris Willemsen

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

9 augustus 2023

Zelden in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. Geenszins verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo fijn geregeld konden krijgen.

- Joyce van Doorn

Liefdevol bijgestaan

2 augustus 2023

Ons moeder stond zelf heel mooi in het leven dus de attente opvang was erg fijn. Niks was te eigenaardig en het was enorm persoonlijk.

- Sebastiaan van den Bosch

Direct in contact met de juiste personen

24 juli 2023

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren reeds door te nemen. Dit was erg bijzonder en mogelijk door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Femke van Leeuwen

Liefdevol bijgestaan

20 juli 2023

Het schitterende bestaan van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Alles was een optie en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Joyce Sanders

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

14 juli 2023

De uitvaartorganisatie van onze keuze was zeer betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde volstrekt relaxed ondanks het verdriet. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een kille ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Claudia van den Bosch

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Lichtaard

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/