Uitvaart Kropswolde

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Kropswolde?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Kropswolde verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Kropswolde – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Kropswolde gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Kropswolde
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 54 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Kropswolde aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Kropswolde, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Noordlaren, Tripscompagnie en Hoogezand bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Kropswolde

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Kropswolde is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Kropswolde vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Kropswolde kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Kropswolde

Een heengaan is immer een heftige gebeurtenis. Denk aan de schrik bij een onverwachts overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er moet veel georganiseerd worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Later moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Kropswolde. In de dagen meteen na het overlijden dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Kropswolde unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Geheid zul je in deze hectische periode een aantal zaken missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Kropswolde

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Kropswolde te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Kropswolde contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Kropswolde. Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Kropswolde. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Kropswolde er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Kropswolde met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Kropswolde kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het mogelijk om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Kropswolde

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Kropswolde

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Ook kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Kropswolde zal bekend zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Kropswolde gehouden kan worden.

Wanneer men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij tevens gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Zorg er wel voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Kropswolde in de gaten hebt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende prijzen voor een steen of gedenkteken op het graf. Natuurlijk is de voorkeur van de gestorvene meestal bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Kropswolde

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Kropswolde

Het voelt wellicht wat wrang om na een heengaan te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Kropswolde. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost hedendaags rond de € 7.000,-. Hier zitten weliswaar flink wat mogelijkheden inbegrepen. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de prijzen hoger dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Kropswolde en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Kropswolde inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Kropswolde inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Kropswolde

Het is voor elk persoon in Kropswolde slim om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je nabestaanden niet voor onverwachte aanzienlijke tarieven van de uitvaart komen te staan. Doorgaans zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn opgenomen. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een verstandig geregelde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is uitstekend voor wanneer je unieke wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn daarnaast nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Kropswolde dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk noodzaak. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het allermeeste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Kropswolde

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Kropswolde verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Kropswolde

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Kropswolde in te schakelen voor het organiseren van een uitvaart in Kropswolde. We hebben het al even vluchtig benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat meer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsdienst is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan ook direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste wijze zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaart zelf. Wanneer je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Kropswolde is het steevast goed om moeiteloos via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je direct een impressie van de personen die dit voor jou kunnen doen. Eveneens is het een slim plan om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om additionele werkzaamheden te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. In deze tijd van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Kropswolde

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Kropswolde

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Kropswolde. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Kropswoldese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Kropswolde. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Kropswolde bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Kropswolde die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Kropswolde

Eerbiedige uitvaartdienst

23 september 2021

We hebben mijn broer een waardige en mooie teraardebestelling kunnen geven. Het enige minpunt was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was geweldig geregeld.

- Ilona Schouten

Prachtig afscheid

13 september 2021

Het was zo smaakvol! Ondanks het verdriet na het overlijden van grootmoeder hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. Ontzettend fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Ivo Gerritsen

Op verzoek zowat direct een geschikte begeleider

5 september 2021

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de behoeften al doorgenomen worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Maarten Kuipers

Een integere uitvaartdienst

30 augustus 2021

Huiselijk en alleen met genodigden was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we snel de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Angelique Scholten

Snel en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

23 augustus 2021

De uitvaartorganisatie van onze keuze was buitengewoon betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een kille ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Edwin van de Veen

Zeer fijne plechtigheid gehad!

19 augustus 2021

Exact zoals mijn papa het wilde! Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk beperkte onkosten) hoe we dit afscheid hebben mogen vormgeven. Niks was vreemd of te veel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Ook later was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Wouter de Ruiter

Verwachtingen zijn overtroffen

14 augustus 2021

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die ontdekt hebben.

- Ingrid Vink

Speciale mensen

6 augustus 2021

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Wat een gepaste belevenis hebben we gehad, zo eigen dat was echt heel wenselijk in deze moeilijke tijd.

- Hendrika van de Brink

Eerbiedige uitvaartdienst

30 juli 2021

Respectvol afscheid genomen van onze broer. De koffie was wat minder lekker maar verder alles goed geregeld.

- Anouk van der Meer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Kropswolde

Peter Dijkstra Uitvrt.verzorg.

Rozenlaan 5
9648 LG Wildervank
Nederland

0598 470 371
http://www.dijkstra-uitvaartverzorging.nl/

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/