Uitvaart Klazienaveen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer uit Klazienaveen die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Klazienaveen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Klazienaveen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Klazienaveen gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Klazienaveen

Uitvaart Klazienaveen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Klazienaveen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Klazienaveen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Weiteveen, Nieuw Schoonebeek en Emmen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Klazienaveen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Klazienaveen kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Klazienaveen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Klazienaveen

Bij het heengaan van een medemens spelen er verscheidene gevoelens. Denk aan de schrik bij een plotseling heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is bovendien een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles geregeld worden bij een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Later moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Klazienaveen. In de dagen direct na het overlijden dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Indien er van tevoren duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Klazienaveen unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode een aantal dingen over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Klazienaveen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Klazienaveen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Klazienaveen contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Klazienaveen Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Klazienaveen. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je behandeling wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Klazienaveen. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Klazienaveen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Klazienaveen. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Klazienaveen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Klazienaveen

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze persoonlijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Meestal is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Belangrijkste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Klazienaveen een graf georganiseerd moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard oplopen. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de prijzen voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de tariefstelling stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Klazienaveen zijn beduidend goedkoper. Bij een crematie gaan de meeste kosten in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal denkbaar tegen een kostenvergoeding. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Klazienaveen, is het immer wijs om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te beschouwen zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Klazienaveen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Klazienaveen

Het lijkt misschien wat zuur om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Klazienaveen. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier standaard bij in. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf afwegen. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Klazienaveen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Klazienaveen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Klazienaveen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Klazienaveen

Een uitvaartverzekering in Klazienaveen vergelijken is een van de slimste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Klazienaveen zul je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, aangezien het zaken zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer aan te raden.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Klazienaveen zal voortdurend afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dat is dan zeker de aanleiding dat de verzekeringspremie voor iedereen zal uiteenlopen. Een jonger iemand betaalt gemiddeld minder premie dan iemand op latere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een verzekering in Klazienaveen geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er overigens daarnaast voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden later een bedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Bij een tekort zal de gemeente mogelijk jouw familie benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Klazienaveen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Klazienaveen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Klazienaveen

Het is verstandig om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Klazienaveen te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaart. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het rouwtransport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk vandaar meerdere uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Klazienaveen zal er een fijne uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Klazienaveen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Klazienaveen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Klazienaveen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Klazienaveense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Klazienaveen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Klazienaveen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Klazienaveen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Klazienaveen

Zeer meevoelend

29 februari 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we exact moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl gauw in verbinding met een hele liefdevolle begeleidster. Ze nam direct contact met ons op en heeft ons geweldig fijn geholpen.

- Hendrika van Beek

Zeer mooie dienst gehad!

18 februari 2024

Het is exact gegaan zoals papa het bij voorkeur had gewild. Echt bizar mooi (en met relatief beperkte kosten) hoe we dit afscheid hebben kunnen vormgeven. Het was erg mooi met alle ‘gekke’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Achteraf is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Ellen Janssen

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

14 februari 2024

Mensen die echt meedenken zijn uniek. We zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Diana Wolters

Lage kosten en sereen

4 februari 2024

Lage kosten en een vredig afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was belangrijk.

- Charlotte Koster

Blij met warme begeleiding

22 januari 2024

Ik heb hele attente hulp gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest organiseren. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Ivo van Doorn

Mooie uitvaart

19 januari 2024

De uitvaart was erg indrukwekkend. De troosteloosheid was enorm na het sterven van grootmoeder maar de uitvaart had niet fijner georganiseerd kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er flink wat ruimte om de uitvaart te organiseren.

- Jeroen van Vliet

Tot in de puntjes georganiseerd

12 januari 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie erg soepel geregeld. Tevens hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Karin de Graaf

De uitvaart van grootvader was ontzagwekkend

5 januari 2024

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best indrukwekkend. Nu begrijpen we hoe noodzakelijk de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Michiel Kramer

Persoonlijke uitvaartdienst

30 december 2023

Aangezien we na de aanvraag razendsnel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle persoonlijke ideeën. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat graag wilde. De prijs was goed dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Ruud Wolters

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Klazienaveen

UITVAARTVERZORGING HBS

Sint Gerardusstraat 92
7826 CH Emmen
Nederland

0591 725 802
http://uitvaartverzorginghbs.nl/

Grummel Uitvaartzorg

Oosterveldsestraat 145
7826 HC Emmen
Nederland

0591 760 150
http://grummeluitvaartzorg.nl/

Uitvaartcentrum DLE Oeverse Bos

Meerdijk 88
7825 TH Emmen
Nederland

0591 611 146
http://www.dle.nl/mogelijkheden/