Uitvaart Emmen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Wil jij een top uitvaartondernemer uit Emmen die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Emmen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Emmen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Emmen gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Emmen vinden

Uitvaart Emmen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Emmen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Emmen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Zandpol, Weiteveen en Nieuw Schoonebeek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Emmen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Emmen kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Emmen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Emmen

Bij het heengaan van een naaste spelen er diverse emoties. Denk aan de schok bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een drukke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er moet van alles geregeld worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Emmen overgebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Indien er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Emmen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode enkele zaken over het hoofd zien. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Emmen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Emmen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Emmen contacteren

Als een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Emmen. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Emmen. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Emmen er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Foto’s aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het afscheid. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Emmen bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Emmen. Soms is het mogelijk om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Emmen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Emmen

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel ook opgevold. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Emmen zal bekend zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Emmen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de ceremonie naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het belangrijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Emmen in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tariefstelling voor een (graf)steen of monument op het graf. Uiteraard is de wens van de overledene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Emmen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Emmen

Het lijkt misschien wat bitter om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Emmen. Helaas is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Je gaat sowieso diverse kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Emmen zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Emmen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Emmen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Emmen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Emmen

Een uitvaartverzekering in Emmen vergelijken is een van de voornaamste keuzes die je zelf kunt maken. Door een uitvaartverzekering in Emmen zal je er immers niet helemaal alleen voor staan als het aankomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een afgesproken geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Emmen zal steevast afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom varieert de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per aanbieder. Een jonger individu betaalt over het algemeen minder premie dan een mens op latere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger persoon. Tevens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Emmen geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Bijna iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten aanleveren voordat je een verzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf willen doen dan kun je natuurlijk ook gewoon een bedrag opzij zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Wanneer dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Emmen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Emmen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Emmen

Vlak na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Emmen Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al dingen te regelen. Als dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat zaken uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaart. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Later kunnen jullie tezamen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk dus allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Emmen zal er een fijne uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Emmen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Emmen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Emmen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Emmense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Emmen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Emmen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Emmen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Emmen

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

14 juni 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was absoluut betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde erg ontspannen ondanks het leed. Doordat het ook snel geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Bart Prins

Een integere uitvaartdienst

3 juni 2024

We wilden het graag klein en persoonlijk houden en dat is gelukt. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Merci.

- Bart Meijer

Tot in de puntjes georganiseerd

29 mei 2024

Nagenoeg onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Met regelmaat werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes geregeld werd. Direct contact ook.

- Margaretha van Loon

Enorme steun gehad

18 mei 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. Al vlug waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en zaken uit handen wilde nemen. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zuster aan te geven.

- Peter van Doorn

Direct in contact met de juiste persoon

15 mei 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al besproken worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Elisabeth Kok

Blij met warme ondersteuning

8 mei 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De volgende dag was dit geregeld.

- Sebastiaan Bakker

Lieve mensen voor de uitvaartdienst

28 april 2024

De uitvaart is vlot, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Marloes Verhoeven

Een respectvol vertrek

26 april 2024

We hebben een uitermate waardige begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon misschien wat netter.

- Kim van den Bosch

Een eigen afscheid georganiseerd

19 april 2024

Personen die echt meedenken zijn zeldzaam. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo fijn georganiseerd konden krijgen.

- Natasja Vink

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Emmen

Stg. tot Beh. van het Cremat. “De Meerdijk”

Meerdijk 74
7825 TH Emmen
Nederland


http://www.crematoriumdemeerdijk.nl/

UITVAARTVERZORGING HBS

Sint Gerardusstraat 92
7826 CH Emmen
Nederland

0591 725 802
http://uitvaartverzorginghbs.nl/

Crematorium de Meerdijk

Meerdijk 74
7825 TH Emmen
Nederland

0591 628 305
http://www.crematoriumdemeerdijk.nl/