Uitvaart Hornhuizen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer uit Hornhuizen die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hornhuizen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Hornhuizen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hornhuizen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Hornhuizen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 118 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hornhuizen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hornhuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Saaksum, Ezinge en Schouwerzijl bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hornhuizen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hornhuizen kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Hornhuizen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hornhuizen

Bij het wegvallen van een naaste spelen er diverse gevoelens. Er is uiteraard het leed en misschien de shock bij een onvoorzien heengaan. Het is bovendien een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Later moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Hornhuizen. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er van tevoren duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Hornhuizen persoonlijke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende periode meerdere dingen vergeten. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hornhuizen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hornhuizen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hornhuizen contacteren

Voor een teraardebestelling in Hornhuizen heb je de keuze uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bepalende functie bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de begrafenis als de uitvaart zelf. In elk uitvaartcentrum in Hornhuizen zijn prachtige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Tevens is daar alles in gereedheid om je geliefde proper te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Hornhuizen zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de overledene ook thuis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor louter familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Hornhuizen hebben een zaal waar de uitvaart gehouden kan worden. De gedienstigheid is het meest intieme onderdeel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de mogelijkheid voor zelf geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle soorten religies. Diverse uitvaartcentra in Hornhuizen kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Zodra het afscheid is geweest kun je daarna veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Hornhuizen en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hornhuizen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Hornhuizen

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan evenals overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Hornhuizen zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Hornhuizen gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een begraafplaats worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is uiteraard niet verplicht. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het belangrijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Hornhuizen in het oog te houden. Normaliter is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een (graf)steen of monument op het graf. logischerwijs is de wens van de overledene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Hornhuizen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Hornhuizen

Het lijkt misschien wat zuur om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Hornhuizen. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Hier zitten weliswaar allerlei mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Hornhuizen zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hornhuizen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hornhuizen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hornhuizen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hornhuizen

Een uitvaartverzekering in Hornhuizen afsluiten is een van de slimste beslissingen die je maar kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Hornhuizen zal je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, aangezien het zaken zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer raadzaam.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Hornhuizen zal altijd afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per aanbieder. Een jonger iemand betaalt gemiddeld lagere premie dan een individu op oudere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder mens overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger mens. Daarnaast zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Hornhuizen afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Bijna altijd zul je dan wel jouw medische dossier moeten inleveren wanneer je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook gewoon een bedrag opzij zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hornhuizen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hornhuizen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hornhuizen

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Hornhuizen in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Hornhuizen. We hebben het al even vluchtig benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat meer bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsceremonie is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan daarnaast gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden geregeld.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaartdienst op zichzelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig daar het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze site makkelijk en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een helder beeld door wie jij bij voorkeur de allerlaatste dag van jouw dierbare laat regelen. Ook is het verstandig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Behoren bloemen en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. In deze periode van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige intense zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Hornhuizen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hornhuizen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hornhuizen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hornhuizense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hornhuizen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hornhuizen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hornhuizen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hornhuizen

Boven verwachting meegaand

26 februari 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was snel geregeld.

- Nicole Brouwer

Welgemeende betrokkenheid

23 februari 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg verdrietig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo behulpzaam en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Margaretha Peeters

Respectvol en eenvoudig afscheid

15 februari 2024

Respectvol afscheid genomen van mijn broer. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed geregeld.

- Hendrikus de Wit

Boven verwachting soepel

9 februari 2024

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste moment zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was vlot georganiseerd.

- Femke van der Laan

Warmhartig bijgestaan

23 januari 2024

Het schitterende leven van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was aangrijpend. Alles was bespreekbaar en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Sabine van de Wal

Betrouwbaar

19 januari 2024

Vertrouwelijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Bedankt.

- Manon Verbeek

Blij met warme ondersteuning

7 januari 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niets afzonderlijk te doen. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag geslaagd.

- Niels Martens

Dank jullie wel!

6 januari 2024

Vlug waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Enorm bedankt!

- Marleen van der Meulen

De uitvaartdienst was prachtig

27 december 2023

Direct en zorgvuldig georganiseerd. Tevens nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Bram Smits

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hornhuizen

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Memorum Uitvaartzorg Groningen

Langewoldlaan 31
9727 DE Groningen
Nederland

06 50258085
http://www.memorum.nl/

Algemeen Belang DELA

Esdoornlaan 187
9741 KC Groningen
Nederland

050 700 1506
http://www.algemeenbelang.nl/