Uitvaart Hemrik

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Hemrik?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hemrik verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Hemrik – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Hemrik gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Hemrik
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 84 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hemrik aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hemrik, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Donkerbroek, Drachten en Kortehemmen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hemrik

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Hemrik is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Hemrik. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hemrik

Een overlijden is altijd een ingrijpende situatie. Denk aan de schrik bij een plotseling heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet veel georganiseerd worden bij een begrafenis. Ten eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Hemrik vervoerd worden. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Hemrik.

Zeker zul je in deze hectische tijd veel zaken over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hemrik

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hemrik te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hemrik contacteren

Als een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Hemrik. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Hemrik. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Hierdoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Hemrik er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het afscheid. Ook kunt je in uitvaartcentrum Hemrik samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het tijdstip ervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje thee te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Hemrik kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Zo nu en dan kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hemrik

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Hemrik

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer intieme keuze van mensen. Hiermee wil je jouw nabestaanden eigenlijk niet mee belasten. Doorgaans is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Hemrik een grafkuil georganiseerd moet worden. De tarieven kunnen aardig oplopen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan wel aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de prijzen voor de grafkuil zelf zal je daarnaast kosten kwijt zijn aan de grafsteen en een kist. Ook hierbij kunnen de tariefstelling stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Hemrik zijn fors beter geprijsd. Bij een crematie gaan de allermeeste kosten in de asurn zitten. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as bovendien uit laten strooien. Het is tevens geoorloofd om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Hemrik, is het immer wijs om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk forse verschillen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Hemrik

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Hemrik

Het lijkt misschien wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Hemrik. Het is toch echt noodzaak gezien het regelen van een heengaan enorm duur kan zijn. Je gaat überhaupt meerdere kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Hier zitten wel veel opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Hemrik zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hemrik en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hemrik inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hemrik inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hemrik

Een uitvaartverzekering in Hemrik is de belangrijkste keuze van je uitvaart. Als je in Hemrik een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk stuk van de uitvaartkosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen keren een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het aan te raden, het maakt het je immers echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

Hoeveel je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Hemrik is afhankelijk van meerdere zaken. Daarom varieert de premie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per aanbieder. Zo valt een premie minder hoog uit indien je deze op een vroegere leeftijd afsluit. Verklaarbaar, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger mens. Daarnaast zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Hemrik geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg geld opzij zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een tekort zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hemrik

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hemrik verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hemrik

Vlak na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Hemrik Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te organiseren. Wanneer dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens kunnen jullie tezamen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Hemrik zorgen voor een mooie laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Hemrik

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hemrik

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hemrik. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hemrikse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hemrik. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hemrik bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hemrik die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hemrik

Betrouwbaar

27 juli 2022

Vertrouwelijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Bedankt.

- Sylvia Maas

Uitvaartdienst ondersteuning was geweldig

23 juli 2022

Ieder moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was heel erg fijn. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van oma. Mooi.

- Gerardus Hofman

Dank jullie wel!

16 juli 2022

Snel waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Dus hoefde we zelf nauwelijks iets te regelen.
Enorm bedankt!

- Monique Bakker

Liefdevol bijgestaan

5 juli 2022

Ons mamma stond zelf heel mooi in het leven dus de attente opvang was erg fijn. Alles was een optie en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Judith Schouten

Het vertrek was fijn

2 juli 2022

Razendsnel en fatsoenlijk geregeld. Daarnaast nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Jacqueline Post

Betrokken en hulpvaardig

25 juni 2022

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de persoon van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Femke Prins

Uitvaartverzorger zeer lief

15 juni 2022

Allereerst komt het leed en de dreun en dan weet je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inzetten daarvoor. Zeer erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel speciaal. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Janneke van der Meulen

Enorme steun gehad

7 juni 2022

Wij konden eerst goed voelen wie wij prettig vonden. Al snel waren we met iemand in contact die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen nam. Zelfs het melden bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was geregeld.

- Patrick Gerritsen

Lage prijzen en vredig

3 juni 2022

Lage tarieven en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Marc van de Velden

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hemrik

Uitvaartverzorging Kiers

Deken Vaasstraat 11
8472 AA Wolvega
Nederland

0561 617 788
http://www.uitvaartverzorgingkiers.nl/

Elan Uitvaartverzorging

Doarpsstrjitte 38
9245 HR Nij Beets
Nederland

06 30405766
https://www.elanuitvaartverzorging.nl/

Willy Dijkmeijer Uitvaartzorg

Jister 40
8404 GZ Langezwaag
Nederland

06 50819786
http://willydijkmeijer-uitvaartzorg.nl/