Uitvaart Drachten

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer in Drachten die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Drachten verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Drachten – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Drachten gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Drachten
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Drachten aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Drachten, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Smalle Ee, Nijega en Opeinde bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Drachten

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Drachten is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Drachten. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Drachten

Een teraardebestelling organiseert zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat iedere fase van essentieel belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het afstemmen van de uitvaart. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee assisteren, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het afstemmen van de verschillende dingen. Wat zijn nu echt de stappen die genomen moeten worden? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Drachten is dit altijd de eerste stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. De normale vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan veilig binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Hierna is het ogenblik aangebroken om de uitvaart persoonlijk te gaan regelen. Daarmee bedoelen we dus het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Indien er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de dag is het van belang om de andere zaken te organiseren. Doorgaans is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste facturen worden voldaan. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Drachten

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Drachten te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Drachten contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Drachten Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Drachten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Drachten. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Drachten met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Drachten. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Drachten

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Drachten

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer persoonlijke keuze van mensen. Hiermee wil je jouw nabestaanden liever niet mee belasten. Een crematie is over het algemeen genomen goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Drachten een grafkuil gehuurd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard oplopen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de prijzen voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Ook hier kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Drachten brengt lagere tariefstelling met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls denkbaar tegen een vergoeding. Het is ook geoorloofd om zelfstandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Drachten, is het altijd verstandig om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt daarom al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Drachten

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Drachten

Piekeren over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, voornamelijk als je aan de tariefstelling denkt. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaart kan behoorlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Drachten zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Drachten en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Drachten inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Drachten inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Drachten

Het is voor elk persoon in Drachten raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je nabestaanden niet voor onverwachte forse kosten van de uitvaart komen te staan. Kort genomen zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je verzekerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is perfect voor wanneer je specifieke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn daarnaast nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Drachten best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Drachten

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Drachten verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Drachten

Vlak na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Drachten Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te regelen. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om meerdere dingen uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken rondom een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk dus verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Drachten zal er een indrukwekkende uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Drachten

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Drachten

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Drachten. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Drachtense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Drachten. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Drachten bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Drachten die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Drachten

Boven verwachting flexibel

28 mei 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die ontdekt hebben.

- Marloes van den Broek

Welgemeende betrokkenheid

19 mei 2024

Het heengaan van mijn mama had een forse invloed op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaakjes te bepalen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Werkelijk heel lief.

- Claudia Kok

Betrokken en hulpvaardig

16 mei 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de man van het crematie centrum was fantastisch. Deze was erg nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Bastiaan de Bruijn

Uitmuntend geregeld

10 mei 2024

Zowat onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaartdienst gehad. Regelmatig werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes georganiseerd werd. Snel contact ook.

- Johan de Groot

Een waardige uitvaartdienst

2 mei 2024

We hebben een buitengewoon passende begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon wellicht wat beter.

- Ronald de Wit

Formidabel afscheid

24 april 2024

De uitvaart was zeer indrukwekkend. Ondanks het verdriet na het overlijden van grootmoeder hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. Buitengewoon fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Klaas Post

Volledig ontzorgt

13 april 2024

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was besloten . Vlug en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Buitengewoon tevreden.

- Ruud Hofman

Warmhartig bijgestaan

9 april 2024

Ons mamma stond zelf enorm mooi in het leven dus de attente opvang was ontzettend fijn. Alles was bespreekbaar en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- René Kuipers

Een intieme begrafenis

31 maart 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het helpen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de hulp was erg gerespecteerd.

- Anita Willemsen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Drachten

Crematorium HaskerPoort

Haskerpoarte 2
8465 HP Oudehaske
Nederland

0513 724 401
http://haskerpoort.nl/

crematorium in Heerenveen

Rotstergaastweg 45
8452 LA Nieuweschoot
Nederland

085 016 0614
https://crematoriuminheerenveen.nl/contact/

Elan Uitvaartverzorging

Doarpsstrjitte 38
9245 HR Nij Beets
Nederland

06 30405766
https://www.elanuitvaartverzorging.nl/