Uitvaart Groeningen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer in Groeningen die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Groeningen verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Groeningen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Groeningen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Groeningen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Groeningen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Groeningen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Vierlingsbeek, Maashees en Holthees bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Groeningen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Groeningen kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Groeningen. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Groeningen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Groeningen

Het regelen van een overlijden is immer zwaarwegend. Denk aan de schok bij een onverhoeds overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst de administratieve mededeling bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Groeningen vervoerd worden. In de dagen direct na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Groeningen.

Zeker zul je in deze drukke periode enkele dingen over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Groeningen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Groeningen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Groeningen contacteren

Voor een uitvaart in Groeningen heb je de opties uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele stad zitten. Het uitvaartcentra heeft een flinke invloed op alle aangelegenheden voor en na de uitvaart. In iedere uitvaartcentrum in Groeningen zijn indrukwekkende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Daarnaast is hier alles aanwezig om de overledene de laatste behandeling te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Groeningen zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances plannen voor alle personen die de overledene kenden. Verder kun je het exclusief houden voor enkel genodigden of familie.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Groeningen hebben een zaal waar de dienst georganiseerd kan worden. De gedienstigheid is het meest intieme onderdeel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Groeningen zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen tijdens de dienst.

Zodra het afscheid is genomen kun je aansluitend dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt veelal kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide mogelijkheden. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Groeningen met mekaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Groeningen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Groeningen

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Bij voorkeur wil je deze lastige keuze niet aan nabestaanden overlaten. Over het algemeen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Groeningen een graf gehuurd moet worden. De prijzen hiervoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de tariefstelling voor het graf zelf zal je eveneens prijzen kwijt zijn aan de steen en een (graf)kist. Ook hierbij kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Groeningen zijn beduidend beter geprijsd. Het duurste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans mogelijk tegen een compensatie. Het is tevens een optie om eigenhandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Groeningen, is het immer wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk flinke verschillen tussen de aanbieders. Je kunt dus al snel veel besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Groeningen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Groeningen

Het voelt mogelijk wat naar om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Groeningen. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaart kan enorm in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Groeningen zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de prijzen aanzienlijker dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Groeningen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Groeningen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Groeningen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Groeningen

Wij raden iedereen in Groeningen aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan geheid dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte aanzienlijke prijzen van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is uitstekend indien je bijzondere wensen uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Groeningen dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo kies je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Groeningen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Groeningen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Groeningen

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Groeningen in te huren voor het organiseren van een uitvaartdienst in Groeningen. Even kort andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Het regelen van het afscheidsceremonie is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het regelen van de dag zelf. Voordat je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Groeningen is het steevast slim om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een helder idee door wie jij graag de laatste dag van jouw dierbare laat verzorgen. Ook is het een goed plan om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemstukken en kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Groeningen ook in de gelegenheid om misschien live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Groeningen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Groeningen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Groeningen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Groeningense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Groeningen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Groeningen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Groeningen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Groeningen

De uitvaartdienst van grootvader was ontzagwekkend

24 mei 2024

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het behoorlijk indrukwekkend. Nu begrijpen we hoe noodzakelijk de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Dave Peters

Persoonlijke steun en toeverlaat

17 mei 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten want de man van het crematie centrum was geweldig. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Martijn van Vliet

Heel fijn opgevangen

5 mei 2024

Ons moeder stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de liefdevolle opvang was erg welkom. Niets was te raar en het was geweldig persoonlijk.

- Bram van Dam

Algeheel ontzorgt

3 mei 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Absoluut tevreden.

- Alexander Kramer

Betrouwbaar

20 april 2024

We wilden het het liefste klein en persoonlijk houden en dat is gelukt. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Cindy Jonker

Uitvaartverzorger zeer zorgzaam

19 april 2024

Allereerst komt het leed en de dreun en dan besef je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen ervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verrast met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen koel gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Niels van de Veen

De uitvaart was fantastisch

9 april 2024

Rap en voortreffelijk alles georganiseerd na de aanvraag. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Niels Peters

Een intieme uitvaart

31 maart 2024

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was goed.

- Marloes van Dijk

Op maat hulp was geweldig!

23 maart 2024

Ongeacht het tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer aangenaam. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Prachtig.

- Maria Smit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Groeningen

USP – Uitvaart Service Provider

Ambachtstraat 50
5804 CD Venray
Nederland

0478 648 645
http://uitvaartserviceprovider.nl/

Goemans Uitvaartzorg

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Nederland

0478 588 889
http://www.goemansuitvaartzorg.nl/

Afscheidbegeleiding Ton van Raaij

De Acacia 4
5831 SH Boxmeer
Nederland

06 10387646
https://afscheidbegeleidingtonvanraaij.nl/