Uitvaart Gilze

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer uit Gilze die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Gilze verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Gilze – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Gilze gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Gilze
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 79 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Gilze aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Gilze, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Dorst, Chaam en Dongen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Gilze

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Gilze kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Gilze vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Gilze kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Gilze

Een overlijden is iedere keer een heftige gebeurtenis. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de schok bij een onverwacht overlijden. Het is tevens een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel geregeld worden bij een teraardebestelling. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Gilze. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Gilze persoonlijke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische periode meerdere zaken vergeten. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Gilze

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Gilze te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Gilze contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Gilze. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Gilze. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Gilze er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Gilze met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het moment ervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Gilze. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Gilze

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Gilze

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon intieme keuze van personen. Hiermee wil je jouw nabestaanden liever niet mee opzadelen. Gemiddeld is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Gilze een grafkuil geregeld moet worden. De tariefstellingen kunnen stevig stijgen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed te onderzoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Behalve de tariefstelling voor de grafkuil zelf zal je ook prijzen kwijt zijn aan de grafsteen en een grafkist. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de tarieven hierin overigens ook weer heel erg afwijken.

Een crematie in Gilze brengt minder prijzen met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig mogelijk tegen een vergoeding. Het is ook een optie om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Gilze wilt is het van nut om de prijzen altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk stevige verschillen tussen de aanbieders. Door dit te inspecteren zal je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Gilze

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Gilze

Het voelt mogelijkerwijs wat bitter om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Gilze. Het is ook noodzaak gezien het organiseren van een overlijden behoorlijk kostbaar kan zijn. Je gaat sowieso een aantal kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het transport van de overledene
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. De kosten voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven hoger dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Gilze en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Gilze inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Gilze inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Gilze

Een uitvaartverzekering in Gilze afsluiten is een van de voornaamste beslissingen die je maar kunt maken. Wanneer je in Gilze een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk onderdeel van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde optie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, aangezien het zaken zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

Hoeveel je aan premie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Gilze is afhankelijk van een aantal zaken. Dit is dan ook de reden dat de premie voor elk persoon zal wisselen. Een jonger individu betaalt grofweg minder premie dan een individu op oudere leeftijd. Logisch, want een ouder mens overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger iemand. Daarnaast zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw gezondheid. Een verzekeraar is niet verplicht om je te accepteren voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Gilze je een te fors risico vindt, mogen ze je afslaan. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook meestal gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Bij een gebrek zal de gemeente wellicht jouw familie aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Gilze

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Gilze verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Gilze

Het is verstandig om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Gilze te bellen. De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaartdienst. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Dan zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Gilze zorgen voor een mooie laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Gilze

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Gilze

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Gilze. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Gilzese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Gilze. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Gilze bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Gilze die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Gilze

Geweldig geholpen

16 januari 2023

Wij konden eerst goed voelen wie wij aangenaam vonden. Al snel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zus aan te geven.

- Ronald Boer

Een eigen afscheid

14 januari 2023

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in de plechtigheid verwerken. Aangezien dit er behoorlijk wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Laura Willems

Heel fijn opgevangen

6 januari 2023

Ons moeder stond zelf heel mooi in het leven dus de liefdevolle opvang was ontzettend fijn. Alles was bespreekbaar en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Cindy Huisman

Zeer medelevend

31 december 2022

Na het overlijden wisten we even niet wat we nou moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl gauw in contact met een hele fijne begeleidster. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons enorm prettig geholpen.

- Arie Blom

Volkomen de zorg uit handen

22 december 2022

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van het eenvoudig aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Snel en eenvoudig kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Zeer tevreden.

- Femke van de Velden

Het afscheid was top georganiseerd

14 december 2022

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen houden aan onze lieve opa.

- Ivo Visser

Algeheel ontzorgt

7 december 2022

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was geregeld. Vlot en eenvoudig kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Erg tevreden.

- Marinus Jonker

Een warme uitvaart

28 november 2022

Er is geen enkele uitvaartverzorger te vinden die meer hulpverlenend is dan de onze. Alleen de nazorg kon eventueel wat netter.

- Martin van der Heijden

Betaalbaar en eervol

20 november 2022

Lage prijzen en een sereen afscheid was wat we wensten. Omdat ons inkomen laag is was dit uitmuntend.

- Deborah de Wit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Gilze

Josten- van Arendonk Uitvaartzorg

Nieuwstraat 113a
5126 CC Gilze
Nederland

0161 850 299
http://www.jostenvanarendonk.nl/

Leo van der Velden Uitvaartverzorging B.V.

Broekakkerweg 13
5126 BD Gilze
Nederland

0161 451 010
https://www.lvdvelden.nl/

Uitvaartverzorging Arie Vrijhof

Mingersbergstraat 48
5045 EN Tilburg
Nederland

06 30185968
http://www.uitvaartverzorgingarievrijhof.com/