Uitvaart Dongen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Dongen?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Dongen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Dongen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Dongen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Dongen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 134 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Dongen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Dongen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Dongen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Dongen kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Dongen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Dongen

Een begrafenis regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij assisteren je met het regelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Dongen is dit altijd de eerste stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het regelen. De verwachte vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om alleen de directe kring te verwittigen.

Vervolgens is het moment daar om de teraardebestelling eigenhandig te gaan regelen. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of askruik. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de uitvaart ingericht wordt. Als er geen testament voorhanden is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de dag is het cruciaal om de overgebleven zaken te organiseren. Over het algemeen is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste rekeningen worden betaald. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Dongen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Dongen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Dongen contacteren

Voor een teraardebestelling in Dongen heb je de opties uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele stad zitten. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke invloed op alle dingen voor en na de uitvaart. In iedere uitvaartcentrum in Dongen zijn indrukwekkende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Ook is daar alles in gereedheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Dongen zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de geliefde ook in huis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt vooraf een ogenblik voor condoleances plannen voor alle mensen die de geliefde kenden. Verder kun je het exclusief houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Dongen kun je gebruik maken van een bijzondere aula voor het afscheid. De dienst is het meest intieme deel van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de ruimte voor eigenhandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle soorten geloofsovertuigingen. In veel uitvaartcentrum Dongen zijn er ook opties voor video- of foto presentaties gedurende de dienst.

Na de begrafenis zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Dongen en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Dongen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Dongen

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Bovendien kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Dongen zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Dongen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een begraafplaats getransporteerd worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin ook gecremeerd kan worden. Dat is simpelweg niet gedwongen. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Dongen in het oog houdt. Doorgaans is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit komt vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende prijzen voor een steen of monument op de rustplaats. Uiteraard is de wil van de gestorvene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Dongen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Dongen

Het voelt wellicht wat naar om na een heengaan na te denken over de kosten van een uitvaart in Dongen. Helaas is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaart
  • Het transport van de gestorvene
  • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor melding van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal zaken zitten hier normaal bij in. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Dongen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Dongen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Dongen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Dongen

Een uitvaartverzekering in Dongen is de belangrijkste selectie rondom je uitvaart. Wanneer je in Dongen een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk deel van de uitgaven zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de meest voorkomende onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk makkelijker in tijden van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Dongen zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dit is dan zeker de reden dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal verschillen. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je die op een jongere leeftijd aangaat. Begrijpelijk, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Dongen niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook veelal samen met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook gewoon een bedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Dongen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Dongen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Dongen

Het is slim om een uitvaartverzorger in Dongen in te huren voor een afscheidsceremonie in Dongen. We hebben het al even eerder aangestipt in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Dat is dan ook meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden geregeld.

De meeste formaliteiten en de smetteloze planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig omdat het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze internetpagina makkelijk en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je meteen een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Ook is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om additionele werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze moeilijke tijd, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Dongen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Dongen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Dongen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Dongense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Dongen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Dongen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Dongen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Dongen

Tot in de puntjes verzorgd

13 juli 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Regelmatig werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes georganiseerd werd. Tevens hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Bianca van den Heuvel

Lieve mensen voor de uitvaart

6 juli 2024

De uitvaart is vlot, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Sander van der Horst

Welgemeende betrokkenheid

3 juli 2024

Het doodgaan van mijn moeder had een flinke impact op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaakjes te organiseren. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in aanraking komen met de passende mensen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel sympathiek.

- Janneke van de Berg

Goedkoop en eervol

26 juni 2024

Lage prijzen en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Sharon Bos

Merci!

16 juni 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes in huis. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Onwijs erkentelijk!

- Jasper Kramer

Zeer betrokken

9 juni 2024

Na het heengaan wisten we even niet wat we precies moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in contact met een zeer attente begeleidster. Ze nam vlot contact met ons op en heeft ons geweldig fijn geholpen.

- Patrick van der Meulen

Heel erg betrokken

4 juni 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we exact moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl snel in verbinding met een hele fijne begeleidster. Ze nam vlot contact met ons op en heeft ons geweldig prettig geholpen.

- Nancy Willemsen

Erg meelevend

29 mei 2024

We waren even radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl gauw in verbinding met een hele attente begeleidster. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons geweldig aangenaam geholpen.

- Sander Schipper

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

21 mei 2024

Personen die echt meedenken zijn uniek. Wij zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Cornelis Hoekstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Dongen

Van der Wou uitvaartzorg

De Slof 33
5107 RK Dongen
Nederland

0162 386 450
http://www.vanderwouuitvaartzorg.nl/

Gravendienst Rebrodo

Willem van Duvenvoordestraat 16
5104 EW Dongen
Nederland

06 53974078
https://www.gravendienst.nl/

Uitvaartverzorging Arie Vrijhof

Mingersbergstraat 48
5045 EN Tilburg
Nederland

06 30185968
http://www.uitvaartverzorgingarievrijhof.com/