Uitvaart Giessen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer uit Giessen die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Giessen verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Giessen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Giessen gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Giessen

Uitvaart Giessen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Giessen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Giessen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Babylonienbroek, Andel en Rijswijk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Giessen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Giessen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Giessen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Giessen

Het regelen van een overlijden is altijd zwaarwegend. Er is natuurlijk het leed en mogelijkerwijs de schok bij een onverwacht overlijden. Maar een overlijden houdt ook een zware tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Allereerst de administratieve mededeling bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Giessen. Daarna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Rouwboeket
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • De koffietafel
  • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Wanneer er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Giessen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd enkele dingen over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Giessen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Giessen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Giessen contacteren

Bij een teraardebestelling in Giessen kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een flinke impact op alle aangelegenheden voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentrum in Giessen zijn indrukwekkende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Tevens is hier alles aanwezig om de overledene de allerlaatste verzorging te kunnen geven.

De zwaarstwegende activiteit van een uitvaartcentrum Giessen zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Vanzelfsprekend kun je de overledene ook in huis opbaren. Wanneer je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor uitsluitend familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Giessen hebben een gehoorzaal waar de uitvaart georganiseerd kan worden. De gedienstigheid is het meest persoonlijke stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten geloven. Verschillende uitvaartcentra in Giessen kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Wanneer het afscheid is geweest kun je aansluitend veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Giessen met mekaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Giessen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Giessen

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt normaal alsmede gevolgd. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Giessen gehouden kan worden.

Als iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij daarnaast gecremeerd kan worden. Dat hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het raadzaam om de tarieven van een begrafenis en crematie Giessen in het oog te houden. Doorgaans is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende prijzen voor een grafsteen of monument op de gedenkplaats. Natuurlijk is de voorkeur van de gestorvene immer leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Giessen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Giessen

Bij individuele wensen bij een uitvaart in Giessen kan dit flink in de papieren lopen. Het is moeilijk om een indicatie te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt afnemen. Wanneer je een uitvaartverzorger inhuurt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dat wordt standaard afgedekt door een verzekering. Dit is absoluut raadzaam, dankzij deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles zelf te hoeven doen. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort zaken niet zelf te moeten organiseren. De prijzen voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je in ieder geval €500 kwijt. De kosten voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Vaak kun je op de pagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de kosten zijn die samen gaan met het vervoer.

Aanvullende extra uitgaven zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Giessen. Denk aan bijvoorbeeld bloemstukken of kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een begrafenis of een crematie lopen de uitgaven op. Wanneer je bij voorkeur een teraardebestelling wilt organiseren dan zal er immers een bedrag moeten worden uitgegeven aan de rustplaats, aan een kist en aan een steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling gemiddeld minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de doorsnee kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Giessen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Giessen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Giessen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Giessen

Een uitvaartverzekering in Giessen is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Giessen zul je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vaststaand geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, omdat het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut raadzaam.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Giessen zal voortdurend afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie lager uit als je die op een jongere leeftijd afsluit. Logisch, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger persoon. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een verzekering in Giessen geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Bijna altijd zul je dan wel jouw medische dossier moeten inleveren alvorens je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Giessen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Giessen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Giessen

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Giessen Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al dingen te organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei dingen uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken bij een uitvaart. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het invullen van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Giessen zal er een mooie dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Giessen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Giessen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Giessen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Giessense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Giessen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Giessen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Giessen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Giessen

Liefdevol opgevangen

29 mei 2024

Het schitterende leven van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Alles was mogelijk en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Karin Jonker

Welgemeende betrokkenheid

22 mei 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg teneergeslagen en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel lief.

- Rogier Verbeek

Uitvaartverzorger heel erg lief

13 mei 2024

Na de schrik van het ineens overlijden van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verrast met hoe lief en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Michel van de Pol

Persoonlijke uitvaartdienst

7 mei 2024

Aangezien we na de aanvraag gauw contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle zelfbedachte ideeën. Er waren allerlei behoeften en daarom werd afscheid net zoals pap dat wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Richard de Graaf

Uitvaartverzorger erg lief

2 mei 2024

Vooraf komt het verdriet en de dreun en dan weet je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inzetten ervoor. Zeer erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg bijzonder. Niets geen koel gedoe, oprecht heel eigen en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Jessica Vos

Uitvaartbegeleider was enorm lief

26 april 2024

Allereerst komt het leed en de klap en dan weet je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inschakelen ervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verbaasd met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Petje af.

- Arie van der Meulen

Eervol afscheid begeleid

14 april 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel gelukkig.

- Marije de Bruin

Verwachtingen zijn overtroffen

12 april 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was gauw besloten .

- Christiaan van de Ven

Speciale mensen

4 april 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn speciaal. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Melanie Peeters

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Giessen

Uitvaartcentrum De Grote Haar

Haarweg 1a
4205 ND Gorinchem
Nederland

0183 633 500
http://www.degrootuitvaartverzorging.nl/

Beheermaatschappij Agnietenklooster B.V.

Boerenstraat 11
4201 GA Gorinchem
Nederland

0183 633 036
http://www.bcndegroot.nl/

Besems Uitvaartverzorging Gorinchem e.o.

Kleine Haarsekade 122
4205 NA Gorinchem
Nederland

0183 567 585
http://www.besemsuitvaart.nl/