Uitvaart Rijswijk

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar ondersteuning voor de uitvaart in Rijswijk?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Rijswijk verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Rijswijk – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Rijswijk gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Rijswijk

Uitvaart Rijswijk
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 121 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Rijswijk aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Rijswijk, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Waardhuizen, Uitwijk en Andel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Rijswijk

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Rijswijk kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Rijswijk vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Rijswijk

Het afhandelen van een heengaan is altijd intens. Er is uiteraard het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een onverwachts heengaan. Het is tevens een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel georganiseerd worden bij een begrafenis. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Rijswijk gebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Het vervoer van de overledene
  • Wel of niet opbaren
  • De koffietafel
  • Hoe wordt de dienst ingevuld

Indien er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Rijswijk unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd een aantal dingen missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Rijswijk

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Rijswijk te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Rijswijk contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Rijswijk. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan meestal worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Rijswijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je behandeling wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Rijswijk. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het afscheid. Ook kunt je in uitvaartcentrum Rijswijk samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het moment ervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Rijswijk. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Rijswijk

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Rijswijk

Bij een heengaan is een cruciale optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Rijswijk zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Rijswijk gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dit hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Rijswijk in de gaten te houden. Doorgaans is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tarieven voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. Natuurlijk is de wil van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Rijswijk

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Rijswijk

Bij individuele wensen bij een uitvaart in Rijswijk kan dit flink in de papieren lopen. Het is ingewikkeld om een indicatie te geven nu lang niet elk persoon hetzelfde wilt afsluiten. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te roepen kost dit doorgaans €1.500,-. Dat wordt (in de meest voorkomende situaties) helemaal afgedekt door de verzekering. Door een uitvaartondernemer in arm te nemen hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. Dat maakt het een optie om op de dag van het laatste vertrek de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De tarieven voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Wanneer je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je rekenen op minstens 500,-. Het tarief voor het verplaatsen van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Gewoonlijk kun je op voorhand de gemiddelde bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de webpagina van het vervoerbedrijf.

Vanzelfsprekend kunnen er aanvullende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Rijswijk. Denk aan onder andere bloemen of rouwkaarten. Eveneens zal je moeten denken aan de tariefstellingen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een begrafenis heb je bovendien te maken met extra kosten voor een (graf)kist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie kun je te maken krijgen met lagere kosten, alleen zul je ook een (as)urn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de doorsnee aangelegenheden en prijzen bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Rijswijk en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Rijswijk inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Rijswijk inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Rijswijk

Een uitvaartverzekering in Rijswijk is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Wanneer je in Rijswijk een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk deel van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer ten tijde van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Rijswijk zal altijd afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per verzekeraar. Zo valt een premie minder hoog uit als je die op een vroegere leeftijd aangaat. Begrijpelijk, want een ouder iemand overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger persoon. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke welzijn. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te accepteren voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Rijswijk je een te groot gevaar vindt, zullen ze je afslaan. Nagenoeg altijd zul je dan wel jouw medische verslag moeten inleveren indien je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook gewoon een geldbedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen straks een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Bij een gebrek zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Rijswijk

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Rijswijk verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Rijswijk

Meteen na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Rijswijk Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie samen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Rijswijk zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Rijswijk

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Rijswijk

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Rijswijk. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Rijswijkse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Rijswijk. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Rijswijk bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Rijswijk die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Rijswijk

Hele mooie plechtigheid gehad!

23 juli 2024

Het is precies gegaan zoals vader het graag had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief voordelig deze uitvaartdienst georganiseerd is. Het was erg mooi met alle ‘vreemde’ wensen die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Ook na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Gerrit Maas

Uitvaartdienst schitterend zoals gewild

15 juli 2024

Het is exact gegaan zoals pappa het graag had gewild. Ongelofelijk hoe op maat en relatief voordelig deze uitvaartdienst georganiseerd is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘vreemde’ behoeften die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Daarna is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Arjan Huisman

Zeer betrokken

11 juli 2024

We waren absoluut radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl direct in contact met een zeer liefdevolle begeleidster. Ze nam snel contact met ons op en heeft ons heel aangenaam geholpen.

- Arjan van der Linden

Houvast in deze heftige tijd

1 juli 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Zeer fijn en een dikke pluim voor de snelle reacties.

- Ronald Scholten

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

27 juni 2024

Na de schrik van het ineens overlijden van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verrast met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Petje af.

- Christiaan Boer

Grote steun gehad

20 juni 2024

Vrijblijvend eerst kunnen bestuderen wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen vlug voor ons regelde. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was georganiseerd.

- Pieter Blom

Uitvaartdienst prachtig zoals verlangd

10 juni 2024

Exact zoals mijn papa het wilde! Echt geweldig mooi (en met relatief lage kosten) hoe we dit afscheid hebben kunnen vormgeven. Het was erg mooi met alle ‘gekke’ wensen die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Hendrikus Postma

De uitvaartdienst van opa was eerbiedig

4 juni 2024

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Nu weten we hoe noodzakelijk de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Rogier Smits

Het vertrek van grootvader was zo fijn!

29 mei 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Nu begrijpen wij hoe belangrijk de juiste persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Albert Dekker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Rijswijk

Uitvaartcentrum De Grote Haar

Haarweg 1a
4205 ND Gorinchem
Nederland

0183 633 500
http://www.degrootuitvaartverzorging.nl/

Beheermaatschappij Agnietenklooster B.V.

Boerenstraat 11
4201 GA Gorinchem
Nederland

0183 633 036
http://www.bcndegroot.nl/

Besems Uitvaartverzorging Gorinchem e.o.

Kleine Haarsekade 122
4205 NA Gorinchem
Nederland

0183 567 585
http://www.besemsuitvaart.nl/