Uitvaart Frieschepalen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Wil jij een fijne uitvaartondernemer in Frieschepalen die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Frieschepalen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Frieschepalen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Frieschepalen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Frieschepalen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Frieschepalen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Frieschepalen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hemrik, Haule en Waskemeer bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Frieschepalen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Frieschepalen kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Frieschepalen. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Frieschepalen

Het afhandelen van een heengaan is immer zwaarwegend. Er is natuurlijk het leed en wellicht de shock bij een onverwachts heengaan. Het is daarnaast een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Allereerst de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Frieschepalen vervoerd worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De executie van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Frieschepalen persoonlijke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd meerdere zaken missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Frieschepalen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Frieschepalen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Frieschepalen contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Frieschepalen Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Frieschepalen. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Frieschepalen er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het afscheid. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Frieschepalen bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het moment ervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gelijktijdig een kopje koffie te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Frieschepalen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Af en toe kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Frieschepalen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Frieschepalen

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw nabestaanden het liefste niet mee opzadelen. Over het algemeen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Frieschepalen een graf georganiseerd moet worden. De kosten daarvoor kunnen hard oplopen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan zeker aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Behalve de tarieven voor het graf zelf zal je daarnaast tariefstelling kwijt zijn aan de grafsteen en een grafkist. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin natuurlijk ook weer enorm afwijken.

Een crematie in Frieschepalen brengt lagere prijzen met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er vanzelfsprekend daarnaast voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Frieschepalen wilt is het van nut om de prijzen altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk flinke verschillen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Frieschepalen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Frieschepalen

Nadenken over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, voornamelijk als je aan de tarieven denkt. Het is echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden enorm duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf afwegen. Een koffietafel als voorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten hoger dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Frieschepalen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Frieschepalen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Frieschepalen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Frieschepalen

Het is voor elk persoon in Frieschepalen verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de opluchting dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Over het algemeen kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hier ben je dan gegarandeerd van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering biedt iets meer vrijheid, omdat je meer keuzes hebt. Dit is een buitengewoon verstandige uitvaartverzekering als je specifieke voorkeuren hebt.

Als laatste is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Frieschepalen dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking vereist. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Frieschepalen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Frieschepalen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Frieschepalen

Het is raadzaam om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Frieschepalen te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het rouwtransport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Frieschepalen zal er een prachtige uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Frieschepalen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Frieschepalen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Frieschepalen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Frieschepalense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Frieschepalen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Frieschepalen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Frieschepalen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Frieschepalen

Erkentelijk voor een eigen afscheid

25 mei 2024

Onze man van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was goed.

- Mark de Lange

Warme helpende hand

23 mei 2024

Het overlijden van mijn mama had een flinke impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te regelen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in contact komen met de geschikte mensen. Ze was zo nuttig en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Werkelijk heel lief.

- Eveline van den Broek

Het afscheid was geweldig geregeld

14 mei 2024

Ik heb echt niet de juiste woorden om te definiëren hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van opa echt werden gehoord. Daarom hebben we een schitterend afscheid voor onze beste opa kunnen regelen.

- Ruud Dijkstra

Persoonlijke hulp en toeverlaat

5 mei 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de man van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg behulpzaam en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Hanneke Boer

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

29 april 2024

Mensen die echt meedenken zijn zeldzaam. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaart zo fijn geregeld konden krijgen.

- Marcel Groen

Lage prijzen en vredig

21 april 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaart was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Ellen de Vries

Formidabel afscheid

15 april 2024

De uitvaart was behoorlijk indrukwekkend. Ondanks de rouw na het overlijden van grootmoeder hadden we geen fijner afscheid georganiseerd kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat tijd om de uitvaart te regelen.

- Danny Martens

Ontzettend tevreden door liefdevolle hulp

6 april 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De opvolgende dag was dat geregeld.

- Matthijs Gerritsen

Een integere begrafenis

1 april 2024

We wilden het bij voorkeur klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Marco de Wit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Frieschepalen

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/