Uitvaart Escharen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Escharen?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Escharen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Escharen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Escharen gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Escharen vinden

Uitvaart Escharen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 127 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Escharen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Escharen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Reek, Volkel en Odiliapeel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Escharen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Escharen kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Escharen. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Escharen

Het afhandelen van een heengaan is immer heftig. Denk aan de schrik bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Escharen overgebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Escharen.

Geheid zul je in deze drukke tijd meerdere zaken vergeten. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Escharen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Escharen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Escharen contacteren

Bij een uitvaart in Escharen kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een indrukwekkende invloed op alle zaken voor en na de begrafenis. In ieder uitvaartcentra in Escharen zijn er goede faciliteiten om de overledene bekwaam en met trots te bewaren tot de datum van de teraardebestelling. Ook is daar alles in paraatheid om je dierbare proper te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Escharen zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de dierbare ook thuis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor uitsluitend intimi.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Escharen kun je gebruik maken van een toegespitste zaal voor het afscheid. Als nabestaanden van de overledene kun je het uitleiden erg persoonlijk maken. Er is de gelegenheid voor persoonlijk geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende geloofsthema’s. Allerlei uitvaartcentra in Escharen kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Escharen en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Escharen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Escharen

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal ook gevolgd. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Escharen gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dit hoeft trouwens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er ook voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Escharen in de gaten hebt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tariefstelling voor een steen of monument op de rustplaats. simpelweg is de wens van de gestorvene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Escharen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Escharen

Nadenken over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, vooral als je aan de tariefstelling denkt. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan best in de papieren lopen. Je gaat sowieso een aantal kosten maken, denk daarbij aan een grafkist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Daar zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Escharen zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Escharen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Escharen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Escharen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Escharen

Het is voor iedereen in Escharen verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je familie hebben dan de geruststelling dat zij niet voor aanzienlijke kosten komen te staan. Meestal zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waarmee je verzekerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een geldbedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets meer vrijheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een uiterst verstandige uitvaartverzekering als je specifieke voorkeuren hebt.

Er zijn daarnaast nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Escharen enorm omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Escharen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Escharen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Escharen

Vlak na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Escharen Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al dingen te organiseren. Wanneer dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Later kunnen jullie tezamen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Escharen zorgen voor een mooie finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Escharen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Escharen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Escharen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Escharense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Escharen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Escharen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Escharen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Escharen

Liefdevol opgevangen

26 juli 2024

Het geweldige bestaan van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was aangrijpend. Alles was een optie en in het bijzonder afgestemd op wat wij wilden.

- Eric Brouwer

Betrouwbaar

17 juli 2024

Vertrouwelijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Astrid Smeets

Liefdevolle mensen voor de uitvaartdienst

10 juli 2024

De uitvaart is snel, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Laura Bakker

Het afscheid was top georganiseerd

4 juli 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe prachtig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen geven aan onze liefste grootvader.

- Caroline van den Broek

Een intieme teraardebestelling

24 juni 2024

Onze man van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet te veel en de hulp was zeer gerespecteerd.

- Willem Dekker

Buitengewoon tevreden door fijne hulp

15 juni 2024

Ik heb hele fijne ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest regelen. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. De opvolgende dag was dit geregeld.

- Marjolein van Wijk

Een waardige uitvaartdienst

13 juni 2024

We hebben een uitermate geschikte begeleider kunnen vinden. We hebben alleen achteraf niets meer mogen horen, helaas.

- Jacqueline Prins

Snel en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

6 juni 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de locatie) voelde volkomen ontspannen ondanks het verdriet. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Robertus Dekker

Speciale mensen

28 mei 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn uniek. Wat een lieve ervaring hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze zware tijd.

- Maartje Koster

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Escharen

Wessels Uitvaartverzorging

Elckerlycweg 3
6602 HJ Wijchen
Nederland

024 641 2695
https://wessels-uitvaartverzorging.nl/

Van den Heuvel uitvaartverzorging

Graafseweg 780
6603 CR Wijchen
Nederland

06 54990748
http://www.vandenheuveluitvaartzorg.nl/

Fiore Uitvaartzorg

Wethouder Lemmenstraat 11
5454 GH Sint Hubert
Nederland

0485 470 000
http://www.fioreuitvaartzorg.nl/