Uitvaart Enumatil

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Enumatil?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Enumatil verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Enumatil – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Enumatil gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Enumatil
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Enumatil aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Enumatil, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Tolbert, Zuidhorn en Noordhorn bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Enumatil

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Enumatil is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Enumatil vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Enumatil kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Enumatil

Het regelen van een overlijden is iedere keer zwaarwegend. Denk aan de schok bij een onverhoeds overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Het is bovendien een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Enumatil. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er vooraf helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Enumatil.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd enkele zaken vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Enumatil

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Enumatil te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Enumatil contacteren

Bij een uitvaart in Enumatil kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een indrukwekkende invloed op alle aangelegenheden voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentrum in Enumatil zijn indrukwekkende mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Ook is daar alles in gereedheid om je geliefde fatsoenlijk te laten verzorgen.

De belangrijkste rol van een uitvaartcentrum Enumatil zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vooraf een ogenblik voor condoleances organiseren voor alle mensen die de dierbare kenden. Eveneens kun je het afgesloten houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Enumatil kun je gebruik maken van een bijzondere aula voor het uitleiden. Als nabestaanden van de overledene kun je het vertrek erg sluitend maken. Er is de gelegenheid voor persoonlijk gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende religies. In veel uitvaartcentrum Enumatil zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen bij de uitvaartdienst.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je daarna vaak nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt dikwijls kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Enumatil en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Enumatil

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Enumatil

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en buitengewoon intieme keuze van mensen. Hier wil je jouw nabestaanden het liefste niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Enumatil een rustplaats gehuurd moet worden. De tariefstelling kunnen fiks stijgen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Naast de kosten voor het graf zelf zal je daarnaast kosten kwijt zijn aan de grafsteen en een grafkist. Ook hier kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Enumatil brengt minder tarieven met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste tariefstelling in de asurn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as bovendien uit laten strooien. Je kunt er vanzelfsprekend tevens voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Enumatil, is het altijd verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Enumatil

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Enumatil

Het voelt misschien wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Enumatil. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een overlijden aanzienlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen daar nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Hierin zitten wel allerlei opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Enumatil zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten hoger dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Enumatil en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Enumatil inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Enumatil inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Enumatil

Het is voor iedereen in Enumatil slim om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de zekerheid dat zij niet voor flinke kosten komen te staan. Kort genomen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een bedrag op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering biedt iets meer vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon handige uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Als laatste is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Enumatil dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijk onmisbaar. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Enumatil

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Enumatil verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Enumatil

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Enumatil in te huren voor het regelen van een uitvaartdienst in Enumatil. We hebben het al even kort vermeld in dit artikel, echter is het handig om hier wat dieper bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsceremonie is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan daarnaast direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte manier zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaartdienst zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig daar het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze website eenvoudig en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een helder beeld door wie jij graag de finale dag van jouw geliefde laat verzorgen. Verder is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Horen bloemen en kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange intense zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Enumatil

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Enumatil

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Enumatil. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Enumatilse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Enumatil. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Enumatil bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Enumatil die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Enumatil

Prachtig afscheid begeleid

20 mei 2024

Vlug en respectvol geregeld. Heel gelukkig.

- Marieke Brouwer

Snel en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

12 mei 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de locatie) voelde enorm relaxed ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Margaretha Mulder

Echt betrokken bij de uitvaart

7 mei 2024

Personen die echt meedenken zijn uniek. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaart zo keurig georganiseerd konden krijgen.

- Jeroen Schipper

Dankbaar voor warme begeleiding

1 mei 2024

Ik heb hele lieve hulp gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest organiseren. Ik hoefde niks alleen te doen. Ik hoefde alleen de eerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Klaas Janssen

De uitvaartdienst was fantastisch

22 april 2024

Vlot en netjes geregeld. Ook nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Maurice Kuipers

Liefdevolle mensen voor de uitvaart

16 april 2024

De uitvaart is snel, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Renate Veenstra

Direct in contact met de juiste persoon

11 april 2024

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de opties en voorkeuren reeds door te nemen. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Lisette Gerritsen

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

2 april 2024

Na de schok van het opeens overlijden van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg speciaal. Niets geen zakelijk gedoe, oprecht heel eigen en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Marco Schipper

Een intieme begrafenis

24 maart 2024

Onze man van de uitvaart begeleiding was razendsnel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was goed.

- Monique Kuipers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Enumatil

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

GJ Uitvaartverzorging vestiging Gretha

Oostingslaan 5
9321 VW Peize
Nederland

06 27431740
https://gj-uitvaartverzorging.nl/