Uitvaart Briltil

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Briltil?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Briltil verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Briltil – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Briltil gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Briltil
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 133 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Briltil aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Briltil, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oldekerk, Niekerk Grootegast en Den Ham bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Briltil

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Briltil kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Briltil vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Briltil

Een overlijden is iedere keer een ingrijpende gebeurtenis. Denk aan de schrik bij een onverhoeds heengaan en het daaruit voortkomende leed. Het is tevens een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet veel georganiseerd worden bij een uitvaart. Allereerst de administratieve mededeling bij de gemeente. Daarna moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Briltil. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Briltil unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke periode meerdere zaken vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Briltil

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Briltil te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Briltil contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Briltil. Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Briltil. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Briltil er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het afscheid. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Briltil bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Ook kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Briltil. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Briltil

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Briltil

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Eigenlijk wil je deze vervelende keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen minder duur dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Briltil een graf georganiseerd moet worden. De tariefstellingen kunnen aardig oplopen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even degelijk te onderzoeken alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de tarieven voor het graf zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Ook hier kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Briltil zijn beduidend beter geprijsd. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls denkbaar tegen een kostenvergoeding. Het is eveneens mogelijk om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Briltil wilt is het van betekenis om de kosten altijd goed te vergelijken. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel fiks besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Briltil

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Briltil

Het lijkt mogelijkerwijs wat wrang om na een overlijden na te denken over de prijzen van een uitvaart in Briltil. Het is tevens noodzaak gezien het regelen van een heengaan behoorlijk kostbaar kan zijn. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk daarbij aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost momenteel circa € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Briltil zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De prijzen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Briltil en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Briltil inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Briltil inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Briltil

Een uitvaartverzekering in Briltil is de voornaamste keuze van je uitvaart. Door een uitvaartverzekering in Briltil zul je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij genoemde variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het te adviseren, het maakt het je wel echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Briltil zal voortdurend afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt grofweg lagere premie dan een persoon op latere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders een te groot risico. Verder is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Briltil afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak gepaard met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook gewoon een bedrag opzij zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een tekort zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Briltil

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Briltil verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Briltil

Het is goed om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Briltil te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt alsmede het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Briltil zorgen voor een fijne allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Briltil

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Briltil

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Briltil. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Briltilse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Briltil. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Briltil bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Briltil die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Briltil

De begrafenis van grootvader was eerbiedig

31 mei 2024

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het behoorlijk spannend. Voortaan weten wij hoe noodzakelijk de juiste persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Johan de Jonge

Snel in contact met de juiste persoon

21 mei 2024

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de zorgen al doorgenomen worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact waren. Dank je wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Eva Kramer

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

17 mei 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Het afscheid (en de locatie) voelde erg relaxed ondanks het verdriet. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Maartje Gerritsen

Snel in contact met de correcte persoon

6 mei 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al besproken worden. Dit was erg speciaal en mogelijk door dat we snel allerlei uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Klaas Jonker

Op verzoek zowat onmiddellijk een waardige begeleider

3 mei 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren reeds door te nemen. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Petrus van Dijk

Een persoonlijk afscheid

25 april 2024

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid opnemen. Aangezien dit er behoorlijk wat waren was het een heel persoonlijke uitvaart zoals onze papa dat graag wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blijgestemd met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Adriana de Jong

Goedkoop en eervol

18 april 2024

Lage tarieven en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. Omdat ons inkomen laag is was dit perfect.

- Elizabeth Willems

Een eigen afscheid georganiseerd

9 april 2024

Personen die echt meedenken zijn sporadisch. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Tamara de Graaf

De begrafenis van grootvader was eerbiedig

5 april 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het behoorlijk indrukwekkend. Voortaan weten wij hoe noodzakelijk de juiste persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Catharina Schipper

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Briltil

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

Uitvaartverzorging Dick Koster

Vosbergerlaan 26
9761 AL Eelde
Nederland

050 309 5674
http://www.begrafenis-crematieverzorging.nl/