Uitvaart Dussen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Dussen?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Dussen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Dussen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Dussen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Dussen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 133 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Dussen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Dussen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Waardhuizen, Sprang Capelle en Waspik bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Dussen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Dussen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Dussen vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Dussen kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Dussen

Het afhandelen van een heengaan is iedere keer intensief. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de schrik bij een plotseling heengaan. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet van alles besloten worden bij een begrafenis. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Dussen. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Wanneer er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Dussen.

Zeker zul je in deze hectische tijd enkele dingen vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Dussen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Dussen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Dussen contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Dussen. Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Dussen. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Dussen er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Dussen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Dussen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Dussen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Dussen

Bij een heengaan is een belangrijke optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Dussen zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Dussen gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin daarnaast gecremeerd kan worden. Dit hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Dussen in de gaten hebt. In de regel is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een grafsteen of monument op het graf. Logischerwijs is de wens van de gestorvene immer leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Dussen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Dussen

Het voelt mogelijkerwijs wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Dussen. Helaas is dit echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Dussen zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Dussen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Dussen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Dussen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Dussen

Een uitvaartverzekering in Dussen vergelijken is een van de beste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Dussen zal je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het betrekking heeft op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een afgesproken bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

Wat je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Dussen is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan ook de oorzaak dat de premie voor iedereen zal afwijken. Een jonger individu betaalt doorgaans lagere premie dan iemand op latere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder persoon overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger mens. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te accepteren voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Dussen je een te groot gevaar vindt, zullen ze je afslaan. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal samen met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg een bedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden straks een geldbedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Dussen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Dussen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Dussen

Het is raadzaam om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Dussen te bellen. Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te regelen. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Dan kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Dussen zorgen voor een gedenkwaardige allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Dussen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Dussen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Dussen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Dussense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Dussen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Dussen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Dussen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Dussen

Een uitkomst bij rouw

21 juli 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Patrick van de Velden

Op maat hulp was super!

16 juli 2024

Elk moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer aangenaam. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Mooi.

- Hendrika van de Wal

Liefdevol bijgestaan

10 juli 2024

Het schitterende leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Niets was te raar en het was heel persoonlijk.

- Patricia Hofman

Enorm meelevend

1 juli 2024

We waren helemaal radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we heel vlot in aanraking met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden zeer snel contact en ze heeft ons geweldig goed geholpen met het organiseren.

- Peter Blom

Goedkoop en eervol

27 juni 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaart was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Rogier Wolters

Op verzoek zowat direct een passende begeleider

17 juni 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de zorgen al doorgenomen worden. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Danny Willemsen

Lage prijzen en vreedzaam

10 juni 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. Aangezien onze inkomsten beperkt is was dit uitstekend.

- Rob de Groot

Betaalbaar en eervol

4 juni 2024

Lage tariefstelling en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Michel Groen

Direct in contact met de correcte persoon

25 mei 2024

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de opties en voorkeuren reeds door te spreken. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we gauw in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Maria Smit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Dussen

Van Gorp Uitvaartzorg

Hoofdstraat 32
5171 DD Kaatsheuvel
Nederland

0416 851 405
http://www.vangorpuitvaartzorg.nl/

miranda schreuder uitvaartdiensten

Van Polanenstraat 27
4902 ZJ Oosterhout
Nederland

06 53921925
http://www.msuitvaartdiensten.nl/contact/

De UitvaartKoning

Vlierlaan 29
4907 AC Oosterhout
Nederland

06 25062254
http://www.uitvaartzorgkoning.nl/