Uitvaart Drongelen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer in Drongelen die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Drongelen verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Drongelen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Drongelen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Drongelen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 107 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Drongelen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Drongelen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Babylonienbroek, Waalwijk en Sprang Capelle bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Drongelen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Drongelen kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Drongelen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Drongelen

Een overlijden is immer een heftige situatie. Er is vanzelfsprekend het leed en mogelijkerwijs de shock bij een onvoorzien heengaan. Maar een heengaan houdt ook een zware tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Drongelen. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De executie van het testament

Indien er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Drongelen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode een aantal zaken missen. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Drongelen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Drongelen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Drongelen contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Drongelen Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Drongelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Drongelen. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Drongelen samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het moment ervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gemeenschappelijk een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Drongelen. Af en toe kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Drongelen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Drongelen

Bij een overlijden is een significante keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Ook kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Drongelen zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Drongelen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een kerkhof gebracht worden. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is simpelweg niet gedwongen. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Zorg er eveneens voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Drongelen in de gaten houdt. Normaal gesproken is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra kosten voor een grafsteen of monument op de gedenkplaats. logischerwijs is de wens van de overledene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Drongelen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Drongelen

Het lijkt wellicht wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Drongelen. Het is ook noodzaak gezien het regelen van een heengaan behoorlijk duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor melding van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost hedendaags rond de € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De tariefstelling voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de kosten hoger zijn. De prijzen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Drongelen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Drongelen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Drongelen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Drongelen

Wij advisreren iedereen in Drongelen aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte forse kosten van de uitvaart komen te staan. Kort genomen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een goed geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een geldbedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider onafhankelijkheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon handige uitvaartverzekering als je aanvullende voorkeuren hebt.

Verder is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Drongelen behoorlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Drongelen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Drongelen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Drongelen

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Drongelen De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Als dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend kunnen jullie tezamen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Vergelijk daarom meerdere uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Drongelen zal er een mooie dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Drongelen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Drongelen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Drongelen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Drongelense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Drongelen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Drongelen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Drongelen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Drongelen

Boven verwachting flexibel

21 november 2023

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was vlot geregeld.

- Patricia Smeets

De allerlaatste groet was perfect

15 november 2023

De woorden ontbreken om te vertellen hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van opa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie laatste groet kunnen houden aan onze beste grootvader.

- Irene van der Laan

Tot in de puntjes georganiseerd

10 november 2023

Haast onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie erg prettig georganiseerd. Direct contact ook.

- Ellen van Leeuwen

Het afscheid was uitstekend geregeld

30 oktober 2023

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te omschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan uitmuntend. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen geven aan onze fijne grootpapa.

- Barry Meijer

Liefdevol bijgestaan

27 oktober 2023

Het schitterende leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was aangrijpend. Alles was mogelijk en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Martine Molenaar

Snel in contact met de correcte persoon

20 oktober 2023

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al doorgenomen worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact stonden. Dank je wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Hendrik van Wijk

Een steun in deze heftige tijd

14 oktober 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Zeer goed en een terechte pluim voor de rappe reacties.

- Marcel Wolters

Boven verwachting meegaand

4 oktober 2023

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste moment dingen gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die gevonden hebben.

- Christiaan de Boer

Persoonlijke begeleiding was geweldig!

28 september 2023

Dag en nacht bereikbaarheid was zeer prettig. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Echt geweldig georganiseerd.

- Dave van Wijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Drongelen

Van Gorp Uitvaartzorg

Hoofdstraat 32
5171 DD Kaatsheuvel
Nederland

0416 851 405
http://www.vangorpuitvaartzorg.nl/

Bijnen Uitvaartcentrum – Eikendonk

Eikendonklaan 2
5143 NG Waalwijk
Nederland

0416 347 784
http://www.bijnenuitvaartverzorging.nl/

Afscheidshuis & Uitvaartzorg Authena

Het Zand 9
4254 XP Sleeuwijk
Nederland

06 45594577
http://www.authena.nl/