Uitvaart Dieren

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer uit Dieren die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Dieren verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Dieren – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Dieren gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Dieren
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 47 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Dieren aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Dieren, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Leuvenheim, Doesburg en De Steeg bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Dieren

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Dieren is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Dieren. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Dieren kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Dieren

Een overlijden is altijd een ingrijpende situatie. Er is uiteraard het verdriet en wellicht de schrik bij een onvoorzien heengaan. Het is daarnaast een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles geregeld worden bij een teraardebestelling. Allereerst de administratieve melding bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Dieren. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Aanvullende wensen

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Dieren persoonlijke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Geheid zul je in deze indrukwekkende periode meerdere zaken vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Dieren

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Dieren te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Dieren contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Dieren. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Dieren. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Dieren er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Dieren met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Dieren kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Dieren

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Dieren

Bij een overlijden is een significante optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Dieren gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dit hoeft trouwens niet. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Dieren in de gaten houdt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra kosten voor een steen of gedenkteken op het graf. Vanzelfsprekend is de wens van de overledene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Dieren

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Dieren

Het voelt mogelijk wat bitter om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Dieren. Het is echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan enorm duur kan zijn. Je gaat hoe dan ook diverse kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen hier nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Daarbij zitten wel flink wat opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Dieren zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal minder duur zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Dieren en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Dieren inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Dieren inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Dieren

Wij advisreren iedereen in Dieren aan om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de geruststelling dat zij niet voor hoge prijzen komen te staan. Over het algemeen kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn opgenomen. Hier ben je dan verzekerd van een goed geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is perfect voor wanneer je unieke wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Dieren enorm groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Dieren

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Dieren verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Dieren

Het is raadzaam om ogenblikkelijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Dieren te bellen. De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Wanneer dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei zaken uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaartdienst. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk dus diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Dieren zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Dieren

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Dieren

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Dieren. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Dierense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Dieren. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Dieren bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Dieren die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Dieren

Dankbaar voor een eigen afscheid

22 september 2021

Onze man van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet teveel en de assistentie was erg gerespecteerd.

- Kelly Martens

Een eigen afscheid geregeld

17 september 2021

Soms in het leven kom je mensen tegen die echt met je betrokken zijn. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaart zo mooi georganiseerd konden krijgen.

- Mariska Jonker

Algeheel ontzorgt

7 september 2021

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van het eenvoudig aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan naderhand) tot de echte uitvaart. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Absoluut tevreden.

- Iris de Lange

Houvast in deze moeilijke tijd

30 augustus 2021

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Koen van de Velde

Fijne mensen voor de begrafenis

27 augustus 2021

De uitvaart is snel, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Ronald van Beek

Een respectvol vertrek

19 augustus 2021

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan de onze. Enkel de nazorg kon wellicht wat netter.

- Chantal Vink

Betrokken en hulpvaardig

14 augustus 2021

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was erg doorgewinterd. Deze was erg nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Cindy van de Berg

Respectvol en eenvoudig vertrek

7 augustus 2021

We hebben mijn broer een eerbiedige en fijne uitvaartdienst kunnen geven. De koffie was enigszins minder lekker maar verder alles goed gegaan.

- Anita van de Velden

Geheel de zorg uit handen

30 juli 2021

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van het eenvoudig aan mogen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Vlug en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Zeer tevreden.

- Jelle Postma

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Dieren

Ave Verum Uitvaartzorg

F.D. Rooseveltsingel 10
6981 EH Doesburg
Nederland

06 22101859
http://www.ave-verum.nl/

Patrimonium Uitvaartverzorging

Meipoortstraat 74
6981 DL Doesburg
Nederland

0313 474 909
http://patrimonium-doesburg.nl/

Huis van Herinnering

Coldenhovenseweg 85A
6961 EC Eerbeek
Nederland

0313 410 055
https://www.huisvanherinnering.nl/