Uitvaart Bilthoven

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Bilthoven?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Bilthoven verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Bilthoven – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Bilthoven gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Bilthoven
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 89 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Bilthoven aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Bilthoven, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bosch en Duin, Maartensdijk en Hollandsche Rading bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Bilthoven

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Bilthoven is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Bilthoven vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Bilthoven

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een begrafenis. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten organiseren. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee assisteren, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal helpen bij het inregelen van de verschillende dingen. Wat zijn nu feitelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Bilthoven is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het regelen. De verwachte vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Dit kan veilig binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Vervolgens is het moment daar om de begrafenis eigenhandig te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de uitvaart ingericht wordt. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de concrete afronding. Normaal gesproken is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden betaald. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Bilthoven

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Bilthoven te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Bilthoven contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Bilthoven Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Bilthoven. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Bilthoven. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het afscheid. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Bilthoven bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Bilthoven kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Bilthoven

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Bilthoven

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon persoonlijke keuze van personen. Het liefste wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is doorgaans genomen minder prijzig dan een begrafenis. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Bilthoven een graf gehuurd moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de kosten hierin logischerwijs ook weer zeer veel afwijken.

Een crematie in Bilthoven brengt lagere tarieven met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de urn. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Bilthoven wilt is het van nut om de tarieven altijd goed te vergelijken. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt dus al snel behoorlijk besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Bilthoven

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Bilthoven

Piekeren over een uitvaart kan een ellendig gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Het is wel noodzaak gezien het organiseren van een heengaan best kostbaar kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het transport van de overledene
  • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Daarbij zitten weliswaar een aantal opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Bilthoven zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een regulier graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Bilthoven en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Bilthoven inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Bilthoven inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Bilthoven

Wij advisreren iedereen in Bilthoven aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte flinke tarieven van de uitvaart komen te staan. Grofweg kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn opgenomen. Hierbij ben je dan verzekerd van een verstandig georganiseerde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een kapitaal op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets meer vrijheid, aangezien je meer keuzes hebt. Dit is een uiterst geschikte uitvaartverzekering als je aanvullende voorkeuren hebt.

Er zijn daarnaast nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Bilthoven aanzienlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Bilthoven

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Bilthoven verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Bilthoven

Het is verstandig om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Bilthoven te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het vervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Hierna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Bilthoven zorgen voor een prachtige finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Bilthoven

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Bilthoven

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Bilthoven. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Bilthovense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Bilthoven. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Bilthoven bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Bilthoven die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Bilthoven

Verwachtingen zijn overtroffen

15 mei 2023

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was snel besloten .

- Jeroen Hoekstra

Het afscheid was prachtig

11 mei 2023

Rap en uitstekend alles geregeld na de aanvraag. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Robertus van der Laan

Geweldig geholpen

4 mei 2023

We konden eerst goed voelen wie wij fijn vonden. Al snel waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen wilde nemen. Zelfs het melden bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was geregeld.

- Jolanda Koster

Direct in contact met de correcte persoon

27 april 2023

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de opties en wensen reeds door te spreken. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken hiervan!

- Anna van Doorn

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

19 april 2023

Na de schrik van het ineens heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verbaasd met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Petje af.

- Marjolein van de Wal

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

9 april 2023

Eerst komt het leed en de dreun en dan weet je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inschakelen daarvoor. Erg erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel bijzonder. Niets geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was raar.Petje af.

- Anita Kuipers

Speciale mensen

5 april 2023

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Eva Jansen

Een integere begrafenis

21 maart 2023

Vertrouwelijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Bedankt.

- Paul van den Heuvel

Dankbaar voor warme ondersteuning

16 maart 2023

Ik heb zeer lieve ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest regelen. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde alleen de eerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. De eerstvolgende dag was dit geregeld.

- Sjoerd Willems

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Bilthoven

Begrafenisonderneming Treur

Kroostweg 22
3704 ED Zeist
Nederland

030 692 4258
https://www.begrafenisondernemingtreur.nl/

Uitvaartverzorging Jufferstraat

Crosestein 31-02
3704 NK Zeist
Nederland

06 57779930
https://www.uitvaartverzorgingjufferstraat.nl/contact-us/

Van Haren Uitvaartverzorging

Charles Weddepohllaan 32
3739 LE Hollandsche Rading
Nederland

035 577 1282
https://www.vanharenuitvaartverzorging.nl/