Uitvaart Bentelo

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Zoek jij ondersteuning voor de uitvaart in Bentelo?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Bentelo verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Bentelo – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Bentelo gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Bentelo vinden

Uitvaart Bentelo
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 94 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Bentelo aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Bentelo, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bornerbroek, Goor en Haaksbergen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Bentelo

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Bentelo kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Bentelo. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Bentelo kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Bentelo

Er komt veel werk kijken bij het organiseren van een uitvaart. Aangezien elke fase van doorslaggevend belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het afstemmen van de uitvaart. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee helpen, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het inregelen van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu feitelijk de stappen die genomen moeten worden? De belangrijkste actie is om melding te doen bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Bentelo is dit altijd de leidende stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. De normale vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan veilig binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijker door iedereen te informeren die de overledene kent.

Hierna is het moment aangebroken om de uitvaart eigenhandig te gaan regelen. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële dingen. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Bentelo

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Bentelo te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Bentelo contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Bentelo Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Bentelo. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Bentelo. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het vertrek. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Bentelo bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het moment hiervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Bentelo kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Bentelo

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Bentelo

Bij een heengaan is een cruciale keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Bentelo gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tarieven van een begrafenis en crematie Bentelo in de gaten te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende kosten voor een grafsteen of gedenkteken op de rustplaats. Vanzelfsprekend is de voorkeur van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Bentelo

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Bentelo

De kosten voor een uitvaart in Bentelo kunnen zeker sterk uitlopen als je meerdere wensen hebt. We kunnen moeilijk een geldbedrag vermelden omdat een uitvaartdienst volstrekt persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te roepen kost dat normaal €1.500,-. Dat wordt (in de meest voorkomende gevallen) totaal gedekt door de verzekering. Dit is beslist raadzaam, gedurende deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles zelfstandig te hoeven doen. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort dingen niet zelfstandig te moeten organiseren. De manier van afscheid nemen kun je zelfstandig regelen afhankelijk van je wensen. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. Het tarief voor het transporteren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Regelmatig kun je op de internetpagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de kosten zijn die samen gaan met het vervoer.

Bijkomende extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Bentelo. Hier kan men denken aan potentiële bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Bij een begrafenis heb je ook te maken met extra kosten voor een kist, een bepaald graf en een grafsteen. Voor een crematie zul je te maken krijgen met gereduceerde uitgaven, alleen zal je ook een (as)urn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de doorsnee kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Bentelo en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Bentelo inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Bentelo inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Bentelo

Een uitvaartverzekering in Bentelo is de voornaamste keuze van je uitvaart. Indien je in Bentelo een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een fors deel van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij deze variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

Wat je aan premie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Bentelo is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom varieert de premie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per aanbieder. Een jonger mens betaalt gemiddeld genomen minder verzekeringspremie dan een mens op oudere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger iemand. Ook zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw welzijn. Een aanbieder is niet verplicht om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Bentelo je een te groot gevaar vindt, kunnen ze je afslaan. Nagenoeg iedere keer zul je dan wel jouw medische dossier moeten inleveren indien je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig een bedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Wanneer dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Bentelo

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Bentelo verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Bentelo

Het is raadzaam om ogenblikkelijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Bentelo te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaart. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Bentelo zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Bentelo

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Bentelo

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Bentelo. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Bentelose uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Bentelo. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Bentelo bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Bentelo die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Bentelo

Hele fijne plechtigheid gehad!

20 mei 2023

Het is exact gegaan zoals pappa het graag had gewild. Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk beperkte prijzen) hoe we dit afscheid hebben kunnen vormgeven. Niets was apart of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Ook na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Monique de Bruin

Lage kosten en vreedzaam

11 mei 2023

Een zowel goedkope als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Joris van Leeuwen

Een eigen uitvaart georganiseerd

30 april 2023

Mensen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Wij zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat ook klinkt.

- Guido Groen

Persoonlijke begeleiding afscheid

29 april 2023

Liefdevolle mensen die alles vlug en degelijk organiseren gevonden.

- Dirk Peters

Een integere begrafenis

19 april 2023

Huiselijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Dennis Blom

Op maat hulp was fantastisch!

13 april 2023

Ieder tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg prettig. De lievelings lekkernij van oma stond gedurende de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Mooi.

- Kelly van Dijk

Verwachtingen zijn overtroffen

7 april 2023

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste ogenblik dingen gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die ontdekt hebben.

- Kevin van Veen

Een uitkomst bij verdriet

28 maart 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Sylvia Blom

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

21 maart 2023

Mensen die echt meedenken zijn sporadisch. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaart zo fijn geregeld konden krijgen.

- Natasja Maas

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Bentelo

Gerry Leferink & Wennink Uitvaartzorg

Turbinestraat 63
7556 RB Hengelo
Nederland

074 250 5379
http://www.uitvaarthengelo.nl/

funeral Startman

Werfheegde 27
7481 JR Haaksbergen
Nederland

053 572 3757
http://www.uitvaartcentrumstartman.nl/

De Greef Uitvaartbegeleiding

Weertseriet 18
7481 BC Haaksbergen
Nederland

053 574 2035
http://degreef-uitvaartbegeleiding.nl/