Uitvaart Alphen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een professionele uitvaartondernemer in Alphen die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Alphen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Alphen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Alphen gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Alphen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 67 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Alphen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Alphen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Altforst, Boven Leeuwen en Beneden Leeuwen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Alphen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Alphen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Alphen. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Alphen kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Alphen

Bij het overlijden van een geliefde spelen er diverse gevoelens. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de schrik bij een onvoorzien heengaan. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er moet veel geregeld worden bij een begrafenis. Ten eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Daarna moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Alphen. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Rouwboeket
  • Berichtgeving naar nabestaanden
  • Het vervoer van de overledene
  • Wel of niet opbaren
  • De koffietafel
  • De executie van het testament

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Alphen persoonlijke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd meerdere dingen missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Alphen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Alphen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Alphen contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Alphen Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Alphen. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Alphen er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De opties zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het vertrek. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Alphen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om samen een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Alphen. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Alphen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Alphen

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en buitengewoon intieme keuze van mensen. Hier wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee belasten. Een crematie is over het algemeen genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Alphen een graf gehuurd moet worden. De kosten kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even degelijk te onderzoeken voor je besluit om een keuze te maken. Behalve de tarieven voor het graf zelf zal je daarnaast tariefstelling kwijt zijn aan de steen en een (graf)kist. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de prijzen hierin simpelweg ook weer gigantisch afwijken.

Crematies in Alphen zijn aanmerkelijk minder duur. Bij een crematie gaan de allermeeste kosten in de asurn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Alphen, is het altijd wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Alphen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Alphen

Bij persoonlijke wensen bij een uitvaart in Alphen kan dit behoorlijk in de kosten lopen. Het is lastig om een inschatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te schakelen kost dit gemiddeld €1.500,-. Dat wordt (in de meeste gevallen) compleet afgedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer in te huren hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort zaken niet zelfstandig te hoeven organiseren. De wijze van afscheid nemen kun je zelfstandig regelen afhankelijk van je wensen. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekenen op minstens 500,-. De kosten voor het transport variëren per uitvaartcentrum. Dikwijls kun je op voorhand de gemiddelde tarieven van de diverse uitvaartcentra zien op de pagina van het vervoerbedrijf.

Uiteraard kunnen er onverwachte kosten ontstaan bij een uitvaart in Alphen. Hierbij kan iemand denken aan eventuele bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Bij een begrafenis heb je verder te maken met extra kosten voor een (graf)kist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling gemiddeld lager maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Alphen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Alphen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Alphen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Alphen

Het is voor iedereen uit Alphen raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de garantie dat zij niet voor aanzienlijke kosten komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waarmee je verzekerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is volmaakt als je aparte wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Alphen behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Alphen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Alphen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Alphen

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Alphen De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Daarna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle wensen hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Alphen zorgen voor een prachtige allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Alphen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Alphen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Alphen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Alphense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Alphen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Alphen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Alphen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Alphen

Eerbiedige uitvaartdienst

17 juli 2022

We hebben mijn broer een waardige en mooie teraardebestelling kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was geweldig geregeld.

- Monique Jacobs

Een intieme uitvaart

10 juli 2022

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was handig en erg vriendelijk. Zelfs het ondersteunen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de hulp was erg gewaardeerd.

- Hendrikus Peters

Dankbaar voor een eigen afscheid

8 juli 2022

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het helpen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de hulp was erg gerespecteerd.

- Anouk Vink

Een persoonlijk afscheid georganiseerd

30 juni 2022

Personen die echt meedenken zijn zeldzaam. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo fijn georganiseerd konden krijgen.

- Jan Peters

Lage prijzen en vredig

20 juni 2022

Lage kosten en een vredig afscheid was wat we wensten. Omdat onze inkomsten beperkt is was dit perfect.

- Marijke Kramer

Geheel de zorg uit handen

18 juni 2022

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was georganiseerd. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Enorm tevreden.

- Claudia van de Ven

Bijzonder handige begeleiding

9 juni 2022

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een lieve belevenis hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel gewenst in deze zware tijd.

- Hendrikus van Loon

Attente mensen voor de uitvaartdienst

4 juni 2022

Fijne mensen die alles vlot en degelijk organiseren gevonden.

- Sanne Smits

Persoonlijke begeleiding afscheid

28 mei 2022

De uitvaart is snel, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Daniëlle van de Veen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Alphen

Begrafenisonderneming Leusden Van

Mercuriusweg 5 B
4051 CV Ochten
Nederland

0344 642 695
http://www.vanleusdenuitvaart.nl/

Uitvaartverzorging Robert van Haren te Rosmalen

Mercuriusstraat 10
4007 LL Tiel
Nederland

073 503 8871
http://www.robertvanharen.nl/

Oleander Uitvaartzorg

Gerestein 12
4003 GG Tiel
Nederland

0344 764 046
http://www.oleander-uitvaartzorg.nl/