Uitvaart Uden

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ontzorging voor de uitvaart in Uden?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Uden verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Uden – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Uden gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Uden
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Uden aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Uden, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Schaijk, Reek en Heesch bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Uden

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Uden kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Uden vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Uden

Bij het overlijden van een naaste spelen er diverse gevoelens. Denk aan de schok bij een onverhoeds heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is tevens een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst de administratieve mededeling bij de gemeente. Dan moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Uden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Uden persoonlijke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd een aantal zaken vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Uden

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Uden te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Uden contacteren

Bij een begrafenis in Uden kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een significante functie bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de begrafenis als de uitvaart zelf. In elk uitvaartcentrum in Uden zijn indrukwekkende opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Bovendien is daar alles in gereedheid om je dierbare fatsoenlijk te laten verzorgen.

De belangrijkste rol van een uitvaartcentrum Uden zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend kun je de overledene ook thuis opbaren. Wanneer je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances inrichten voor alle personen die de geliefde kenden. Verder kun je het afgesloten houden voor louter genodigden of naverwanten.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Uden kun je gebruik maken van een ingerichte ruimte voor het vertrek. De plechtigheid is het meest persoonlijke stuk van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de gelegenheid voor persoonlijk geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten geloofsthema’s. In veel uitvaartcentrum Uden zijn er ook opties voor video- of foto presentaties tijdens de uitvaartdienst.

Na de teraardebestelling zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Uden met elkaar en maak een bewuste keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Uden

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Uden

Bij een heengaan is een significante keus waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel daarnaast opgevold. De voorkeur kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling zelf? Besef dat los van de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Uden gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin ook gecremeerd kan worden. Dat is simpelweg niet gedwongen. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Uden in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een (graf)steen of monument op het graf. simpelweg is de voorkeur van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Uden

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Uden

Piekeren over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Hierin zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Uden en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Uden inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Uden inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Uden

Een uitvaartverzekering in Uden vergelijken is een van de voornaamste keuzes die je zelf kunt maken. Wanneer je in Uden een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk deel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger rondom de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Uden zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dit is dan zeker de reden dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal afwijken. Een jonger iemand betaalt meestal minder verzekeringspremie dan iemand op latere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger individu. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Uden niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het meesturen van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg bovendien voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Wanneer dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Uden

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Uden verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Uden

Het is verstandig om ogenblikkelijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Uden te bellen. Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om meteen al dingen te organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken rondom een uitvaart. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt als ook het vervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle wensen hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Vergelijk dus meerdere uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Uden zal er een fijne dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Uden

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Uden

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Uden. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Udense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Uden. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Uden bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Uden die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Uden

Betrokken en behulpzaam

23 juli 2024

Dit gaan we niet snel vergeten daar de man van het crematie centrum was geweldig. Hij was erg hulpvaardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Niels de Lange

Buitengewoon blij door lieve hulp

15 juli 2024

Ik heb zeer lieve ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest regelen. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Iris van Veen

Merci!

8 juli 2024

Gauw waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf nauwelijks iets te regelen.
Onwijs dankbaar!

- Ivo de Vos

Een eigen afscheid georganiseerd

5 juli 2024

Zelden in het leven kom je mensen tegen die echt met je betrokken zijn. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Frank Meijer

Tot in de puntjes geregeld

26 juni 2024

Nagenoeg onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Met regelmaat werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail georganiseerd werd. Tevens hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Anouk Bos

Lage kosten en sereen

18 juni 2024

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Franciscus Vos

Persoonlijke hulp en toeverlaat

8 juni 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de man van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg behulpzaam en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Björn van den Broek

Boven verwachting soepel

7 juni 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was pijlsnel georganiseerd.

- Jacqueline van de Wal

Uitvaartdienst ondersteuning was geweldig

30 mei 2024

Dag en nacht bereikbaar was enorm aangenaam. Kopje koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebak van oma. Mooi.

- Chantal van de Ven

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Uden

Nabo multiculturele uitvaartbegeleiding

Runmolen 37
5404 KP Uden
Nederland

0413 266 424
https://www.nabo-uitvaart.nl/

Dierencrematorium Maashorst

Hockeyweg 4
5405 NC Uden
Nederland

0413 262 914
http://www.dierencrematorium-maashorst.nl/

Christine Veldhoen Uitvaartzorg B.V.

Linie 9
5405 AR Uden
Nederland

0413 247 750
http://www.cveldhoenuitvaartzorg.nl/