Uitvaart Staphorst

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Staphorst die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Staphorst verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Staphorst – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Staphorst gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Staphorst

Uitvaart Staphorst
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 109 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Staphorst aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Staphorst, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nieuwleusen, Punthorst en Wanneperveen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Staphorst

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Staphorst is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Staphorst vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Staphorst kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Staphorst

Bij het overlijden van een naaste spelen er verscheidene gevoelens. Er is natuurlijk het leed en wellicht de shock bij een onverwacht overlijden. Het is daarnaast een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Staphorst. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Staphorst persoonlijke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke periode veel zaken over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Staphorst

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Staphorst te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Staphorst contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Staphorst Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Staphorst. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Staphorst. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Foto’s aanleveren is raadzaam. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Staphorst met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Staphorst kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Staphorst

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Staphorst

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart op zichzelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Staphorst gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is simpelweg niet gedwongen. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het raadzaam om de prijzen van een begrafenis en crematie Staphorst in de gaten te houden. Normaliter is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Uiteraard is de wens van de overledene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Staphorst

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Staphorst

Het lijkt mogelijkerwijs wat naar om na een overlijden na te denken over de tarieven van een uitvaart in Staphorst. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan best kostbaar kan zijn. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hier aan een grafkist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags circa € 7.000,-. Hierin zitten wel een aantal mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Staphorst zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Staphorst en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Staphorst inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Staphorst inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Staphorst

Een uitvaartverzekering in Staphorst is de voornaamste keuze rondom je uitvaart. Wanneer je in Staphorst een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een fors stuk van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Maar, aangezien het zaken zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

De premie van de uitvaartverzekering in Staphorst zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Zo valt een premie minder hoog uit als je hem op een vroegere leeftijd afsluit. Begrijpelijk, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger persoon. Ook is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet verplicht om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Staphorst je een te omvangrijk gevaar vindt, mogen ze je afwijzen. Bijna iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten overleggen alvorens je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er overigens ook voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later een geldbedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw naasten benaderen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Staphorst

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Staphorst verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Staphorst

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Staphorst De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Aansluitend kunnen jullie samen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk vandaar diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Staphorst zal er een indrukwekkende uitvaart plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Staphorst

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Staphorst

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Staphorst. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Staphorstse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Staphorst. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Staphorst bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Staphorst die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Staphorst

Uitvaartbegeleider was enorm lief

14 juni 2024

Na de shock van het ineens overlijden van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Zeer dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg bijzonder. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Niks anders dan respect hiervoor.

- Elisabeth Evers

Snel en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

6 juni 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Evelien van de Brink

Zeer meelevend

25 mei 2024

We waren helemaal wanhopig toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we zeer snel in contact met iemand die ons verder kon helpen. We hadden zeer snel contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het regelen.

- Ilona Vos

Speciale mensen

21 mei 2024

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Maarten Verbeek

Persoonlijke uitvaartdienst

13 mei 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in de plechtigheid opnemen. Aangezien dit er redelijk wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat graag wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg gelukkig met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Yvonne Mol

Betaalbaar en eervol

9 mei 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Aangezien onze inkomsten laag is was dit prima.

- Marije van Loon

Volledig ontzorgt

29 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het makkelijk aan mogen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Snel en eenvoudig kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Buitengewoon tevreden.

- Adrianus Kok

Een respectvol afscheid

21 april 2024

We hebben een buitengewoon waardige begeleider kunnen vinden. We hebben alleen achteraf niets meer vernomen, spijtig.

- Annemieke van der Horst

Eerbiedige uitvaart

18 april 2024

We hebben onze broer een eerbiedige en mooie uitvaartdienst kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was geweldig geregeld.

- Eva van de Berg

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Staphorst

Uitvaartverzorging Van Dijk.

Gaffel 88
8061 LC Hasselt
Nederland

06 51882700
http://www.uitvaartvandijk.nl/

Annerie Kremer Uitvaartzorg

Noordeinde 9
7941 AS Meppel
Nederland

0522 245 021
http://www.kremeruitvaartzorg.nl/

Wassink Begraf.-/Crem.verz. BV

Zomerdijk 9-A
7942 JR Meppel
Nederland

0522 281 878
http://www.wassink-uitvaart.nl/