Uitvaart Raalte

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Zoek jij ondersteuning voor de uitvaart in Raalte?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Raalte verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Raalte – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Raalte gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Raalte vinden

Uitvaart Raalte
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 122 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Raalte aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Raalte, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Broekland, Heeten en Nieuw Heeten bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Raalte

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Raalte kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Raalte. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Raalte

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Aangezien je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten regelen. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee helpen, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het organiseren van de verschillende zaken. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Als je een begrafenis in Raalte wilt organiseren, zul je eerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is verplicht om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Dit kan veilig binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Daarna is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de begrafenis. Hiermee bedoelen we dus het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking beschikbaar is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke aangelegenheden. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Raalte

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Raalte te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Raalte contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Raalte. Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Raalte. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Raalte er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Raalte met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Raalte kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Raalte

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Raalte

Bij een overlijden is een cruciale keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast gevolgd. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Raalte zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Besef dat los van de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Raalte gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de ceremonie naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is uiteraard niet verplicht. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Raalte in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een grafsteen of gedenkteken op de rustplaats. Natuurlijk is de wens van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Raalte

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Raalte

De prijzen voor een uitvaart in Raalte kunnen mogelijk aanzienlijk oplopen als je meerdere wensen hebt. We kunnen moeilijk een kostenplaatje noemen omdat een uitvaart erg persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dit doorgaans €1.500,-. Dit wordt (in de meeste situaties) compleet afgedekt door de verzekering. Dit is zeker raadzaam, gedurende deze ondersteuning zul je immers niet langer alles zelfstandig te hoeven doen. Dit maakt het een optie om op de dag van het laatste afscheid de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De prijzen voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je graag wilt. Wanneer je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je tenminste €500 kwijt. De prijs voor het transporteren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Regelmatig kun je op de site van de betreffende aanbieder wel zien wat de tarieven zijn die gepaard gaan met het vervoer.

Logischerwijs kunnen er aanvullende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Raalte. Hier kan iemand denken aan eventuele bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de uitgaven op. Bij een begrafenis heb je tevens te maken met extra uitgaven voor een kist, een bepaald graf en een grafsteen. Voor een crematie zul je te maken krijgen met gereduceerde uitgaven, maar zal je ook een urn en dergelijke moeten aankopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de doorsnee uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Raalte en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Raalte inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Raalte inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Raalte

Een uitvaartverzekering in Raalte is de belangrijkste selectie rondom je uitvaart. Indien je in Raalte een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink deel van de uitgaven zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, aangezien het omstandigheden zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut te adviseren.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Raalte zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt grofweg lagere premie dan een persoon op latere leeftijd. Logisch, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger iemand. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Raalte afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Vrijwel iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten overleggen alvorens je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er simpelweg bovendien voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Raalte

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Raalte verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Raalte

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Raalte in te huren voor het regelen van een uitvaartdienst in Raalte. Even beknopt opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd verloopt.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig aangezien het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze pagina simpel en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een helder beeld door wie jij bij voorkeur de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Ook is het een goed idee om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om bijkomende werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Raalte

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Raalte

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Raalte. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Raaltese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Raalte. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Raalte bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Raalte die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Raalte

Enorm geholpen

22 mei 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen direct voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Wilhelmus de Vos

Volledig ontzorgt

15 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van het simpel aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan achteraf) tot de echte uitvaart. Vlot en gemakkelijk kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Eveline Timmermans

Dankbaar voor een eigen afscheid

9 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was snel en erg vriendelijk. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was goed.

- Vincent van den Bosch

Uitvaart ondersteuning was geweldig

3 mei 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was heel erg aangenaam. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaart (bij de koffie) centraal. Oprecht schitterend geregeld.

- Sylvia Verbeek

Grote steun gehad

25 april 2024

We konden eerst goed voelen wie wij prettig vonden. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen vlot voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Remco Post

Oprechte interesse

18 april 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg zwaarmoedig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in contact komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Echt heel vriendelijk.

- Jacoba van der Meulen

Volkomen de zorg uit handen

12 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Erg tevreden.

- Niels Meijer

Blij met warme ondersteuning

30 maart 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik stond er niet alleen meer voor. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. De volgende dag was het geregeld.

- Nathalie van der Laan

De ultieme groet was perfect

27 maart 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een geweldig uitvaart voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Jasper Driessen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Raalte

Ellen Overmars Uitvaart

Sparrenplein 1
8102 JJ Raalte
Nederland

06 49659951
http://ellenovermars.nl/

Het Afscheidshuis Pleegste

Oosterenkweg 1A
8102 PD Raalte
Nederland

06 19628354
http://www.uitvaartverzorging-raalte.nl/

Uitvaartverzorging Van Santen

Mettingenlaan 10
8102 ER Raalte
Nederland

0572 351 010
https://avb-uitvaartverzorging.nl/