Uitvaart Maastricht

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Wil jij een fijne uitvaartondernemer uit Maastricht die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Maastricht verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Maastricht – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Maastricht gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Maastricht
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Maastricht aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Maastricht, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bunde, Geulle en Eijsden bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Maastricht

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Maastricht kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Maastricht vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Maastricht kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Maastricht

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een begrafenis. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten organiseren. Vaak willen familieleden of kennissen je hiermee helpen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Zij ondersteunen je met het regelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? De eerste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Als je een teraardebestelling in Maastricht wilt organiseren, dien je allereerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. De gebruikelijke vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gangbaar om slechts de directe kring te informeren.

Vervolgens is het moment daar om de teraardebestelling zelf te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd praktisch om in het testament te kijken van de overledene, hier is vaak wat in vastgelegd over de laatste wensen. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de uitvaart is het cruciaal om de andere zaken te regelen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke zaken. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Maastricht

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Maastricht te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Maastricht contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Maastricht. Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Maastricht. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Maastricht. De opties zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Maastricht met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gelijktijdig een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Maastricht. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Maastricht

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Maastricht

Bij een overlijden is een belangrijke keuzemogelijkheid waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan bovendien overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Maastricht gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is uiteraard niet noodzakelijk. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er tevens voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Maastricht in de gaten houdt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit komt vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra tariefstelling voor een (graf)steen of monument op het graf. Uiteraard is de voorkeur van de overledene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Maastricht

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Maastricht

De prijzen voor een uitvaart in Maastricht kunnen zeker flink oplopen als je meerdere wensen hebt. Het is ingewikkeld om een schatting te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt afnemen. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te roepen kost dit normaal €1.500,-. Dit wordt (in de allermeeste gevallen) compleet gedekt door de uitvaartverzekering. Dit is absoluut raadzaam, dankzij deze ondersteuning zul je namelijk niet meer alles zelfstandig te hoeven doen. Dat maakt het een optie om op de dag van het finale afscheid de regie uit handen te geven. De tarieven voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Wanneer je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 lichter. De prijsstelling voor het vervoeren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Doorgaans kun je op voorhand de gemiddelde bedragen van de verschillende uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Onverwachte extra kosten zijn afhankelijk van de voorkeuren bij een uitvaart in Maastricht. Denk aan onder andere bloemen of rouwkaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een begrafenis of een crematie lopen de uitgaven op. Wanneer je graag een teraardebestelling wilt regelen dan zal er tevens een geldbedrag moeten worden besteed aan het graf, aan een grafkist en aan een grafsteen. Bij een crematie zijn de kosten standaard lager maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee zaken en prijzen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Maastricht en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Maastricht inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Maastricht inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Maastricht

Wij advisreren iedereen in Maastricht aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de zekerheid dat zij niet voor enorme kosten komen te staan. Kort door de bocht kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je verzekerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze versie is perfect indien je persoonlijke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Daarnaast is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Maastricht enorm omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het allermeeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Maastricht

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Maastricht verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Maastricht

Vlak na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Maastricht Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al dingen te organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Daarna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Maastricht zorgen voor een fijne laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Maastricht

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Maastricht

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Maastricht. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Maastrichtse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Maastricht. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Maastricht bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Maastricht die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Maastricht

Speciale mensen

28 mei 2024

Enkel heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een lieve ervaring hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel gewild in deze moeilijke tijd.

- René Peeters

Op maat hulp was fantastisch!

23 mei 2024

Ongeacht het moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm fijn. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebak van oma. Echt prachtig geregeld.

- Erik Verbeek

Bijzonder handige begeleiding

17 mei 2024

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn speciaal. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Hendrikus van de Wal

Een intieme uitvaart

5 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was snel en erg attent. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was goed.

- Cindy Hendriks

Speciale mensen

3 mei 2024

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn speciaal. Wat een prettige belevenis hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewenst in deze moeilijke tijd.

- Anna Schouten

Respectvol en eenvoudig afscheid

22 april 2024

We hebben mijn broer een waardige en fijne uitvaart kunnen geven. Het enige minpunt was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was geweldig georganiseerd.

- Marc Jacobs

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

16 april 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was zeer betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Doordat het ook vlot geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Erwin van Dongen

Snel en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

11 april 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Ilse Sanders

Betrokken en hulpvaardig

31 maart 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Deze was erg nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Matthijs Driessen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Maastricht

Tongerseweg Cemetery

Tongerseweg 292
6215 AC Maastricht
Nederland

043 350 4059
http://www.begraafplaatstongerseweg.nl/

Uitvaartcentrum Begraafplaats Bovens V.O.F.

Gerard Walravenstraat 65
6227 TA Maastricht
Nederland

043 361 2566
http://www.bovensuitvaartcentrum.nl/

Sassen Dielemans Dickhaut Uitvaartverzorgers

Sint Maartenslaan 101
6221 AC Maastricht
Nederland

043 321 2000
http://www.sassenuitvaartverzorging.nl/