Uitvaart Eijsden

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een professionele uitvaartondernemer in Eijsden die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Eijsden verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Eijsden – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Eijsden gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Eijsden
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Eijsden aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Eijsden, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Gronsveld, Eckelrade en Noorbeek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Eijsden

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Eijsden is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Eijsden. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Eijsden

Het regelen van een overlijden is altijd intensief. Er is uiteraard het leed en misschien de shock bij een onverwacht overlijden. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Eijsden overgebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Eijsden unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische periode enkele zaken over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Eijsden

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Eijsden te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Eijsden contacteren

Bij een uitvaart in Eijsden kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een significante functie bij zowel alle activiteiten vantevoren aan de teraardebestelling als de uitvaart zelf. In alle uitvaartcentra in Eijsden zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene professioneel en met eerbaarheid te bewaren tot de datum van de uitvaart. Ook is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste verzorging te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Eijsden zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances inrichten voor alle personen die de geliefde kenden. Verder kun je het privé houden voor louter genodigden of naverwanten.

In bijna alle uitvaartcentra in Eijsden kun je gebruik maken van een ingerichte ruimte voor het uitleiden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg uniek maken. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Diverse uitvaartcentra in Eijsden kun je ook media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de teraardebestelling zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Eijsden en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Eijsden

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Eijsden

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal ook gevolgd. De keuzemogelijkheid kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Eijsden zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Eijsden gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is vanzelfsprekend niet gedwongen. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Eijsden in de gaten hebt. Doorgaans is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende prijzen voor een grafsteen of monument op het graf. Vanzelfsprekend is de wens van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Eijsden

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Eijsden

Piekeren over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, met name als je aan de prijzen denkt. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een overlijden enorm prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Daarbij zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Eijsden en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Eijsden inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Eijsden inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Eijsden

Een uitvaartverzekering in Eijsden is de belangrijkste selectie rondom je uitvaart. Als je in Eijsden een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een groot deel van de uitgaven zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vaststaand bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het wenselijk, het maakt het je wel echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

Wat je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Eijsden is afhankelijk van een aantal zaken. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per individu en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit indien je die op een vroegere leeftijd afsluit. Verstandig, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger persoon. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Eijsden niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook meestal samen met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Wanneer dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Eijsden

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Eijsden verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Eijsden

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Eijsden in te huren voor het organiseren van een uitvaart in Eijsden. Even beknopt opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Het organiseren van het afscheidsdienst is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan ook direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte manier zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de dag zelf. Als je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Eijsden is het iedere keer slim om even via onze site een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je gauw een indruk van degene die dit voor jou kunnen doen. Ook is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Horen bloemstukken en rouwkaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige intense zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Eijsden

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Eijsden

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Eijsden. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Eijsdense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Eijsden. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Eijsden bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Eijsden die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Eijsden

Algeheel ontzorgt

20 mei 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het eenvoudig aan mogen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan achteraf) tot de echte uitvaart. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Zeer tevreden.

- Eveline Dijkstra

Het afscheid van opa was zo fijn!

12 mei 2024

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het enorm indrukwekkend. Nu weten we hoe bepalend de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Marieke Kok

Een integere uitvaart

8 mei 2024

We wilden het het liefste klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Merci.

- Peter van Wijk

Algeheel ontzorgt

30 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Vlot en simpel kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Super geregeld.

- Martin van de Pol

Erkentelijk voor een eigen afscheid

22 april 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was vlot en erg attent. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet teveel en de assistentie was enorm gewaardeerd.

- Monique van Leeuwen

Zeer fijne ceremonie gehad!

16 april 2024

Precies zoals mijn pappa het wilde! Ongelofelijk hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst georganiseerd is. Niks was apart of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Zelfs achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Anouk Smits

Afscheid schitterend zoals gewild

11 april 2024

Het is exact gegaan zoals papa het het liefste had gewild. Echt bizar mooi (en met betrekkelijk lage onkosten) hoe we dit vertrek hebben mogen invullen. Het was enorm mooi met alle ‘gekke’ wensen die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Naderhand is er ook nog even gebeld hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Frank Jansen

Respectvol en sober vertrek

31 maart 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. De koffie was wat minder lekker maar verder alles goed georganiseerd.

- Maartje Jacobs

Het vertrek van opa was zo mooi!

27 maart 2024

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo doorslaggevend is voor een fijne en passende begrafenis!

- Marinus Smits

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Eijsden

Tongerseweg Cemetery

Tongerseweg 292
6215 AC Maastricht
Nederland

043 350 4059
http://www.begraafplaatstongerseweg.nl/

Uitvaartstudio

Doctor Goossensstraat 2
6325 BV Berg en Terblijt
Nederland

043 852 3258
http://www.uitvaartstudio.com/

Uitvaartcentrum Begraafplaats Bovens V.O.F.

Gerard Walravenstraat 65
6227 TA Maastricht
Nederland

043 361 2566
http://www.bovensuitvaartcentrum.nl/