Uitvaart Leek

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Leek?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Leek verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Leek – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Leek gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Leek
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 57 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Leek aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Leek, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Zevenhuizen, Midwolde en Tolbert bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Leek

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Leek is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Leek vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Leek kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Leek

Bij het wegvallen van een geliefde spelen er verschillende gevoelens. Er is natuurlijk het verdriet en misschien de schok bij een onverwachts heengaan. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Leek. In de dagen direct na het heengaan dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Indien er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Leek persoonlijke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode enkele zaken missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Leek

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Leek te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Leek contacteren

Voor een begrafenis in Leek heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Het uitvaartcentra heeft een grote impact op alle zaken voor en na de teraardebestelling. In elk uitvaartcentrum in Leek zijn geweldige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Tegelijkertijd is hier alles voorhanden om de overledene de finale verzorging te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Leek zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor alleen intimi.

In zowat alle uitvaartcentra in Leek kun je gebruik maken van een aparte aula voor het afscheid. De plechtigheid is het meest persoonlijke deel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de ruimte voor eigenhandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende religies. In menig uitvaartcentrum Leek zijn er ook opties voor video- of foto presentaties bij de plechtigheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je achteraf doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Leek en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Leek

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Leek

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel alsmede gevolgd. De voorkeur kan evenals overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Leek gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dit hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het raadzaam om de tarieven van een begrafenis en crematie Leek in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende kosten voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. logischerwijs is de wil van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Leek

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Leek

Nadenken over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, vooral als je aan de tarieven denkt. Het is ook noodzaak gezien het regelen van een heengaan behoorlijk kostbaar kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen daar nog extra kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier normaal bij in. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een algemeen graf zal minder duur zijn dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Leek en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Leek inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Leek inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Leek

Het is voor iedereen in Leek verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de opluchting dat zij niet voor enorme tarieven komen te staan. Bij benadering kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarmee je verzekerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets meer onafhankelijkheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een hele geschikte uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Verder is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Leek best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het allermeeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Leek

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Leek verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Leek

Het is raadzaam om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Leek te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om allerlei zaken uit je handen te nemen in een tijd van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Dan kunnen jullie samen bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Leek zal er een prachtige uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Leek

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Leek

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Leek. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Leekse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Leek. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Leek bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Leek die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Leek

Merci!

23 september 2021

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes in huis. Daarom hoefde we zelf nauwelijks iets te regelen.
Onwijs dankbaar!

- Michiel Brouwer

Een waardig vertrek

17 september 2021

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer betrokken is dan die van ons. Alleen de nazorg kon mogelijk wat beter.

- Bianca Jacobs

Een waardige uitvaartdienst

7 september 2021

We hebben een zeer geschikte ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen na de plechtigheid niks meer mogen horen, jammer.

- Sebastiaan Dijkstra

Ontzettend blij door fijne hulp

1 september 2021

Ik heb zeer attente hulp gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest organiseren. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact vinden met deze mensen. De opvolgende dag was het geregeld.

- Angela Vermeulen

Verwachtingen zijn overtroffen

25 augustus 2021

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was snel besloten .

- Jasper van der Laan

Houvast in deze heftige tijd

18 augustus 2021

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Zeer prettig en een terechte pluim voor de rappe reacties.

- Barry Scholten

Zeer betrokken

8 augustus 2021

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we heel vlug in contact met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons fantastisch fijn geholpen met het organiseren.

- Sabrina de Boer

De laatste groet was perfect

1 augustus 2021

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe gepast het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daardoor hebben we een schitterend afscheid voor onze beste opa kunnen regelen.

- Petrus Prins

Vlug en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

31 juli 2021

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Bastiaan Schouten

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Leek

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

Uitvaartverzorging Dick Koster

Vosbergerlaan 26
9761 AL Eelde
Nederland

050 309 5674
http://www.begrafenis-crematieverzorging.nl/