Uitvaart Gennep

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer uit Gennep die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Gennep verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Gennep – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Gennep gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Gennep
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 104 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Gennep aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Gennep, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bergen, Mook en Plasmolen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Gennep

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Gennep is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Gennep. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Gennep

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Aangezien iedere stap van fundamenteel belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het organiseren van de uitvaart. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee helpen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal helpen bij het regelen van de verschillende aangelegenheden. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Gennep is dit altijd de eerste stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het organiseren. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Dit kan veilig binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Vervolgens is het tijd voor de praktische invulling van de uitvaart. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Het is altijd slim om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in vastgelegd over de laatste wensen. Als er geen testament voorhanden is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de begrafenis is het cruciaal om de overige zaken te organiseren. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Gennep

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Gennep te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Gennep contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Gennep. Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Gennep. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Gennep er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Foto’s aanleveren is wenselijk. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Gennep met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gelijktijdig een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Gennep. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Gennep

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Gennep

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van personen. Hier wil je jouw achtergeblevenen eigenlijk niet mee belasten. Een crematie is gemiddeld genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Gennep een graf georganiseerd moet worden. De prijzen hiervoor kunnen hard oplopen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Naast de tariefstelling voor het graf zelf zal je eveneens prijzen kwijt zijn aan de (graf)steen en een (graf)kist. Ook hierbij kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Gennep brengt mindere tarieven met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans geoorloofd tegen een compensatie. Het is ook een optie om zelf de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Gennep, is het immer verstandig om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk flinke afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Gennep

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Gennep

Het lijkt wellicht wat naar om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Gennep. Het is echt noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan best kostbaar kan zijn. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Het vervoer van de gestorvene
  • Eventueel in te huren dragers van de kist
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags circa € 7.000,-. Daarbij zitten wel een aantal mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Gennep zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Gennep en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Gennep inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Gennep inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Gennep

Wij raden iedereen in Gennep aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je familie hebben dan de opluchting dat zij niet voor flinke prijzen komen te staan. Kort genomen zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een bedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets meer onafhankelijkheid, aangezien je meer keuzes hebt. Dit is een zeer handige uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Er zijn bovendien nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Gennep best groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Gennep

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Gennep verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Gennep

Het is verstandig om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Gennep te bellen. Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om meteen al dingen te regelen. Als dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaart. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Daarna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Gennep zorgen voor een prachtige laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Gennep

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Gennep

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Gennep. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Gennepse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Gennep. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Gennep bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Gennep die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Gennep

Een respectvol vertrek

17 september 2023

We hebben een uitermate waardige ondersteuner kunnen vinden. Enkel de nazorg kon eventueel wat netter.

- Maartje de Koning

Passende uitvaart geregeld

11 september 2023

Vlug en loffelijk geregeld. Heel tevreden.

- Renate Jacobs

Respectvol en sober afscheid

5 september 2023

We hebben onze broer een eerbiedige en prachtige uitvaart kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was top georganiseerd.

- Dave Jonker

Speciale mensen

30 augustus 2023

Enkel heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Mirjam Hermans

Snel en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

22 augustus 2023

De uitvaartorganisatie van onze keuze was absoluut betrokken. Het afscheid (en de plaats) voelde enorm ontspannen ondanks het verdriet. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Marije de Boer

Enorme steun gehad

14 augustus 2023

Wij konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. Al snel waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en zaken uit handen nam. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was georganiseerd.

- Joyce Smits

Persoonlijke uitvaart

8 augustus 2023

Omdat we na de aanvraag gauw contact met een uitvaartbegeleider hadden was er gelegenheid voor alle eigen ideeën. Er waren allerlei wensen en daarom werd afscheid exact zoals pap dat wilde. De prijs was goed dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Rogier Bos

Het afscheid was prachtig

30 juli 2023

Razendsnel en zorgvuldig geregeld. Ook nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Steven Hofman

De uitvaartdienst was schitterend

29 juli 2023

Vlot en volmaakt alles in orde gemaakt na de aanvraag. Ook nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Ingrid van de Velden

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Gennep

Buitenplaats Zevenhutten

Hoenderberg 9
5431 PC Cuijk
Nederland

0485 521 111
http://zevenhutten.nl/

Afscheidbegeleiding Ton van Raaij

De Acacia 4
5831 SH Boxmeer
Nederland

06 10387646
https://afscheidbegeleidingtonvanraaij.nl/

Marco Toonen Uitvaartverzorging

Patrijzenveld 98
5431 JR Cuijk
Nederland

0485 800 645
http://www.marcotoonen.nl/