Uitvaart Bergen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Bergen die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Bergen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Bergen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Bergen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Bergen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Bergen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Bergen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Heide, Smakt en Siebengewald bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Bergen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Bergen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Bergen. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Bergen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Bergen

Een heengaan is immer een schokkende aangelegenheid. Denk aan de schok bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is ook een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve aangifte bij de gemeente. Dan moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Bergen. In de dagen direct na het overlijden moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstuk
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • De koffietafel
  • De executie van de wilsbeschikking

Wanneer er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Bergen unieke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd meerdere zaken over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Bergen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Bergen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Bergen contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Bergen. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Bergen. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Hierdoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Indien je verzorging wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Bergen. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Plaatjes aanleveren is wenselijk. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Bergen samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het moment ervoor. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om tezamen een kopje thee te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Bergen. Soms is het mogelijk om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Bergen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Bergen

Bij een overlijden is een significante keus waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Bergen zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Bergen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een kerkhof gebracht worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is vanzelfsprekend niet noodzakelijk. Je mag gelijktijdig van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Bergen in het oog te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tariefstelling voor een (graf)steen of gedenkteken op de gedenkplaats. Uiteraard is de wil van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Bergen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Bergen

Bij individuele voorkeuren bij een uitvaart in Bergen kan dit erg in de papieren lopen. We kunnen nauwelijks een prijs vermelden aangezien een uitvaart volstrekt persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dat normaal €1.500,-. Dat wordt (in de allermeeste gevallen) helemaal afgedekt door de uitvaartverzekering. Dit is zeker weten raadzaam, door deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles zelf te hoeven doen. Dit maakt het een optie om op de dag van het laatste afscheid de regie uit handen te geven. De tarieven voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Wanneer je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je rekening houden met tenminste 500,-. De tariefstelling voor het vervoeren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Normaliter kun je op voorhand de gemiddelde bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Onverwachte extra uitgaven zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Bergen. Hierbij kan men denken aan potentiële bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een begrafenis of een crematie lopen de uitgaven op. Wanneer je bij voorkeur een teraardebestelling wilt organiseren dan zal er zeker geld moeten worden uitgegeven aan de rustplaats, aan een grafkist en aan een (graf)steen. Bij een crematie zul je te maken krijgen met mindere uitgaven, alleen zal je ook een asurn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee aangelegenheden en tariefstellingen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Bergen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Bergen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Bergen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Bergen

Een uitvaartverzekering in Bergen is de voornaamste keuze rondom je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Bergen zul je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische kosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij deze variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Maar, omdat het zaken zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut te adviseren.

De premie van de uitvaartverzekering in Bergen zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dat is dan eveneens de oorzaak dat de premie voor elk persoon zal uiteenlopen. Zo valt een premie minder hoog uit als je die op een jongere leeftijd afsluit. Begrijpelijk, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Een aanbieder is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Bergen je een te fors gevaar vindt, kunnen ze je weigeren. Nagenoeg altijd zul je dan wel jouw medische dossier moeten overleggen wanneer je een verzekering wilt aanvragen. Je kunt er logischerwijs bovendien voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Wanneer dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Bergen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Bergen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Bergen

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Bergen De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Bergen zorgen voor een gedenkwaardige finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Bergen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Bergen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Bergen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Bergense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Bergen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Bergen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Bergen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Bergen

Merci!

24 mei 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Daarom hoefde we zelf amper iets te regelen.
Mega dankjewel!

- Nienke Dijkstra

Betaalbaar en eervol

15 mei 2024

Lage tariefstelling en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was belangrijk.

- Bas Dekker

Uitvaartdienst ondersteuning was super

9 mei 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was heel erg prettig. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Oprecht fantastisch geregeld.

- Jacoba Mulder

Zeer betrokken

28 april 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we exact moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl gauw in contact met een hele liefdevolle begeleidster. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons fantastisch goed geholpen met het organiseren.

- Femke Molenaar

Boven verwachting soepel

26 april 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste moment dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was vlug georganiseerd.

- Charlotte Jonker

Boven verwachting soepel

18 april 2024

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste tijdstip dingen gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die gevonden hebben.

- Jeffrey Timmermans

Hele mooie plechtigheid gehad!

8 april 2024

Exact zoals mijn pappa het wilde! Echt bijzonder mooi (en met relatief lage onkosten) hoe we dit afscheid hebben mogen invullen. Het was erg mooi met alle ‘vreemde’ wensen die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Chantal de Vries

Het afscheid was geweldig georganiseerd

30 maart 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe prachtig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van opa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen houden aan onze beste opa.

- Bastiaan Martens

De laatste groet was perfect

24 maart 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe smaakvol de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet mogen houden aan onze beste grootvader.

- Bram Driessen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Bergen

USP – Uitvaart Service Provider

Ambachtstraat 50
5804 CD Venray
Nederland

0478 648 645
http://uitvaartserviceprovider.nl/

Goemans Uitvaartzorg

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Nederland

0478 588 889
http://www.goemansuitvaartzorg.nl/

Afscheidbegeleiding Ton van Raaij

De Acacia 4
5831 SH Boxmeer
Nederland

06 10387646
https://afscheidbegeleidingtonvanraaij.nl/